MSc in Managing Innovation

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

In Dubai hebben de regeringen, zowel op federaal als op lokaal niveau, verklaard dat de toekomst slimme steden op het Blockchain-platform, disruptieve technologieën en disruptieve innovatie zullen zijn. Daarom wordt verwacht dat de werkgevers zullen beginnen met het herzien van de vaardigheden die zij inhuren en zal de markt nieuwe categorieën banen gaan zien om deze transformatie te dienen. Marktonderzoek geeft aan dat elke afgestudeerde met kennis over Blockchain in een innovatiecontext meerdere vacatures krijgt.

Het doel van het programma is om hooggeplaatste afgestudeerden van innovatiebeheer een diepgaand inzicht te bieden in creatieve, strategische, tactische en operationele kwesties van innovatiebeheer op wereldwijde schaal. Dit zal ook ervaring bieden in een breed scala van industrieën, waaronder productie, dienstverlening, openbare en de derde sectoren. Na afronding van de graad zijn de deelnemers goed uitgerust met de nieuwste kennis van de concepten, methoden, hulpmiddelen en technieken om hen in staat te stellen bij te dragen aan het concurrentievermogen van hun organisaties.

Studenten hebben ook de mogelijkheid om deel te nemen aan teambuilding en leiderschapsevenementen tijdens de eerste paar weken van het programma.

accreditatie

De Dubai Campus is geaccrediteerd door de Knowledge and Human Development Authority (KHDA) en heeft een volledige licentie om zijn diploma's in Dubai te onderwijzen. Alle afgestudeerden ontvangen een Britse graad die is geaccrediteerd door Royal Charter in het Verenigd Koninkrijk.

Cursusinhoud

Semester 1 (september - december) Semester 2 (januari - april)
Beheer van disruptieve innovatie Data-analyse voor innovatie
Duurzame bedrijfsmodelinnovatie Onderzoeksfilosofie en praktijk
Naast twee keuzevakken per semester
Twee van:
  • Concurrerende strategie
  • Bedrijfsfinanciën
  • Leiderschap
  • Operations Management
  • Strategisch projectmanagement
  • Beheer van digitale transformatie
Elke twee van:
  • Project management
  • Systeemdenken en analyse
  • Duurzaam projectbeheer
  • Branding en communicatie
  • Vooruitgang in digitale marketing
  • Internationale marketing

Het MSc-proefschrift wordt uitgevoerd tussen mei en augustus.

Disruptieve innovaties beheren

Semester 1 (verplicht)

Introduceert het concept van disruptieve innovatie in een toegepaste zakelijke context. Helpt studenten bij het ontwikkelen van een goed begrip van de belangrijkste modellen, hulpmiddelen en vaardigheden die nodig zijn om innovatie te beheren. Verklaart de relatie tussen disruptieve innovatie en duurzame bedrijfsmodellen die lean start-ups en eco-innovatie ondersteunen. Studenten zullen in staat zijn om een reflectieve analyse uit te voeren met een reeks case studies van disruptieve innovatie uit verschillende sectoren.

Duurzame bedrijfsmodelinnovatie

Semester 1 (verplicht)

Duurzame bedrijfsmodellen (SBM's) bouwen voort op de drievoudige bottom line-benadering, die het doel van SBM's definieert en helpt bij het meten van hun prestaties langs deze drie dimensies. Deze cursus expliciteert de conventionele theorie van bedrijfsmodellen, waaronder Business Model Canvas en heeft tot doel studenten te helpen het concept van eco-innovatie in de context van bedrijfsmodellen te begrijpen; inzicht krijgen in de bouwstenen van de Lean Startup (LS) -methode en hoe Lean Startup (LS) kan worden toegepast om duurzame bedrijfsmodellen in een praktische context te creëren.

Data Analytics voor innovatie

Semester 2 (verplicht)

Deze cursus introduceert studenten tot basisvaardigheden in data-analyse. Studenten verkennen onderwerpen die de ruggengraat vormen van moderne gegevensanalyses, zoals machine learning, datamining, kunstmatige intelligentie en visualisatie. Instrumenten worden geïntroduceerd bij studenten over hoe ze van onbewerkte gegevens naar een dieper inzicht in de patronen en structuren in de gegevens kunnen gaan om voorspellingen en besluitvorming te ondersteunen.

Onderzoeksfilosofie en praktijk

Semester 2 (verplicht)

Biedt inzicht in het onderzoeksproces van de sociale wetenschappen, evenals de theorie en benaderingen van onderzoek. Ontwikkelt praktische vaardigheden (dwz kwantitatieve en kwalitatieve technieken) in data-analyse om de onbewerkte gegevens om te zetten in informatie die de waarderingen van marketingbeheer stuurt.

Programmaleider

Dr. Mohamed Salama is het academisch hoofd van strategie, operaties en projecten in de School of Social Sciences aan de Heriot-Watt University.

Dr. Salama heeft meer dan 30 jaar professionele en academische ervaring. Hij begon als ondernemer in de late jaren 80 op het gebied van bouwmanagement en Building Equipment International Trade. Mohamed heeft circa 20 jaar academische ervaring met een focus op duurzaamheid, disruptieve technologieën, duurzaam projectmanagement, strategisch management, operationeel management, economie en onderhandelen.

Hij is programmadirecteur van een reeks Masters-programma's die strategisch projectbeheer, leiderschap in bedrijfsstrategieën en veranderings- en operationeel beheer omvatten.

Hij heeft twee studieboeken gepubliceerd; Projectbeheer en principes van duurzaam projectbeheer. De laatste presenteert een nieuwe toegepaste benadering van duurzaamheid, innovatie en technologieën in een context van projectbeheer.

Dr. Salama zit in de wetenschappelijke comités van een aantal internationale conferenties en tijdschriften, en hij is momenteel de academische voorzitter van de "Lean and Agile Middle East Summit". Hij wordt regelmatig uitgenodigd als spreker op het gebied van duurzaamheids- en innovatiestrategieën en als panellid voor startup-projecten.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad