MSc in Mechatronics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het programma is bedoeld om studenten professionele kennis en vaardigheden te bieden voor een succesvolle carrière in de toekomst die zijn gericht op ICT-intensieve technische technologieën, zoals mechatronica, robotica en automatisering, die professionele vaardigheden veronderstellen om complexe technische projecten te integreren, uit te voeren en te leiden die slimme ICT integreren en hardwaretechnologieën voor het oplossen van praktische problemen en het starten van een nieuw bedrijf.

Dit programma is sterk gericht op praktische, praktische projecten en het ontwikkelen van praktische vaardigheden ondersteund door laboratoria van mechatronica, robotica, machinevisie, automatisering, enz. En computerklassen.

leerplan

De meeste cursussen zijn projectmatig ondersteund door theoretische materialen. Er zijn verschillende praktische projectcursussen over het eerste jaar met de onderwerpen machinebesturing, autonome en industriële robotica en mechatronica en sensorische systemen die bedoeld zijn om te werken met een aantal echte industriële toepassingen door studentengroepen die eindigen met het presenteren van een congrespaper in de regel. Voorbeelden van dit soort projecten zijn "Smart control of collaborative robots", "3D vision serving for robots" en "UAV and UGV control simulation and hardware systems", enz.

De toekomst behoort tot de specialiteiten die ICT-intensieve flexibele en geïntegreerde diepgaande technische kennis bieden, zoals het geval is in de Mechatronica-curricula. Een goed bewijs hiervan is het feit dat Forbes twee MSc Mechatronics-afgestudeerden nomineert onder de meest succesvolle jonge leiders en ondernemers in de industrie en wetenschap van de EU in 2015 en een afgestudeerde dame in 2018.

Waarom dit programma?

 • Het programma biedt een unieke kans om geïntegreerde kennis en vaardigheden op het gebied van elektrische / elektronische en mechanische engineering te verwerven, samen met diepgaande ICT-kennis door de cursussen van de Schools of Engineering and Information Technology.
 • Sterke oriëntatie om de ontwikkeling van zakelijke en ondernemersvaardigheden te bevorderen, ondersteund door sterke praktische cursusprojecten.
 • Het programma voldoet aan internationaal erkende professionele kwalificatienormen voor mechatronische engineering.
 • Double Degree-optie in MSc Mechatronics in samenwerking met ITMO University St. Petersburg.

Met de introductie van het Master of Mechatronics-programma dat in het Engels wordt gegeven, heeft het Center of Mechatronics and Autonomous Systems van de School of Engineering een stap vooruit gezet in internationalisering en innovatie. Dit is ook een grote stap om een erkende topuniversiteit in de Baltische regio te worden en meer getalenteerde internationale studenten aan te trekken, evenals een academisch personeel van wereldklasse. Het programma biedt interdisciplinaire integratie van moderne productietechnologieën. Afgestudeerden van dit programma hebben uitstekende vooruitzichten op werk in de maak- en dienstverlenende industrie wereldwijd of kunnen hun studie voortzetten in een PhD-onderzoeksprogramma.

Prof. Trieu Minh Vu
Center of Mechatronics and Autonomous Systems, Department of Electrical Power
Engineering en mechatronica

Toekomstige carriëre

De afgestudeerden van het programma beschikken over vaardigheden die toepasbaar zijn in een brede sfeer, zoals automatisering en robotica en mechatronica-ingenieurs in de industrie; projectmanagers en ondernemers en managers van innovatieve KMO's gericht op het ontwikkelen van geavanceerde technologie of medicinale apparaten; gezondheids- en ruimtevaartindustrie; veiligheid; producten die hardware en ICT combineren, etc. Actieve en slimme mechatronica-ingenieurs zijn dringend nodig op het gebied van automatische productielijnen en robotica zoals ABB of SIEMENS. Studenten kunnen ook hun studie op PhD-niveau voortzetten in mechatronica of in een gerelateerd vakgebied.

Toelating

Studenten voor internationale opleidingen van TalTech worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. Het online interview wordt alleen gehouden aan kandidaten die de voorlopige evaluatie hebben doorstaan. De maximale score voor een motivatiebrief en online interview is 10 punten. Een aanvrager die minimaal 5 punten ontvangt, wordt toegelaten.

Programma specifieke vereisten

Bachelor of gelijkwaardig in ICT, elektronica, mechanica of natuurkunde

Bachelor diploma of gelijkwaardig in mechatronica, ICT, elektronica, mechanica, natuurkunde of wetenschappen

Om in aanmerking te komen voor de studies aan de Tallinn University of Technology , moet een kandidaat minimaal 60% van de hoogst mogelijke CGPA hebben.

Motivatiebrief

Voeg het volgende toe:

 • Waarom solliciteer je voor het gekozen programma?
 • Hoe kan dit programma voldoen aan uw vroegere en toekomstige carrière en persoonlijke interesses?
 • Waarom denk je dat je de juiste persoon bent voor dit programma?
 • Beschrijf uw eerdere ervaringen, prestaties en interesse in de gerelateerde velden?
 • Hoe past uw academische achtergrond bij de opleiding waarvoor u solliciteert?
 • Welke kennis en vaardigheden verzameld in uw vooropleiding zullen nuttig zijn en welke van de cursussen die worden aangeboden in dit programma zijn bijzonder nuttig bij het nastreven van uw professionele doelen?
 • Waarom wil je studeren aan TalTech en vooral op het gebied van Mechatronica?
 • Op welke manier wilt u bijdragen aan de economische en sociale ontwikkeling in de wereld en in Estland?
 • Geef 1 ... 2 meer gedetailleerde technische / onderzoeksuitdagingen aan waarop je je zou willen concentreren a) tijdens je MSc-studie, b) in de toekomst?

NB! Het is belangrijk om alle bronnen die worden gebruikt in uw motivatiebrief (citaten, publicaties, ideeën, enz. Die niet van u zijn) correct te vermelden en te verwijzen. Het negeren van de regels voor het verwijzen en citeren wordt beschouwd als plagiaat en zal resulteren in de diskwalificatie van uw aanvraag.

Online interview

Het doel van het interview is om je academische potentieel, motivatie en geschiktheid voor je gekozen cursus te begrijpen. Vragen zijn samengesteld om uw:

 • intellectuele flexibiliteit en analytische vaardigheden;
 • motivatie argumentatie;
 • zelfexpressievermogen en technische communicatievaardigheden;
 • bewustzijn van persoonlijke kennis en vaardigheden, incl. toekomstperspectief en ambitie;
 • praktische ervaring op het gebied van mechatronica of aanverwante gebieden;
 • over de informatie die u in uw schriftelijke aanvraag hebt verstrekt;
 • de relevantie van de kennis uit de eerdere studies voor het toegepaste programma;
 • diepgang van de verworven kennis op BSc-niveau;
 • vorige sociale activiteit en initiatief;
 • paraatheid voor de culturele veranderingen en kennis over TalTech, Estland en de EU.

Duur van het interview is 10-20 minuten.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Lees meer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Lees Minder