MSc in Korean Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

Het Koreaanse schiereiland ligt in het centrum van de historische geopolitieke ontwikkelingen in het begin van de 21e eeuw. Het kernwapenprogramma van Noord-Korea en de spanningen tussen de twee Korea's herinneren aan de kwetsbaarheid van regionale en wereldwijde orders. Zuid-Korea is een belangrijke mondiale economische speler en een belangrijke speler in ontwikkelingshulp geworden. Bovendien is de Koreaanse cultuur (inclusief de popcultuur) in het afgelopen decennium wereldwijd populair geworden en over de hele wereld geëxporteerd. Het begrijpen van de Koreaanse cultuur, geschiedenis, huidige politieke en economische ontwikkelingen en internationale betrekkingen is daarom cruciaal om sleutelprocessen in de mondiale veiligheid, economie en politiek in Azië en daarbuiten te begrijpen.

De MSc in Korean Studies is ontworpen om je te voorzien van de kennis en vaardigheden om kritisch met deze ontwikkelingen om te gaan door erkende Masters-niveau training in zowel Koreaanse Studies als Oost-Aziatische Studies met een focus op geschiedenis, maatschappij, economie, stedelijke studies, publiek beleid, politiek en internationale betrekkingen. De unieke combinatie van Koreaanse, Oost-Aziatische en disciplinaire expertise stelt u in staat om zowel grondige kennis over het Koreaanse schiereiland als de analytische vaardigheden te verwerven om verbindingen tot stand te brengen tussen de Koreaanse ervaring en andere landen in de Oost-Aziatische regio en daarbuiten.

Het MSc-programma in Korean Studies zal een verscheidenheid aan innovatieve opdrachten introduceren om te profiteren van je interesses en talenten. De verschillende opdrachten omvatten video-essays, podcasts, blogs, Wikipedia-ingangen, beleidsrapporten en overzichtsartikelen of editorials. Tijdens de introductiecursus heb je verschillende seminars en workshops waarbij je vertrouwd zult raken met de nieuwe opdrachten en hun vereisten. Actieve participatie van studenten en tussen studenten en docenten wordt niet alleen aangemoedigd in het traditionele leslokaal, maar ook online door middel van het maken van collectieve colleges en in een groepsforum over Leren.

Programmastructuur

Semester 1

Kern: Onderzoeksvaardigheden en methoden voor Aziatische studies 1

Keuzevakken te kiezen uit:

 • Kwantitatieve methoden: enquêtegegevens
 • Koreaanse politiek en internationale betrekkingen
 • Politieke economie van de ontwikkeling van Korea: globalisering en ongelijkheid
 • Koreaanse taalbeginner 1

Semester 2

Kern: Onderzoeksvaardigheden en methoden voor Aziatische studies 2

Keuzevakken te kiezen uit:

 • Koreaanse geschiedenis, cultuur en samenleving
 • Ongeschreven Korea: inzicht in de Koreaanse samenleving en cultuur door middel van hedendaagse kunst en films
 • Global Cities: Seoul in vergelijkend perspectief
 • Kwalitatieve methoden
 • Koreaanse taalbeginner 2 (als Koreaanse taalbeginner 1 is gehaald in semester 1)

MSc-dissertatie

 • MSc in Koreaans Studies Dissertatie (60 studiepunten)

Stages / stages

Hoewel dit niet verplicht is, wordt u aangemoedigd om stage te lopen tijdens het derde semester in Groot-Brittannië of Zuid-Korea. Potentiële partners zijn onder meer het East Asia Institute, het Asan Institute for Policy Studies, het Seoul University University Center en het Yun Posun Democracy Institute in Zuid-Korea.

Leerresultaten

Studenten die het programma volgen, bereiken de volgende vaardigheden:

 • Academische vaardigheden om hedendaagse sociale problemen in Korea en Oost-Azië te begrijpen en te verklaren, uitgaande van bredere vergelijkende perspectieven over de hele wereld.
 • Een sterk begrip van theoretische en conceptuele hulpmiddelen in sociale en politieke wetenschappen en internationale betrekkingen, stedelijk beleid en geschiedenis.
 • De mogelijkheid om onderzoek te doen naar de specifieke problemen en de wereldwijde problemen kritisch te analyseren.
 • Kennis van geschiedenis en historische contexten.
 • Taalcompetenties van Koreaans, Japans en Chinees.
 • Goede kennis van de Oost-Aziatische regio en zijn internationale rol.
 • Regionale kennis, met name met betrekking tot financieringsorganen voor onderzoek in Zuid-Korea en de buurlanden.
 • Bekendheid met digitale technieken en ervaring met het maken van podcasts, video-essays en blogs.
 • Sociale vaardigheden die nodig zijn om samen te werken met gelijkgestemde studenten en academici.

Carrièremogelijkheden

Je verwerft een interdisciplinair begrip van de belangrijkste kwesties in de Koreaanse samenleving, politiek en internationale betrekkingen, geschiedenis en economie en zal die kunnen relateren aan bredere sociale, politieke en economische trends in de Oost-Aziatische regio en wereldwijd.

Je kunt verschillende disciplinaire en theoretische perspectieven aangaan en concepten toepassen op empirische cases. Je zult ook de nodige kennis en vaardigheden verwerven om concurrerende claims te analyseren, vergelijken en beoordelen en hierover geïnformeerde beoordelingen te maken.

Je krijgt overdraagbare vaardigheden, waaronder analysepresentatie, communicatie, het gebruik van nieuwe technologieën in een innovatieve leeromgeving en teamwerk. Dergelijke kennis en vaardigheden zullen waardevolle troeven zijn op de arbeidsmarkt.

Deze kwalificatie kan leiden tot een carrière in nationale en internationale instellingen, de overheid en de particuliere sector, diplomatie, media en onderzoeksinstellingen.

Toelatingseisen

Een Britse 2: 1 graad, of zijn internationale equivalent, in een relevante discipline.

Engelse taalvereisten

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

 • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration
 • IELTS: totaal 7,0 (ten minste 6,5 in elke module)
 • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 23 in elke module)
 • PTE (A): totaal 67 (ten minste 61 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
 • CAE en CPE: totaal 185 (minstens 176 in elke module)
 • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen aan het begin van je opleiding niet ouder zijn dan drie en een half jaar. IELTS, TOEFL, Pearson Test of English en Trinity ISE mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding. *

(* Revised 8/11/2018 om meer accurate informatie te geven over vervaldata van Engelse taalkwalificaties.)

Beurzen en financiering

Het programma zal zowel potentiële aanvragers als ingeschreven studenten vertrouwd maken met verschillende financieringsmogelijkheden. Momenteel omvatten deze opties voor beurzen van de Korea Foundation, de Academy of Korean Studies, SK Foundation, ASAN Foundation, Samsung Foundation.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

An international community at the heart of the University of Edinburgh, drawing connections between people and cultures and surrounded by world-class resources and collections.

An international community at the heart of the University of Edinburgh, drawing connections between people and cultures and surrounded by world-class resources and collections. Lees Minder