MSc in Management en Corporate Sustainability

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, of Corporate Sustainability, zoals toonaangevende bedrijven het steeds meer hernoemen, is nog nooit zo relevant geweest voor onze organisaties. Onze MSc Management and Corporate Sustainability leert u de praktische aspecten van hoe bedrijven met succes duurzaamheid integreren in hun kerndoel en strategie.
Onze master in duurzaam ondernemen biedt u praktische kennis en vaardigheden die nodig zijn voor alle senior leidinggevende posities. Het deelt een aantal modules en andere cursusactiviteiten met onze Management MSc-cursus, die op de 3e plaats staat in het VK en op de 30e plaats in de wereld in The Economist Which MBA? Masters in Management (MiM) 2019 ranglijst.
• Cranfield School of Management presteert consistent goed in internationale zakelijke ranglijsten. We staan 7e in het VK en 44e in Europa in de Financial Times European Business School 2019 Rankings.
• Onze benadering van lesgeven is ontworpen om uw praktische zakelijke vaardigheden en zelfvertrouwen te koesteren, en legt grote nadruk op uitdagingen in de echte wereld.
• Je zult de kennis en vaardigheden opdoen die nodig zijn voor een carrière die gericht is op duurzaamheid van het bedrijfsleven, en door samen te werken met een aantal van onze partnerorganisaties, zul je dit leren in praktijk brengen.
• U krijgt waardevol inzicht in duurzaamheid in de praktijk door middel van een reeks masterclasses en presentaties van specialisten uit het vak. Sommige worden geleverd door bedrijven als Marks & Spencer, L&G en Diageo op hun hoofdkantoor. Recente gastsprekers zijn onder meer:
• Peter Lacy, Global Managing Director for Strategy & Sustainability bij Accenture, en auteur van het bestverkochte boek over de circulaire economie, 'Waste to Wealth'
• Nick Robins, mededirecteur Onderzoek naar het ontwerp van een duurzaam financieel systeem bij UNEP (VN-milieuprogramma)
• John Elkington, uitvinder van het triple-bottom-line concept, oprichter van Volans Ventures en SustainAbility, auteur van meer dan 20 boeken, opinieleider, bedrijfsstrateeg, ondernemer en milieuactivist
• Carmel McQuaid, hoofd duurzaam ondernemen, Marks & Spencer
• Lees de getuigenissen van onze studenten om erachter te komen hoe zij hun kennis van de cursus in de praktijk brengen.
• Je krijgt de kans om evenementen en conferenties op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen / duurzaamheid bij te wonen met onze faculteit, waaronder 'Doing Good Doing Well' in Barcelona, Edie Sustainability Leaders Forum en Game of Life.
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

A world-leader in management education, research and consultancy for over 50 years, Cranfield School of Management is an exclusively postgraduate business school whose mission is to improve the practi ... Lees meer

A world-leader in management education, research and consultancy for over 50 years, Cranfield School of Management is an exclusively postgraduate business school whose mission is to improve the practice of management. Lees Minder