MSc in Internationale Ontwikkelingspraktijk

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De MSc International Development Practice is een eenjarige interdisciplinaire masteropleiding. Het wordt gegeven door wetenschappelijk personeel en ontwikkelingsdeskundigen en verkent de theoretische en praktische aspecten van internationaal ontwikkelingswerk.

De MSc International Development Practice biedt een interdisciplinaire benadering van internationale ontwikkelingstheorie en -praktijk. Studenten verkennen belangrijke theoretische concepten in ontwikkelingsstudies en krijgen praktische training die kan worden toegepast in internationale ontwikkelingsrollen.

highlights

 • Gericht op studenten die een carrière in internationale ontwikkeling willen volgen.
 • Combineert verkenning van de belangrijkste theoretische concepten in ontwikkelingsstudies met training in vaardigheden die worden gebruikt door ontwikkelingsdeskundigen.
 • Biedt een substantiële inleiding tot kwantitatieve en kwalitatieve methoden voor het beoordelen van ontwikkelingsprogramma's.
 • Interdisciplinaire benadering betekent dat je een scala aan methodologische benaderingen kunt verkennen.
 • Je zomeronderzoeksproject kan - afhankelijk van beschikbaarheid - worden uitgevoerd in samenwerking met een externe organisatie die betrokken is bij ontwikkelingspraktijken.

De MSc in International Development Practice legt de nadruk op praktische vaardigheden die van bijzonder belang zijn als je een carrière in internationale ontwikkeling wilt ontwikkelen.

Specifieke aandacht wordt besteed aan training in datamethoden - postgraduates vertrouwd maken met de manieren waarop kwantitatieve en kwalitatieve datamethoden kunnen worden gebruikt om de effectiviteit van ontwikkelingsprogramma's te begrijpen en te verbeteren.

Praktische onderdelen worden deels gegeven door hands-on workshops die worden gefaciliteerd door ervaren ontwikkelingsdeskundigen. De mate kenmerkt ook bespreking van verschillende carrières in internationale ontwikkeling en een literatuur-gebaseerde exploratie van identiteit en ontwikkelingswerk.

Bovendien heeft het zomeronderzoeksproject een sterke praktische focus. Afhankelijk van de beschikbaarheid kunnen projecten worden uitgevoerd in samenwerking met een organisatie die betrokken is bij ontwikkelingswerk - waardoor studenten in de eerste hand professionele ervaring kunnen opdoen.

De mate onderscheidt zich door zijn interdisciplinaire karakter en omvat wetenschappelijk personeel van een aantal verschillende scholen. De interdisciplinaire benadering betekent dat je een reeks methodologische benaderingen kunt verkennen en ideeën uit verschillende disciplines kunt gebruiken om vragen over ontwikkelingsstudies te belichten.

Lesindeling

De MSc-graad is een voltijds programma van een jaar. Studenten voltooien een kernmodule in Semester 1 (september tot december) en een tweede kernmodule in Semester 2 (januari tot juni). Studenten nemen een of twee optionele modules in elk semester.

De periode van juni tot augustus wordt gebruikt om het zomeronderzoeksproject af te ronden.

De MSc-opleiding omvat zowel onafhankelijke als groepsstudie, en de lesmethoden omvatten:

 • seminars
 • workshops
 • praktische oefeningen

De meeste modules worden beoordeeld via cursussen, inclusief schriftelijke opdrachten, casestudyoefeningen en presentaties.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Verplicht

Elk semester is georganiseerd rond kernmodules en onderzoekt de theorie en methodologieën die nodig zijn om het zomeronderzoeksproject te voltooien.

Semester 1

 • Internationale ontwikkelingsstudies: introduceert kernbegrippen in ontwikkelingsstudies en biedt een uitgebreid overzicht van het vakgebied.

Semester 2

 • Werken bij internationale ontwikkeling: biedt de mogelijkheid om toegepaste vaardigheden te leren die vaak nodig zijn bij ontwikkelingswerk.

facultatief

Optionele modules stellen u in staat om de mate van uw persoonlijke en professionele interesses vorm te geven.

De optionele modules die beschikbaar zijn, variëren elk jaar maar hebben doorgaans betrekking op onderwerpen als:

 • Cultuur en identiteit
 • Ontwikkeling en het milieu
 • Milieu-economie
 • Wereldgezondheidsbeleid en -praktijk
 • Filosofie en methodologie van sociale wetenschappen

In semester 1 zullen alle studenten normaal een optionele module volgen in kwantitatieve methoden. In Semester 2 zullen alle studenten normaal een optionele module volgen op kwalitatieve methoden.

Optionele modules kunnen elk jaar worden gewijzigd en er kan een minimumaantal studenten voor nodig zijn.

project

De laatste module van de MSc-graad is het zomeronderzoeksproject. Het project neemt de vorm aan van een periode van onafhankelijk begeleid onderzoek waarbij je een ontwikkelingsthema diepgaand onderzoekt. Door middel van het project, pas je de theorie en analytische methoden toe die je hebt geleerd in de kernmodules.

U kunt ervoor kiezen om uw onderzoeksproject te presenteren als:

 • een geschreven beleidsproject dat benadrukt dat u beleidskwesties kritisch kunt beoordelen.
 • een multimediaportfolio die benadrukt dat u ontwikkelconcepten kunt presenteren in indelingen die geschikt zijn voor verschillende doelgroepen.

Als studenten ervoor kiezen om de projectvereiste voor de MSc niet af te ronden, zijn er uittredingsonderscheidingen beschikbaar die geschikt gekwalificeerde kandidaten een Postgraduate Certificate of een Postgraduate Diploma kunnen geven. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw diploma aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PG Cert of PGDip in plaats van een MSc.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

Onze fantastische wereldwijde reputatie maakt de University of St Andrews afgestudeerden die zeer worden gewaardeerd door werkgevers. De MSc International Development Practice biedt de vakkennis en algemene vaardigheden die nodig zijn voor internationale ontwikkelingsgerelateerde carrières in overheids- en overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties en liefdadigheidsinstellingen, en de particuliere sector.

Tijdens de cursus, zult u:

 • getraind zijn in de theoretische en praktische aspecten van internationale ontwikkelingsactiviteiten,
 • de mogelijkheid hebben om een zomeronderzoeksproject uit te voeren in samenwerking met een organisatie die betrokken is bij ontwikkelingswerk,
 • bredere overdraagbare vaardigheden ontwikkelen op gebieden zoals projectmanagement, teamwerk en communicatie van academische concepten naar een gemengd publiek.

Naast je studies kun je het M-Skills-programma, een programma van face-to-face en online workshops en trainingsmateriaal voor Masters-studenten, afronden. M-Skills helpt je de bredere persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om te slagen in je opleiding en je inzetbaarheid te vergroten.

Daarnaast biedt het Career Center een-op-een advies voor alle studenten en een programma voor loopbaanontwikkeling.

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 Honours undergraduate degree. Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • We verwelkomen aanvragen uit verschillende disciplinaire achtergronden, waaronder (maar niet beperkt tot):
  • antropologie
  • economie
  • aardrijkskunde
  • internationale relaties
  • beheer
  • geneeskunde
  • moderne talen
  • statistieken
 • Aanvragen worden ook verwelkomd door voldoende gekwalificeerde aanvragers met graden in toegepaste velden - zoals verpleegkunde, techniek of onderwijs - die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van een carrière in internationale ontwikkeling.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV of CV (één pagina).
 • persoonlijke verklaring uitleggend.
  • waarom je hebt aangevraagd voor deze cursus,
  • hoe het zich verhoudt tot uw persoonlijke of professionele ambities,
  • hoe je academische en professionele achtergrond laat zien dat je over de vaardigheden beschikt om op postdoctoraal niveau effectief te kunnen werken.
 • twee origineel ondertekende academische referenties op papier met kop.
 • academische transcripties en graadcertificaten.
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Funding

Beurzen

Beurzen zijn bedoeld om studenten te helpen zichzelf te ondersteunen tijdens hun studie.

Postdoctorale leningen

Leningen zijn beschikbaar voor studenten die voldoen aan de verblijfsvergunning en andere criteria.

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder