MSc in International Human Resource Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Internationale organisaties putten uit talent en expertise van over de hele wereld. Ze vertrouwen op human resource professionals met cultureel bewustzijn en een wereldwijd perspectief. Het MSc International Human Resource Management-programma bereidt u voor op die behoefte.

Het programma is een van de weinige in het VK te zijn geaccrediteerd door het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) en in lijn met de normen van de US Society for Human Resource Management (SHRM). Het wordt ook wederzijds erkend door het Australian Human Resources Institute. Aangezien de beroepskwalificatie die je verdient, overal ter wereld wordt gerespecteerd, ben je een competitieve kandidaat voor banen op elke locatie.

Het curriculum bevat een globaal perspectief waarmee u:

 • de expertise ontwikkelen om mensen effectief te beheren in een diverse nationale en internationale omgeving
 • bestudeer de hedendaagse theorie van human resource management
 • leer de best practices in de industrie
 • vergroot je intercultureel bewustzijn om succesvol te navigeren in een multiculturele context

Het programma is zowel praktisch als uitdagend en omvat real-world leren van case studies, onderzoeksprojecten en lezingen door experts uit de industrie. Onze gespecialiseerde medewerkers, met een achtergrond van verschillende nationale en internationale organisaties, waaronder enkele bekende blue-chip reuzen, zullen u begeleiden.

Studenten zullen een hands-on onderzoeksproject uitvoeren in internationaal human resource management in de vorm van een HRM Research Project (MSc) of Business Investigation Report (PgD).

Door talent op te bouwen, medewerkers aan te moedigen internationale leiders te worden en een diverse en gastvrije werkplek te ondersteunen, draagt u bij aan het succes van uw bedrijf - en draagt u bij aan het algemeen belang.

Een uniek kenmerk van het programma is een bezoek van een week aan de Universiteit van Milano-Bicocca, waar u lessen bijwoont, deelneemt aan bezoeken aan industriële sites aan toonaangevende organisaties en deelneemt aan culturele bezoeken en activiteiten.

Je carriere

Het programma bereidt je voor op een carrière als een effectieve human resources manager in een internationale of multiculturele omgeving. Het maakt u ook een meer competitieve kandidaat voor elke leiderschaps- of managementrol.

Er is veel vraag naar onze afgestudeerden en vinden werk in openbare, particuliere en derde sectororganisaties over de hele wereld. Eerdere afgestudeerden hebben internationaal werk gevonden als HR Manager (MH Alshaya Co, Verenigde Arabische Emiraten), HR Executive (Hyperoptic Ltd, Engeland), HR Consultant (Ascension Consulting Services, Nigeria), HR Advisor (Optimus Aberdeen Ltd, Schotland; Aberdeen City Council) , Schotland) en docent HRM (Universiteit van Ilorin, Nigeria). Anderen hebben een carrière in andere rollen nagestreefd, bijvoorbeeld Project Coordinator (Ernst

Wat ga je studeren

 • Professionele en persoonlijke competentieontwikkeling voor HR-managers: met een competentie raamwerkbenadering, vergemakkelijkt deze module de ontwikkeling van effectieve vaardigheden voor HR-professionals, door een kritische reflectie van individuele en professionele competenties en gedragingen, om persoonlijke en professionele vooruitgang te verbeteren.
 • Beheer van personeel en diversiteit op de werkplek: deze module heeft als doel inzichten te ontwikkelen in de belangrijkste elementen van het beheer van personeel en diversiteit op de werkplek op individueel, nationaal en organisatorisch niveau.
 • HRD-strategieën in de praktijk: het doel van de module is om studenten uit te rusten met een uitgebreid begrip van de belangrijkste concepten en praktijken van Human Resource Development, en de rol en bijdrage aan de organisatiestrategie.
 • HRM in internationale contexten: het doel van de module is om studenten de belangrijkste vaardigheden te bieden waarmee ze de omgeving waarin een organisatie werkt, kunnen interpreteren en analyseren, inclusief relevante financiële gegevens.
 • Resourcing en talentbeheer : deze module ontwikkelt een kritisch begrip van kwesties met betrekking tot middelen en talentbeheer om eerlijke en effectieve besluitvorming in belangrijke aspecten van HRM te bevorderen. Het neemt meerdere perspectieven aan en houdt rekening met de waardering van mondiale werkgelegenheidsproblemen en implicaties.
 • Mensen beheren in wereldwijde organisaties: deze module onderzoekt de doelstellingen van internationale HRM en de belangrijkste uitdagingen van het managen van mensen in verschillende culturele contexten. Het onderzoekt hoe mensen kunnen worden bestuurd in verschillende organisatorische contexten, waaronder multinationale bedrijven, supranationale organisaties en internationale organisaties in de derde sector.
 • Zakelijk onderzoek Zakelijk onderzoeksrapport (voor PgD-studenten): met deze module kunnen studenten hun vaardigheden in het toepassen van analytische, onderzoeks- en communicatievaardigheden verder ontwikkelen en hun academische en professionele competentie aantonen door onderzoek naar een HR-kwestie.
 • Prestatiemanagement: deze module is bedoeld om te onderzoeken hoe managers in organisaties individuele en collectieve prestaties kunnen optimaliseren om strategische doelen te bereiken via effectief beleid en procedures voor prestatiebeheer in een verscheidenheid aan internationale en organisatorische instellingen.
 • Organisatorische verandering en verantwoordelijk leiderschap: deze module ontwikkelt een kritische waardering van organisatorische verandering en de bijbehorende leiderschapsimplicaties en eisen, binnen de context van de Principles of Responsible Management Education (PRME), in wereldwijde omgevingen.
 • Onderzoeksontwerp en kritisch onderzoek: deze module introduceert en evalueert onderzoeksmethoden in HR. Het biedt kennis van HR-onderzoeksontwerp en neemt een kritisch perspectief in het vergelijken en contrasteren van alternatieve onderzoeksparadigma's.
 • Human Resource Management Research Project: deze module vereist een onderzoek naar een aanzienlijk HRM-probleem of -probleem, dat een kritisch bewustzijn van managementpraktijken, relevante theorieën en onderzoekstechnieken en benaderingen omvat.

Evaluatiemethoden

Evaluatiemethoden variëren tussen modules en kunnen omvatten: essays, rapporten, klassetests, schriftelijke examens, presentaties en op vaardigheden gebaseerde evaluaties.

"Ik koos voor de MSc International HRM omdat ik in het buitenland wilde werken. Het programma was verrijkend en gaf me het platform dat ik nodig had om te kunnen solliciteren naar internationale functies; SHRM erkenning was een gelijkspel." Marion Anderson, HR Manager, MH Alshaya (Dubai, VAE), afgestudeerd aan MSc International Human Resource Management

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Typische toelatingseisen

 • UK eert graad 2: 2 (of gelijkwaardig) in mensen of zakengecentreerde onderwerpen of een zakelijk onderwerp zoals marketing of financiën.
 • Geavanceerde status voor like-for-like modules op postdoctoraal niveau van CIPD of een CIPD geaccrediteerde instelling.

de Engelse taal

Een academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Geavanceerde status

Advanced standing opereert wanneer er bewijs is van de voltooiing van een like for-like-module op postacademisch niveau, hetzij van de CIPD of een door CIPD geaccrediteerde instelling. Nauwkeurige voorschriften voor de overdracht van een ander door CIPD geaccrediteerd programma of landelijk beoordeeld centrum worden door CIPD voorgeschreven.

Studenten die willen overstappen naar ons programma worden geadviseerd om contact op te nemen met het lidmaatschaps- en kwalificatieteam van de CIPD op 0208 612 6208.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor ons pre-zittingend Engels programma dat wordt gegeven op onze campus in Glasgow.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw statuut.

Collegegeld 2020/21

Het collegegeld is inclusief een studiereis van een week naar Milaan.

 • Thuis: £ 7.000
 • RUK: £ 7.000
 • EU: £ 7.000
 • Internationaal: £ 14.500

CIPD-lidmaatschapskosten

Als onderdeel van deze mastercursus moet je het studentenlidmaatschap van de CIPD afsluiten. Om het lidmaatschap daarna te behouden, moet u uw abonnement aan het einde van de lidmaatschapsperiode van 12 maanden verlengen.

Lidgeld wordt bepaald door de CIPD en kan worden gewijzigd. Als richtlijn geldt dat de 2019/20 toegangsprijzen voor CIPD £ 40 zijn en een CIPD-lidmaatschapsgeld voor studenten van 12 maanden momenteel £ 98 is.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Professionele accreditatie

Ons programma onderscheidt zich door erkenning van zowel wereldwijd gerenommeerde HR-beroepsorganisaties, het Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) en Society of Human Resource Management (SHRM).

Slechts zeven programma's in het VK hebben deze status bereikt, waarvan er twee worden gegeven door GCU.

Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)

De CIPD is 's werelds grootste Chartered HR-beroepsorganisatie voor diegenen die betrokken zijn bij het management van mensen, gericht op het stellen van de wereldwijde benchmark voor HR-excellentie binnen het beroep. Onze HRM-cursussen zijn volledig CIPD-geaccrediteerd.

Studenten die met succes ons CIPD geaccrediteerde programma hebben voltooid, inclusief opdrachten en beoordelingen van vaardigheden, zullen de volledige 'kennisbank' bereiken die vereist is voor geassocieerd lidmaatschap van de CIPD. CIPD-kwalificaties worden 'erkend door grote werkgevers binnen en buiten het VK, als een standaard voor personeelspraktijken' (CIPD, 2010). Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat individuen met professionele kwalificaties en lidmaatschap £ 81.000 aan extra inkomsten gedurende hun hele leven verdienen.

Als onderdeel van het programma zijn studenten verplicht om het studentenlidmaatschap van de CIPD af te sluiten.

Voordelen van lidmaatschap van een student

 • toegang tot evenementen in de West of Scotland Branch
 • abonnement op het professionele HR-tijdschrift 'People Management'
 • een korting op door CIPD gepubliceerde teksten
 • toegang tot een grote verzameling online bronnen en ondersteuningsgemeenschappen via de CIPD-website

Informatie over hoe lid te worden van de CIPD zal worden gegeven aan studenten in de klas. Studenten zijn verantwoordelijk voor de betaling van hun lidmaatschapsgeld rechtstreeks aan de CIPD. Studenten moeten de CIPD-lidmaatschapspagina's raadplegen voor meer informatie

Society for Human Resource Management (SHRM)

De Society for Human Resource Management heeft officieel erkend dat zowel de GCU MSc International Human Resource Management als de MSc Human Resource Management-programma's volledig in lijn zijn met de HR-curriculumrichtlijnen van SHRM. GCU was de eerste instelling in het VK die deze erkenning kreeg.

SHRM is de grootste vereniging die zich bezighoudt met HRM en streeft ernaar het personeelsbeleid te bevorderen om ervoor te zorgen dat HR een essentiële en effectieve partner is bij het ontwikkelen en uitvoeren van een organisatiestrategie.

Het SHRM, met hoofdzetel in de Verenigde Staten, vertegenwoordigt meer dan 285.000 leden in meer dan 165 landen over de hele wereld. SHRM biedt middelen, wereldwijde best practices en een netwerk van waardevolle contacten voor alle leden. Als onderdeel van SHRM's toewijding om wereldwijd het HR-beroep te ontwikkelen, hebben ze kantoren in Mumbai (India), Beijing (China) en de Verenigde Arabische Emiraten.

Na je afstuderen word je aangemoedigd om verder te gaan met SHRM om de examens af te leggen die je professionele status zullen verbeteren.

Leer methodes

De HRM-programma's worden geleverd door gespecialiseerd personeel met expertise en erkenning, zowel in de academische wereld als in de industrie, met een achtergrond in een reeks nationale en internationale organisaties, waaronder enkele bekende blue-chip reuzen in organisaties uit zowel de publieke als de private sector.

Collega's van de Glasgow School for Business and Society dragen expertise bij op gebieden zoals strategisch management en financiën. Naast het gespecialiseerde onderwijzend personeel, brengen we ook experts uit de industrie naar onze klaslokalen en brengen we onze studenten de universiteit uit en naar werkplekken om te leren. Je zult case-based learning ervaren en krijgt de kans om deel te nemen aan real-life projectwerk. Wij streven ernaar om uw leren zinvol en relevant te maken voor de wereld van het werk.

Overzeese studiereis

Als onderdeel van de module Personeelsbeheer en werkplekdiversiteit krijgt u de gelegenheid om deel te nemen aan een buitenlandse studiereis naar Milaan. Je krijgt 12 uur les van de faculteit van de Universiteit van Bicocca, aangevuld met casestudy's over de HR- en diversiteitservaringen van Italiaanse bedrijven. Tijdens het bezoek aan Milaan neemt u deel aan sitebezoeken aan toonaangevende Italiaanse organisaties en neemt u deel aan een scala aan culturele activiteiten. Het doel van de reis is om je internationale kijk en intercultureel bewustzijn te verbreden, wat essentieel is om IHRM-beoefenaar te worden. Het ethos van de reis ligt ten grondslag aan het onderzoek van de CIPD (2018), dat globalisering erkent als een belangrijke trend die de wereld van het werk beïnvloedt en HR-professionals aanmoedigt om een sterkere internationale kijk te ontwikkelen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Lees meer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Lees Minder
Glasgow , Londen + 1 Meer Minder