MSc in Operations, Project en Supply Chain Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Stel uw organisatievaardigheden op de proef en leer bedrijven te helpen bij het beheer van de productie en levering van producten en diensten in een steeds meer geglobaliseerde markt. Deze cursus behandelt operations management, supply chain management, project management en procesverbetering in een uitdagende en lonende mate.

Bij operations management draait alles om het organiseren van de productie en levering van producten en diensten. Van banken tot fabrieken, 90% van de mensen is betrokken bij operaties. Deze cursus geeft je de vaardigheden om ervoor te zorgen dat het proces soepel verloopt, vooral in het licht van uitdagingen en kansen die voortvloeien uit het steeds mondialer wordende bereik van bedrijven.

De cursus behandelt de service-, productie-, publieke en private sector, en laat zien hoe operations management werkt, of de klant nu een patiënt is in een ziekenhuis, een reiziger op een transportsysteem of een consument die een nieuwe iPod koopt.

Je hebt de mogelijkheid om je te concentreren op specifieke aspecten van operations management, supply chain management, projectmanagement en procesverbetering.

De cursus biedt u de kennis en praktische vaardigheden die van vitaal belang zijn voor de professionele bedrijfsvoering, het project of de supply chain manager in een geglobaliseerde omgeving. Het geeft je ook een sterke basis voor elk volgend doctoraalwerk of een academische carrière in het veld.

doelstellingen

Tijdens de cursus neemt u in totaal 180 credits. De acht onderwezen modules gedurende semester een en twee totaal 120 credits en bestaat uit zowel verplichte als optionele ingeleerde eenheden die kunnen worden bekeken in de lijst hieronder.

In overleg met de cursusdirecteur kan een keuzevak uit een andere Masters-cursus worden gehaald. Houd er rekening mee dat alle keuzevakken afhankelijk zijn van beschikbaarheid, beperkingen voor de roostering en wat u eerder hebt bestudeerd.

In de zomerperiode voer je je onderzoeksproefschrift uit, ter waarde van 60 studiepunten. Bepaalde eenheden moeten worden gekozen om lid te worden van CIPS, en het proefschrift moet een inkoop- en aanbodgerelateerd thema hebben.

Speciale functies

CIPS-accreditatie

Na voltooiing van de MSc Operations-, Project- en Supply Chain Management-cursus kunnen studenten met drie jaar werkervaring op een relevant gebied van supply chain management zich aanmelden om volwaardig lid te worden van het Chartered Institute of Purchasing and Supply (CIPS).

Verplichte vakken omvatten:

 • Global Operations Management
 • Strategisch supply chain management
 • Beroepsvaardigheden: onderzoeks- en evaluatiemethoden
 • Stategic Project Organizing

Optionele opleidingsonderdelen omvatten:

 • Business-to-Business Marketing
 • Data-analyse voor zakelijke besluitvorming
 • Wereldwijd Supply Chain Management
 • Megaproject Leiderschap en strategie
 • Modellering Operaties Processen
 • Operational Excellence: het Toyota-productiesysteem
 • Simulatie en risicoanalyse
 • Duurzaam Supply Chain Management

Bij overeenkomst kun je een keuzevak uit andere mastercursussen kiezen. Dit gebeurt op afspraak en onder voorbehoud van roostering en uw eerdere studies.

Cursus en beoordeling

Beoordeling van de opleidingsonderdelen varieert en omvat een combinatie van examens, cursussen en beoordeling en presentaties van groepsprojecten, tests en opdrachten in de klas. Een proefschrift wordt ook ondernomen en varieert normaal gesproken tussen de 12.000 en 25.000 woorden.

Toelatingseisen:

We zoeken normaal gesproken naar een Brits bachelordiploma met een eerste of hogere tweede klas onderscheiding of het overzeese equivalent in eender welke discipline.

Bij het beoordelen van uw academische record houden wij rekening; je cijfer gemiddeld, positie in de klas, referenties en de status van de instelling waar je je kwalificatie hebt gestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognis ... Lees meer

Alliance Manchester Business School is one of the UK’s first two business schools, set up in 1965), and is now the largest campus-based business and management school in the UK. Manchester is recognised for its original thinkers: our long and proud history of research excellence continues the spirit of innovation and achievement for which the city is renowned. Lees Minder