MSc in International Fashion Marketing

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De MSc van Heriot-Watt University in International Fashion Marketing is een gevestigd en gerespecteerd programma dat is ontworpen om u uit te rusten met de technieken en praktijken die nodig zijn voor een carrière in de internationale modesector.

Programmaduur

 • MSc - 12 maanden full-time; 24 maanden parttime
 • PG Diploma - 9 maanden full-time; 21 maanden parttime

accreditatie

Dit programma is geaccrediteerd door het Chartered Institute of Marketing (CIM), wat aangeeft dat ons onderwijs en beoordeling voldoen aan de strenge normen van het CIM op het gebied van inhoud, reikwijdte en leerresultaten.

Als gevolg hiervan krijgen alle afgestudeerden van de International Fashion Marketing MSc vrijstelling van twee CIM-modules: de Certificate Level Marketing-module en de CIM Diploma Level Strategic Marketing-module. Deze vrijstelling wordt zonder extra kosten verleend en verlaagt de kosten van het nastreven van deze prestigieuze professionele kwalificatie met maximaal £ 400. Studenten krijgen ook de gelegenheid om CIM-netwerkevenementen bij te wonen die plaatsvinden op de campus en in Edinburgh en Glasgow.

Cursusinhoud

Het International Fashion Marketing (IFM) -programma verlengt een bestaand bewustzijn van het marketingproces om vaardigheden en competenties te ontwikkelen die nodig zijn voor een marketingcarrière in de internationale modesector. Het programma omvat acht cursussen en een op onderzoek gebaseerd proefschrift. De cursussen omvatten

 • Contemporary Consumers in Fashion - onderzoekt de motivaties en perspectieven van mode-consumenten op verschillende internationale locaties.
 • International Strategic Marketing - identificeert keuzes in marketingstrategieën voor lokale en internationale merken, gericht op het bedienen van een wereldwijd bedrijf.
 • Marketinglogistiek - legt uit hoe u een concurrentievoordeel kunt behalen in de internationale Omni-channel distributieomgeving.
 • New Product Development - identificeert de processen en uitdagingen van het ontwikkelen van nieuwe modeproducten. Deze cursus wordt door vooraanstaande experts op het gebied van kledingconstructie en stofkenmerken aan de School of Fashion and Textiles geleverd en omvat een industriebezoek.
 • Branding en communicatie in mode - houdt rekening met de kracht van merken en helpt studenten de belangrijkste principes van modemerkmanagement onder de knie te krijgen.
 • Onderzoeksfilosofie en -praktijk - biedt training in gegevensverzameling en -analyse voor rollen in consumenteninzicht en bedrijfsadvies en bereidt u voor op het proefschrift.
 • Vooruitgang op het gebied van digitale marketing - onderzoekt trends op het gebied van digitale marketing, waaronder gamification, merkcommunitybeheer en affiliate marketing.
 • Fashion Buying and Merchandising - gegeven door specialisten van de School of Fashion and Textiles, deze cursus legt de koop- en merchandisingfuncties uit, waaronder leveranciersselectie, onderhandeling en evaluatie van prestaties.

In de loop van de zomer stelt de masterproef je in staat om je kennis te verdiepen in een onderwerp naar keuze door het verzamelen en analyseren van gegevens van bedrijven of consumenten binnen een internationale mode-marketingomgeving die rechtstreeks verband houdt met je ambities. Vorige studenten van het IFM-programma hebben proefschriften over onderwerpen uitgevoerd, waaronder:

 • The Rise of New Fashion Influencers - Een vergelijkende kijk op het effect van modebloggers en beroemdheden op modetrends in de hele regio.
 • Gebruik van Social Media (Instagram) voor Sportswear / Athleisure Brands.
 • Verantwoordelijke luxe: het belang van CSR-initiatieven bij het opbouwen van merkwaarde in luxegoederen
 • Het gebruik van oudere modellen in internationale mode-campagnes.

Betrokkenheid bij de sector Modebranche

Betrokkenheid bij de wereldwijde modewereldsector is een onderscheidend kenmerk van het IFM-programma. Elk jaar wordt aan studenten een reeks bedrijfsbezoeken aangeboden om directe betrokkenheid bij de modesector te faciliteren. Het is zeer gunstig om te worden geleid door een toonaangevende ambtenaar, zoals George Davis, die uitgebreide kennis heeft van de modewinkels.

Internationale modeconcurrentievaardigheden en -vaardigheden

Uw marketingcompetenties zullen worden ontwikkeld door het leren van case-study's, directe interactie met industrie- en branchegerichte beoordelingen. Innovatieve groepsgerichte en individuele cursussen zullen u uitdagen om theorie te vertalen in oplossingen voor modemarketing en vaardigheden te demonstreren op het gebied van time management, teamleiderschap, informatiebeheer en verbale, schriftelijke en digitale communicatie. De IFM-studenten van dit jaar hebben ervaring opgedaan met:

 • Het produceren van een Vlog om belangrijke berichten op een authentieke manier te communiceren en vervolgens te evalueren hoe inhoud opnieuw kan worden gebruikt in een podcast.
 • Ontwerp en film van een modemerkadvertentie.
 • Een koop- en merchandisingplan ontwikkelen.
 • Kleding deconstrueren om te begrijpen hoe ze kunnen worden herontwikkeld tot verschillende prijsniveaus.
 • De gewilde overdraagbare vaardigheden die u via dit programma behaalt, positioneren u als een aantrekkelijke kandidaat voor werkgevers. Eerdere studenten zijn vooruitgegaan naar functies zoals merchandising, public relations en detailhandel.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad