MSc in Marine Ecosystem Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze MSc biedt studenten een beter begrip van mariene systemen en onderzoekt de onderlinge verbanden tussen de fysieke omgeving, biodiversiteit en de impact van menselijke activiteiten. Het wordt gegeven door vooraanstaande experts van het Scottish Oceans Institute en is ontworpen om studenten voor te bereiden op een professionele loopbaan in onderzoek en management.

De MSc in Marine Ecosystem Management is een door de School of Biology geleid onderwijs van één jaar. Het programma heeft een holistische benadering voor het begrijpen van de ecosysteemfunctie en -services en is gebaseerd op de kwantitatieve en diverse academische expertise binnen het University's Scottish Oceans Institute (SOI).

highlights

 • Modules omvatten intensieve training in kwantitatieve technieken (bijvoorbeeld statistische modellering en GIS).
 • Studenten hebben de fantastische mogelijkheid om veldwerk en praktische boot-gebaseerde training uit te voeren, lokaal als onderdeel van de kernmodule (inbegrepen in cursusgeld) en daarbuiten als onderdeel van optionele veldcursussen (extra kosten van toepassing) in Antarctica (pooleologie) of Indonesië (wetenschappelijk duiken).
 • De combinatie van kernmodules en een selectie van gespecialiseerde en geavanceerde optionele modules stelt studenten in staat om het programma aan te passen aan hun individuele interesses.
 • Stimulerende, kleine klasgroottes met een focus op door de student geleid, ervaringsgericht leren.

Lesindeling

De cursus bestaat uit twee semesters, gevolgd door een onafhankelijk onderzoeksproject met als hoogtepunt een dissertatie en posterpresentatie van 15.000 woorden. Het onderzoeksproject vindt gedurende het hele jaar plaats met een bijzondere focus gedurende de laatste drie maanden van juni tot augustus.

Het modulaire curriculum is ontworpen om coherent te zijn en biedt geïntegreerde training voor toekomstige carrières bij wetenschappelijk onderzoek, management of instandhouding. Lesgeven heeft de vorm van:

 • lezingen,
 • seminars,
 • debatten,
 • workshops,
 • tutorials.

Practica omvatten labwerk, veldwerk, modellering en computergebaseerde data-analyse.

De klassen variëren van 5 tot 30 studenten, afhankelijk van de module. Er is een sterke nadruk op lesgeven in kleine groepen, zodat studenten individueel worden ondersteund en om hulp kunnen vragen wanneer dat nodig is.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Semester 1

Tijdens semester 1 volgen de studenten een samenhangende reeks modules die een gedegen training bieden over essentiële vaardigheden voor het beheer van mariene ecosystemen. Het eerste semester combineert twee verplichte modules met een keuze uit een van de vier extra optionele modules.

 • Marine Biodiversity and Ecosystem Functioning: levert kernbiologische en methodologische klassen die de mariene biodiversiteit en de ecosysteemfunctie, hun belang en evaluatie beschrijven; module omvat lokale boot-gebaseerde gegevensverzameling en analyse.
 • Mathematische en statistische modellering voor biologen: past wiskundige ideeën toe op vragen in de biologie, introduceert methoden voor het aanpassen van modellen aan biologische gegevens, voornamelijk met behulp van R-software.

Studenten kiezen daarnaast een optionele module uit de volgende:

 • Milieufactoren van mariene habitats: geeft een overzicht van de verschillende milieufactoren van mariene ecosystemen, inclusief kortetermijnprocessen in de oceaan en de atmosfeer, evenals klimatologische processen die mariene habitats bepalen.
 • Geografische informatiesystemen voor milieubeheer: biedt een inleiding tot GIS en het gebruik ervan bij het oplossen van milieuproblemen.

Semester 2

Semester 2 combineert een verplichte module met een keuze uit drie optionele modules.

De volgende module is verplicht:

 • Ecosysteemgebaseerd beheer van mariene systemen: introduceert het concept van 'op ecosystemen gebaseerd management' en onderzoekt de ontwikkeling ervan uit meer simplistische, single-species-benaderingen.

Studenten kiezen drie optionele modules uit de volgende:

 • Huidige problemen in Biologging: presenteert een inleiding tot de theorie en praktijk van het loggen en doorgeven van fysieke en biologische gegevens met tags die met dieren zijn verbonden.
 • Schatten van dierenovervloed: introduceert de belangrijkste soorten enquêtemethoden voor in het wild levende dieren, onderwezen door CREEM en de School of Mathematics and Statistics.
 • Visserijonderzoek: biedt een inleiding tot het gebruik van visbestanden op een duurzame manier.
 • Inleiding tot de wereldwijde milieuverandering: biedt studenten de wetenschappelijke achtergrond van de huidige en toekomstige klimaatverandering en de gevolgen daarvan, die wereldwijd worden onderwezen door de School voor Geografie en Duurzame Ontwikkeling.
 • Population Biology: onderzoekt de fundamentele concepten van populatiedynamiek en hoe deze worden geïnterpreteerd in het licht van de verschillende levensgeschiedenisstrategieën, aangepast door verschillende soorten zeezoogdieren.
 • Predator Ecology in Polar Ecosystems: veldcursus gelegen in het zuiden van Argentinië en Antarctica (vereist expeditiekosten).
 • Scientific Diving: veldcursus in Indonesië (vereist geschikte duikkwalificaties en betaling van expeditietarief).

Dissertatie en onderzoeksproject

Gedurende het academiejaar voltooien de studenten een onderzoeksproject dat zal uitmonden in een dissertatie van 15.000 woorden en de presentatie van een poster op de MSc-studentenconferentie. Projecten kunnen wat veldwerk inhouden, maar zullen vooral gericht zijn op de analyse van bestaande gegevens. Studenten kunnen kiezen uit een reeks projecten voorgesteld door supervisors en ook een actieve rol spelen bij het ontwerpen van hun eigen projectplan.

Als studenten ervoor kiezen om de proefschriftvereiste voor de MSc niet af te ronden, is er een uitreikingsprijs beschikbaar waarmee passend gekwalificeerde kandidaten een postuniversitair diploma kunnen behalen. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw graad aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGDip in plaats van een MSc.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Het doel is dat afgestudeerden van deze cursus deel zullen uitmaken van de volgende generatie managers en mariene wetenschappers die geïntegreerd ecosysteembeheer over de hele wereld leveren.

Afgestudeerden van de cursus hebben een loopbaan ondernomen bij overheidsinstanties, milieuadviesbureaus en de commerciële scheepvaartsector, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in het buitenland.

Het Career Center biedt persoonlijk advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid.

Toelatingseisen

 • Een eerste of bovenste 2.1 (Honours) undergraduate-diploma in een relevante natuurwetenschap. Aanvragen zijn welkom van studenten met een achtergrond in de biologie of mariene wetenschappen, en ook van studenten natuurkunde en techniek. Neem contact op met de school als u niet zeker bent van uw kwalificaties. Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Training in geavanceerde wiskunde en statistiek (in ieder geval naar Britse school AS / A-niveau, hoger, internationaal baccalaureaat of gelijkwaardig).
 • Zeer goede baseline IT-vaardigheden, waaronder tekstverwerking, gebruik van spreadsheets, e-mail en internet.
 • Engelse taalvaardigheid. Als je een visum nodig hebt om te studeren, raadpleeg dan de visuminformatie.

In aanvulling op de bovenstaande minimumvereisten, is het zeer wenselijk voor aanvragers om:

 • relevante veld- of laboratoriumervaring van eerdere tewerkstelling, project of vrijwilligerswerk.
 • verdere IT-vaardigheden, zoals programmeren, databasesoftware en statistische pakketten voor analyse (zoals MATLAB, SPSS, SAS of R).
 • specifieke calculus- of statistiekmodules op universitair niveau.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • voltooide aanvullende aanvraag bij MSc Marine Ecosystem Management (Word).
 • twee origineel ondertekende academische referenties.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • Engels taalvereisten certificaat.

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder