MSc in Materials Science

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het Materials Science-programma is een interdisciplinair MS-programma gericht op het geven van een rigoureus onderwijs in materiaalkunde en de fundamentele natuurkunde en scheikunde die aan deze discipline ten grondslag liggen. Onderwijsdoelen worden bereikt door middel van zowel cursussen en training in cross-disciplinair onderzoek onder toezicht van een lid van de wetenschappelijke faculteit. De cursussen bieden een overzicht van de soorten materialen; hun chemische en fysieke structuren; en eigenschappen.

De succesvolle kandidaat moet een BSc hebben. diploma in scheikunde, in chemische en milieu-procestechnologie, in natuurkunde, in materiaalkunde of in gelijkaardige mate, inclusief een redelijke hoeveelheid natuurwetenschappen (ten minste 40 ECTS) in het curriculum.

Interesse in nieuwe materialen (bijv. Supergeleider) en nieuwe technologie (bijv. Ruimtetechnologie), evenals een beter begrip van het gedrag van materialen in het ontwerp van structuren (zoals auto's en vliegtuigen, verwerkingsapparatuur voor planten, elektronische apparaten, biomedische apparaten, enz.) hebben de behoefte aan mensen die zijn opgeleid in materialenwetenschappen, vergroot.

Het Materials Science-programma is een interdisciplinair MS-programma gericht op het bieden van een rigoureuze opleiding in materiaalkunde en de fundamentele fysica en chemie die aan deze discipline ten grondslag liggen. Educatieve doelen worden bereikt door middel van zowel cursussen als training in interdisciplinair onderzoek onder toezicht van een wetenschappelijk faculteitslid. De cursussen bieden een overzicht van de soorten materialen; hun chemische en fysische structuren; en eigenschappen. Het MS-programma is gebaseerd op lezingen, seminars en praktische laboratoria in geavanceerde materialen, waaronder metalen, keramiek, polymeren, biomaterialen en hun composieten. Het MS-programma introduceert micro- en nanotechnologie, evenals elektronische, magnetische en andere functionele materialen. De verplichte basiscursussen bieden het solide kader van het programma; de semi-optionele en speciale collegecursussen vormen de basis van de specialisatie en hun ruime keuze resulteert in de flexibiliteit van het programma.

Kracht van het programma

Het Materials Science-programma zet sterk in op interdisciplinaire studies met een focus op natuurkunde en scheikunde. De hoge standaard van training wordt gegarandeerd door hooggekwalificeerde leraren en wetenschappers. Het onderwijs wordt ondersteund door moderne infrastructuur en goed uitgeruste laboratoria. De bibliotheek van de faculteit bevat enkele duizenden boeken en tijdschriften. Naast het hoge niveau van theoretische opleiding, bieden gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten de studenten de mogelijkheid om actuele praktische kennis en ervaring voor de studenten op te doen.

Carrièremogelijkheden

Het Materials Science-programma zet sterk in op interdisciplinaire studies met een focus op natuurkunde en scheikunde. De hoge standaard van training wordt gegarandeerd door hooggekwalificeerde leraren en wetenschappers. Het onderwijs wordt ondersteund door moderne infrastructuur en goed uitgeruste laboratoria. De bibliotheek van de faculteit bevat enkele duizenden boeken en tijdschriften. Naast het hoge niveau van theoretische opleiding, bieden gezamenlijke onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten de studenten de mogelijkheid om actuele praktische kennis en ervaring voor de studenten op te doen.

Vacature voorbeelden

Materiaalingenieur, metallurg, productontwikkelaar, onderzoekswetenschapper, technisch verkoopingenieur.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De succesvolle aanvrager moet een BSc hebben. diploma in scheikunde, in chemische en milieutechnische engineering, in natuurkunde, in materiaalkunde of in een vergelijkbare mate inclusief een redelijke hoeveelheid natuurwetenschappen (ten minste 40 ECTS) in het curriculum. Het aanvraagpakket moet een kort CV, een kopie van het getuigschrift, een cijferoverzicht en een certificaat van taalexamen bevatten. De certificaten hoeven niet te worden vertaald, ze worden in de meeste Europese talen geaccepteerd.

Taalvereisten
 • Een minimumniveau van taalvaardigheid (mondeling) (A1-C2): B2
 • Een minimaal niveau van taalvaardigheid (schriftelijk) (A1-C2): B2

Verdere Reacties:

De succesvolle aanvrager moet een goede beheersing van het Engels hebben. Verschillende soorten van het internationaal gerespecteerde certificaat van de Engelse taal op een geavanceerd niveau worden geaccepteerd.

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Online aanvraagformulier
 • Bachelor-niveau
 • Transcript of records
 • CV
 • Motivatiebrief
 • Aanbevelingsbrief
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort (moet geldig zijn)
 • Paspoort foto
 • Medisch attest
 • Certificaat van schone strafregisters
 • Kopie overdracht overdrachtskosten
 • Taal certificaat
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

De aanvragen worden in mei en juni door de toelatingscommissie onderzocht en aanvragers worden in juli op de hoogte gebracht van de uitkomst van de selectie in het online sollicitatiesysteem. Toelatingbrieven worden tot 1 augustus verstuurd in het online sollicitatiesysteem. In het geval van de intake van februari worden toelatingbrieven op 1 december verstuurd in het online sollicitatiesysteem.

De rangorde is gebaseerd op een totale evaluatie van de academische excellentie (op basis van de ingediende documenten) en de resultaten van het toelatingsexamen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder