MSc in Nuclear Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Over

BEURS

Khalifa University of Science and Technology biedt Graduate Research / Teaching Assistant (GRTA) beurzen aan ter ondersteuning van gekwalificeerde internationale studenten die zijn ingeschreven in graduate-programma's.

De beurs biedt een royale vergoeding en voordelen die omvatten:

 • Volledige dekking van collegegeld.
 • Medische verzekering voor studenten onder het Khalifa University-visum.
 • Ondersteuning bij het bijwonen van internationale onderzoeksconferenties.
 • Het indicatieve maandelijkse stipendium voor GRTA Scholarship is als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen):

Applicatie openen!

We beginnen met het starten van aanvragen vanaf 1 november 2018 voor de volgende intake op 1 september 2019.

De graad van Master of Science in Nuclear Engineering (M.Sc. in NUCE) wordt toegekend voor kandidaten die met succes de geleerde cursussen, excursies en thesisvereisten van het programma voltooien. Het programma is bedoeld voor studenten met verschillende achtergronden, zoals afgestudeerden van Werktuigbouwkunde, Elektrische en Computer Engineering, Natuurkunde, Scheikunde, Materiaalkunde, Wiskunde of andere relevante specialisaties. Het programma begint met gemeenschappelijke kerncursussen die betrekking hebben op essentiële nucleaire engineering-onderwerpen. Na succesvolle afronding van de kerncursussen kunnen studenten een van de zes tracks selecteren die gespecialiseerde cursussen omvatten om de studenten voor te bereiden op hun project / scriptiewerk en hun expertise op specifieke gebieden van nucleaire technologie te verbreden. Naast het geven van cursussen moeten studenten een excursiecomponent invullen. In dit onderdeel moet de student een reeks experimenten met kernreactoren uitvoeren om theorielessen in de klas te consolideren en geselecteerde nucleaire faciliteiten bezoeken om een ​​algemene waardering te krijgen voor de nucleaire energietechnologie aan de voor- en achterkant van de splijtstofcyclus. evenals tijdens reactoroperaties. Ten slotte werken de kandidaten aan een M.Sc. scriptie in hun gekozen gebied. De scriptiewerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd in verschillende onderwerpen die overeenkomen met de aandachtsgebieden die door de relevante supervisors zijn geïdentificeerd. Als alternatief, indien van toepassing en onder voorbehoud van goedkeuring door de Afdeling Kernenergie, kunnen studenten thesisonderwerpen voorstellen of werken aan het oplossen van problemen van hun respectieve sponsororganisaties.

Doelen

De doelen (doelstellingen) van het programma zijn om afgestudeerden te produceren die:

 1. Professioneel vooruitgaan en worden erkend als leiders op het door hen gekozen gebied.
 2. Hun technische expertise toepassen om op een kritische, creatieve, ethische en innovatieve manier tegemoet te komen aan de behoeften van de samenleving.
 3. Verdere ontwikkeling van hun kennis en vaardigheden door middel van graduate onderwijs en professionele scholen.

Leerresultaten

Een student die afstudeert met een M.Sc. in Nuclear Engineering zal in staat zijn om:

 1. Identificeren, formuleren en oplossen van geavanceerde problemen met nucleaire technologie door de toepassing van moderne hulpmiddelen en technieken en geavanceerde kennis van wiskunde en technische wetenschappen.
 2. Verwerven van kennis van hedendaagse vraagstukken op het gebied van nucleaire engineering.
 3. Ontwerp en voer experimenten uit, analyseer, interpreteer gegevens en neem beslissingen.
 4. Onderzoek uitvoeren, documenten documenteren en de onderzoeksresultaten verdedigen.
 5. Functioneren op teams en effectief communiceren.
 6. Gedrag op een professionele en ethische manier.

Algemene structuur en vereisten

De M.Sc. in Nuclear Engineering programma is gelijk aan 36 credit-uren. Het programma bestaat uit drie hoofdcomponenten.

 • Onderwijstrajecten Onderdeel: in dit onderdeel moet de student een programma voor gevorderd studeren volgen in Nuclear Engineering. Dit onderdeel komt overeen met 24 credit-uren en bestaat uit 8 cursussen, elk met 3 credit-uren. De 8 cursussen (24 credit-uren) zijn: 4 kerncursussen (12 credit-uren) en 4 keuzevakken (12 credit-uren) gekozen uit 1 van de 6 mogelijke tracks.
 • Field Trips Component: in dit onderdeel moet de student een reeks experimenten met kernreactoren uitvoeren om de theorielessen in de klas te consolideren en geselecteerde nucleaire faciliteiten te bezoeken om een ​​algemene waardering te krijgen voor de nucleaire energietechnologie aan de voor- en achterkant van de splijtstofcyclus zowel tijdens reactoroperaties. Noodzakelijkerwijs zullen de excursies worden uitgevoerd buiten de VAE (bijvoorbeeld in de Republiek Zuid-Korea of ​​de VS) totdat er nucleaire laboratoria en faciliteiten beschikbaar zijn in de VAE.
 • Thesis Component: in dit onderdeel is de student verplicht om zelfstandig onderzoek te doen in Nuclear Engineering. Dit onderdeel is gelijk aan 12 credit-uren.

Programma-eisen

Studenten op zoek naar de graad van M.Sc. in NUCE moet met succes ten minste 36 gecrediteerde uren hebben voltooid zoals gespecificeerd in de categorieën die in deze sectie worden beschreven, met een minimum Cumulatief Grade Point Average (CGPA) van 3,0.

Laatst bijgewerkt op okt 2018

Over de school

The newly-established Khalifa University of Science and Technology combines The Masdar Institute of Science and Technology, Khalifa University of Science, Technology and Research and The Petroleum Ins ... Lees meer

The newly-established Khalifa University of Science and Technology combines The Masdar Institute of Science and Technology, Khalifa University of Science, Technology and Research and The Petroleum Institute into one world-class, research-intensive institution, seamlessly integrating research and education to produce world leaders and critical thinkers in applied science and engineering. Khalifa University endeavors to be a leader among research intensive universities of the 21st century, while catalyzing the growth of Abu Dhabi and the UAE’s rapidly developing knowledge economy. Lees Minder