MSc in Nuclear Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

112894_25_Nuclear_EN_per_polinternational.jpg

Missie en doelen

Het doel van het MSc-programma in Nuclear Engineering is om ingenieurs voor te bereiden met de nodige vaardigheden om energiecentrales te ontwerpen, te bouwen en te exploiteren, radioactieve afvalverwerkingsinstallaties, systemen die straling gebruiken voor industriële en medische toepassingen, enz.

Het educatieve programma legt daarom de nadruk op onderwerpen die verwijzen naar energietoepassingen, dwz splijtings- en fusie-installaties, nucleaire brandstof, materialen en veiligheid. Er wordt aandacht besteed aan onderwerpen die ook in niet-energetische toepassingen worden toegepast, zoals in medische en industriële toepassingen van straling, materiaalfysica, plasmafysica en nanotechnologieën met een sterke band met het nucleaire veld.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden in nucleaire engineering , dankzij de MSc multidisciplinaire opleiding, kunnen gemakkelijk worden ingezet in de nucleaire sector (bijv. Industrieën die actief zijn in het ontwerp, de constructie en de exploitatie van kerncentrales, in nucleaire ontmanteling en verwerking en verwijdering van nucleair afval, in het ontwerp en de constructie van straling bronnen, in centra voor kernfusie en hoge-energiefysica), maar ook in andere domeinen zoals de energiesector, de medische sector, de gezondheids-, veiligheids- en milieusector (bv. ingenieursbureaus, ziekenhuizen, consultancy en risicoanalyse bedrijven) en ook onderzoekscentra en universiteiten.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architect ... Lees meer

Politecnico di Milano is a technical university located in the heart of the most productive region in Italy. The university is a point of reference in Italy and internationally as far as the Architecture, Design and Engineering fields are concerned. Programmes are available in English. Lees Minder
Milaan , Como , Lecco , Cremona , Piacenza , Mantua , Milaan + 6 Meer Minder