MSc in Middle Eastern Studies met Advanced Arabic

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

Dit tweejarige programma biedt een unieke gelegenheid voor een grondige studie van de Arabische taal, regiospecifieke cultuur, geschiedenis en politiek. Het is bedoeld voor studenten die al enige kennis van de Arabische taal hebben (ongeveer 400 uur van eerdere studie of CEF-niveau B1 of B2).

Dit programma biedt een gecombineerde en communicatieve benadering van de taal, waarbij alle vaardigheden van lezen, schrijven, luisteren en spreken parallel worden aangeleerd, waarbij zowel gesproken 'dialect' als meer formeel Modern Standaard Arabisch wordt gecombineerd, waardoor leerlingen op alle niveaus een geavanceerd niveau bereiken.

U krijgt toegang tot enkele van de leidende experts van het VK op het gebied van islamitische en oosterse studies en zult een onderdompeling van drie maanden in taal en cultuur ervaren in een Arabisch sprekend land.

Afgestudeerden van het postgraduaat Arabisch programma bij het departement Islamitische en Middenoostelijke Studies zijn verder gegaan met het gebruik van hun taal- en regionale expertise in een breed scala van rollen, waaronder het bedrijfsleven, de overheid, liefdadigheidsinstellingen en NGO's en de academische wereld.

Programmastructuur

De eerste acht maanden van het programma worden in Edinburgh afgeleverd, met een combinatie van taaltraining, enquête en optiecursussen. Je brengt dan drie maanden door bij een erkende instelling in een Arabisch land en je vaardigheden verder ontwikkelen. Het tweede jaar omvat specialisatie door middel van verdere keuzevakken, evenals training in onderzoeksvaardigheden en uitgebreide ondersteuning ter voorbereiding op het laatste proefschrift.

Verplichte vakken:

 • Geavanceerd Arabisch D
 • Kritieke metingen in islamitische en oosterse studies
 • Geavanceerd Arabisch G
 • Onderzoeksvaardigheden en -methoden in islamitische en oosterse studies
 • Onderzoeksmethoden en problemen in islamitische en oosterse studies

Keuzevakken kunnen worden gekozen uit die van IMES, van elders binnen de school of van de universiteit. Opties kunnen zijn:

 • Bioscoop en samenleving in het Midden-Oosten
 • Ideologie en politieke praktijk in het moderne Midden-Oosten
 • Het Arabisch - Israëlisch conflict
 • Gender en media in de Arabische wereld
 • Islamitische bewegingen in de 20e eeuw

Carrièremogelijkheden

Expertise in de Arabische taal en de studies in het Midden-Oosten worden steeds vaker gezocht. Afgestudeerden van dit programma zullen goed geplaatst zijn om hun taalvaardigheden te gebruiken in - bijvoorbeeld - het bedrijfsleven en de handel, overheden, NGO's en liefdadigheidsinstellingen, en de academische wereld.

Toelatingseisen

Een Britse 2: 1 graad, of zijn internationale equivalent. Je moet ook beschikken over de taalvaardigheid van het Arabisch op een niveau tussen CEF B1 en C1 om goed bij de relevante lessen te passen.

We zullen uw Arabisch beoordelen wanneer u in Edinburgh aankomt; de MSc Middle Eastern Studies met Arabisch en MSc Middle Eastern Studies met Advanced Arabic zijn alternatieve Pathways voor respectievelijk lagere en hogere niveaus van Arabische taalvaardigheid. Als je vragen hebt over taalniveaus, neem dan contact op met de programmadirecteur.

Engelse taalvereisten

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

 • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration
 • IELTS: totaal 7,0 (ten minste 6,5 in elke module)
 • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 23 in elke module)
 • PTE (A): totaal 67 (ten minste 61 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
 • CAE en CPE: totaal 185 (minstens 176 in elke module)
 • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen aan het begin van je opleiding niet ouder zijn dan drie en een half jaar. IELTS, TOEFL, Pearson Test of English en Trinity ISE mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding. *

(* Revised 8/11/2018 om meer accurate informatie te geven over vervaldata van Engelse taalkwalificaties.)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

An international community at the heart of the University of Edinburgh, drawing connections between people and cultures and surrounded by world-class resources and collections.

An international community at the heart of the University of Edinburgh, drawing connections between people and cultures and surrounded by world-class resources and collections. Lees Minder