MSc in Nanoscience

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Op nanometerschaal zijn concepten en hulpmiddelen van de fysica ook relevant in de chemie en biologie, en de verschillende disciplines kunnen nauw samenwerken. Nanowetenschap kenmerkt zich dan ook door een grote mate van interdisciplinariteit. Het Nanoscience-programma aan Lund University van Lund University heeft zijn wetenschappelijke basis in een natuurkundige beschrijving van verschijnselen op nanoschaal, maar naast nanofysica kun je, afhankelijk van je achtergrond en interesses, ervoor kiezen om je te specialiseren in gebieden als nano-elektronica, materiaalkunde of biofysica. Het programma maakt deel uit van NanoLund, een van 's werelds toonaangevende nanowetenschappelijke onderzoekscentra. Je zult gedurende het hele programma interageren met baanbrekend onderzoek, beginnend in het eerste semester en opbouwend naar het masterproject. Bovendien, door te profiteren van de rijkdom aan cursussen die worden aangeboden door Lund University van Lund University , kunt u de multidisciplinaire aard van nanowetenschap verkennen.

Als inleiding op het programma bestaat het eerste semester uit vier verplichte cursussen, gekozen om de kern van het programma te definiëren en een platform te bieden voor de volgende cursussen en scriptiewerk. De verplichte vakken omvatten zowel verwerkings- en analysemethoden die relevant zijn voor nanostructuren als halfgeleiderfysica en een op kwantummechanica gebaseerde beschrijving van fenomenen op nanoschaalfysica. Het tweede en derde semester bestaat uit keuzevakken die de studenten, in samenspraak met de opleidingscoördinator, naar interesse en achtergrond combineren tot een individueel profiel. Het programma wordt afgesloten met een masterthesisproject, waarbij de student deel uitmaakt van een onderzoeksgroep en een zelfstandig project uitvoert. De masterproef kan ook worden uitgevoerd in samenwerking met het bedrijfsleven.

Na het behalen van het masterdiploma moet je de kennis, het begrip en de onafhankelijkheid hebben om bij te dragen aan de ontwikkeling van nanowetenschap en nanotechnologie in academisch en industrieel onderzoek en ontwikkeling. Verder heb je de kennis en het inzicht die nodig zijn om nanowetenschap te kunnen evalueren en integreren in producten en toepassingen van meer traditionele velden.

Programmastructuur

Verplichte vakken:

  • Halfgeleiderfysica (7,5 studiepunten)
  • Verwerking en apparaattechnologie (7,5 studiepunten)
  • Materiaalanalyse op nanoschaal (7,5 studiepunten)
  • De fysica van laag-dimensionale structuren en kwantumapparaten (7,5 studiepunten)
  • Masterproject (30)

keuzevakken:

Kies keuzevakken voor specialisaties in bijvoorbeeld nanofysica, materiaalkunde of biosensoren.

Carriere vooruitzichten

Wereldwijd is er een toenemende vraag naar mensen met kennis van nanotechnologie. Nanowetenschappers zijn niet alleen nodig in gespecialiseerde nanotechnologiebedrijven, maar ook in meer traditionele industrieën, waarbij steeds meer nanotechnologie wordt verwerkt in producten. Vanwege de nauwe band met onderzoek van wereldklasse biedt het masterprogramma ook een uitstekende voorbereiding op doctorale studies en een academische carrière.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school