MSc in Mathematical Statistics

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het masterprogramma in wiskundige statistiek biedt een breed spectrum van hulpmiddelen en methoden voor het omgaan met willekeurige fenomenen die zich zowel in wetenschappelijke als industriële contexten voordoen. Binnen het programma kun je je specialiseren in veel verschillende gebieden voor verschillende doeleinden.

In dit programma neem je minimaal 45 ECTS-credits wiskundige statistiek op masterniveau en schrijf je een masterproef van 30 ECTS-credits. Je kunt ervoor kiezen om de resterende (maximaal) 45 ECTS studiepunten in wiskunde of numerieke analyse te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om cursussen in andere vakken te volgen, zoals informatica, of, als je een carrière in een specifiek toegepast vakgebied nastreeft, cursussen op dat gebied.

Voorbeelden hiervan zijn cursussen in economie, moleculaire biologie en bio-informatica. Als u van plan bent om te promoveren, moet u cursussen volgen met een hoge mate van theoretische inhoud, terwijl als u een carrière buiten de academische wereld nastreeft, u cursussen moet volgen die een breed scala aan statistische modellen en methoden omvatten.

Carriere vooruitzichten

Met een Master of Science in Mathematical Statistics heb je geweldige kansen om een spannende carrière te vormen in bijvoorbeeld de farmaceutische industrie, biotechnologiebedrijven of de bank- en financiële sector. Statistische methoden zijn ook van groot belang voor logistiek, kwaliteitsborging en ontwikkeling in de industrie en organisaties in de publieke sector.

Meer informatie is te vinden op https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-NAMAS

Waarom Lund University ?

Lund University werd opgericht in 1666 en is een van de oudste, breedste en beste universiteiten van Noord-Europa. De universiteit behoort tot de top 100 van universiteiten ter wereld in de QS World University Rankings 2020 en is de # 1 keuze voor internationale studenten die naar Zweden komen - een van 's werelds meest innovatieve, duurzame en democratische landen.

Als u wilt beginnen met het opbouwen van uw internationale netwerk in een globale klasomgeving, is Lund University een geweldige optie. Ervaar een andere manier van leren in een land dat gerangschikt is als een van de beste ter wereld op het gebied van hoger onderwijs. Groepswerk en informele leerkracht-leerlingrelaties maken diepgaand leren mogelijk.

De universiteit is gevestigd in Lund, een charmante en compacte universiteitsstad in het zuiden van Zweden, op slechts 35 minuten van de luchthaven van Kopenhagen in Denemarken. De stad staat bekend om zijn levendige studentenleven en is ook de thuisbasis van vele toonaangevende onderzoeksfaciliteiten en internationale bedrijven.

Lees meer over Lund University op www.lunduniversity.lu.se

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school