MSc in Investment Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Edinburgh is een belangrijk centrum voor beleggingsbeheer met een lange en trotse geschiedenis. De MSc in Investment Management biedt belangrijke kennis van investeringen met een specifieke focus op de industrie. Een uniek kenmerk van het programma is de cursus Current Topics in Investment Management, waar senior beleggingsbeoefenaars wekelijkse gastcolleges geven, inzicht verschaffen in de beleggingssector en studenten in staat stellen een realistisch perspectief te krijgen op de kennis en theorieën die ze bestuderen.

De bespreking van academische theorieën en hun beperkingen wordt gecombineerd met een nadruk op praktische toepassing. Onderwijzend personeel in het programma loopt voorop in onderzoek en praktijk op het gebied van financiën en investeringsbeheer en de meeste zijn ook lid van het Centre for Finance and Investment (CFI) dat academici van Heriot-Watt samen met senior beoefenaars interesse in financiën en investeringen brengt. van de lokale financiële gemeenschap.

accreditatie

We hebben banden met verschillende professionele instanties, in het bijzonder de Chartered Financial Analyst Society van het Verenigd Koninkrijk.

Chartered Financial Analyst Institute® Universitair Affiliatieprogramma

Ons MSc Investment Management-programma wordt door het Chartered Financial Analyst Institute (CFA®) erkend als een gelieerde graad via hun University Affiliation Program.

Dit betekent dat MSc Investment Management is erkend als het opnemen van ten minste 70 procent van de CFA Program Candidate Body of Knowledge (CBOK) en de nadruk legt op de CFA Institute Code of Ethics and Standards of Practice in het programma. Deze MSc zal u goed positioneren om de Chartered Financial Analyst®-aanduiding te verkrijgen, die het meest gerespecteerde en erkende beleggingsreferentie ter wereld is geworden.

Deelname aan het CFA Institute University Affiliation Program geeft signalen aan potentiële studenten, werkgevers en de markt dat ons curriculum nauw verbonden is met de professionele praktijk en goed geschikt is om studenten voor te bereiden op de CFA-examens. Door deze samenwerking heeft Heriot-Watt University de mogelijkheid om elk jaar maximaal 3 beurzen aan te bieden voor studenten die doorgaan naar het CFA-programma.

Over CFA Institute

CFA Institute is de wereldwijde vereniging van beleggingsprofessionals die de standaard zet voor professionele excellentie en het CFA-charter van de industriële gouden standaard beheert. De organisatie is een kampioen voor ethisch gedrag in investeringsmarkten en een gerespecteerde bron van kennis in de wereldwijde financiële gemeenschap. Het einddoel: een omgeving creëren waarin de belangen van investeerders op de eerste plaats komen, markten op hun best functioneren en economieën groeien. CFA Institute heeft meer dan 148.000 leden in 163 landen en gebieden, waaronder 142.000 CFA-charterhouders.

Over het CFA-programma

Het CFA-programma stelt een norm voor de ontwikkeling van de vaardigheden, normen, competenties en integriteit van financiële analisten, portefeuillebeheerders, beleggingsadviseurs en andere beleggingsprofessionals wereldwijd. Het wordt algemeen beschouwd als het meest rigoureuze credentialing-programma van het beleggingsberoep. Het CFA-curriculum en de examens worden in het Engels beheerd en zijn wereldwijd identiek.

Cursusinhoud

Semester 1

 • Kapitaalmarkten
 • Portfolio Management

Een van:

 • Bedrijfsfinanciën
 • Ondernemingsbestuur

Een van:

 • Financiële analyse
 • International Accounting Standards

Semester 2

 • Actuele onderwerpen in Investment Management
 • Onderzoeksmethoden

Twee van:

 • Comparative Financial Reporting
 • derivaten
 • Opkomende financiële markten
 • Onderzoek in Financiën

Tijdens de zomermaanden, studenten ondernemen een proefschrift.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad