MSc in Materials Science and Technology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Materials Science and Technology is een masterprogramma met een focus op het ontwikkelen en commercialiseren van nieuwe materialen en hun toepassingen. Studies van materiaalkunde en de basisprincipes van ondernemerschap worden gecombineerd met activiteiten gericht op het creëren van een product en de productietechnologie.

Het programma biedt kennis van theoretische principes van materiaalkunde, test- en onderzoeksmethoden en ontwikkeling en ontwerp van materialen. De ontwikkelingsprojecten van studenten worden uitgevoerd in samenwerking met wetenschappelijke laboratoria waar ze ook het experimentele deel van hun masterproef uitvoeren.

Afgestudeerden kunnen werken als specialisten op het gebied van materiaalontwikkeling in productiebedrijven en onderzoeksinstellingen, nieuwe kleine en middelgrote ondernemingen starten en leiden die met materialen omgaan of hun studies op doctoraal niveau voortzetten.

De University of Tartu behoort tot de top 1,2% van 's werelds beste universiteiten (QS World University Rankings, THE Rankings). Elke student sluit zich aan bij een laboratorium en neemt deel aan het wetenschappelijke werk van het laboratorium. De studenten kunnen kiezen tussen de laboratoria van het Institute of Physics, het Institute of Chemistry en het Institute of Technology.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Tartu (UT) is Estonia’s leading centre of research and training. It is the only university in the Baltics ranked in the top 2% of the world’s best universities (QS World University R ... Lees meer

The University of Tartu (UT) is Estonia’s leading centre of research and training. It is the only university in the Baltics ranked in the top 2% of the world’s best universities (QS World University Rankings 2016-17). Founded in 1632, UT is the only classical university in Estonia. There are more than 13 000 students studying at UT (incl. 1300 international students (2016)) and UT has 3800 employees (incl. 1800 academic employees (190 professors)). To support and develop the professional competence of its students and academic staff, the university has 71 partner universities in 27 countries. Lees Minder