MSc in International Business and Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Hoe kunnen bedrijven tegelijkertijd in meerdere landen opereren en omgaan met verschillende culturele, politieke en economische omstandigheden? Internationale bedrijfsmanagers moeten knowhow hebben.

De MSc IB&M is een brede opleiding met een rijke keuze aan keuzevakken. Je kunt ook kiezen voor een van onze dubbele diploma's, bij de University of Newcastle of bij Fudan University in Shanghai.

In het programma leer je om problemen in mondiaal management met een open geest te benaderen en er systematisch en creatief mee om te gaan. Uw analytische en professionele vaardigheden worden uitgebreid met de nieuwste theorieën en hulpmiddelen bij het ontwikkelen van strategieën voor het beheer van multinationale ondernemingen en voor bedrijven die grensoverschrijdend willen werken.

Specifieke aandacht gaat naar vergelijkende analyses van landen, instellingen, culturen en uiteraard bedrijven en hun strategieën. U wordt getraind om deze kennis toe te passen bij de ontwikkeling van bedrijfsstrategieën, instrumenten en processen. Je leert ook de aan- en verkoopmarkten in verschillende landen te analyseren, verschillende institutionele omgevingen te begrijpen en beleidsvoorstellen te ontwikkelen. Het programma biedt verder de mogelijkheid om te focussen op het focusgebied Energie of het focusgebied Duurzame samenleving. Aan het einde van je studie ontvang je een MSc in International Business & Management van de University of Groningen , een van Europa's beste business schools.

De inhoud van het programma wordt continu geëvalueerd en verbeterd in overleg met studenten, docenten en het bedrijfsleven, bijvoorbeeld via de adviesraad. Bestuurders en managers van Akzo Nobel, Heineken, ASM, VimpelCom en Charity Fund Rijsholt zijn vertegenwoordigd in de adviesraad.

Waarom studeren dit programma in Groningen?

International Business and Management (IB&M) biedt een academische en analytische benadering voor het oplossen van praktische problemen in internationaal management. Het biedt een multidisciplinair perspectief op multinationale bedrijfsactiviteiten en grensoverschrijdend beheer. Het belangrijkste is dat het een internationaal geaccrediteerd programma is, dat zorgt voor onderwijs van hoge kwaliteit dat voldoet aan zowel de AACSB- als EQUIS-normen, die slechts één procent van de universiteiten wereldwijd bereikt.

Je studeert in een bruisende universiteitsstad samen met studenten van over de hele wereld. Je raakt gewend aan het werken in een internationale omgeving. In de cursus Managing Cultural Differences leer je bijvoorbeeld werken in een realistisch virtueel, multinationaal team. Deze unieke ervaringsoefening vereist dat je gedurende enkele weken met studenten van buitenlandse universiteiten werkt om een realistisch strategisch probleem op te lossen waarmee een bedrijf wordt geconfronteerd en om hen advies te geven. Dit is een goed voorbeeld van hoe de MSc IB&M theorie en toepassing combineert en u helpt uw interculturele competenties te leren kennen en verbeteren.

Programma

Jaar 1

Je volgt twee verplichte vakken en voegt keuzevakken toe die aansluiten bij je interesses. Alle cursussen zijn gekoppeld aan de huidige onderzoeksactiviteiten van de docenten en gebruiken recente wetenschappelijke artikelen die relevant zijn voor het vakgebied. In de meeste cursussen oefen je professionele en onderzoeksvaardigheden door bijvoorbeeld onderzoeksrapporten en presentaties.

Het Research Seminar bereidt je effectief voor op het schrijven van je masterproef, waar je ook de specifieke onderzoeksvaardigheden verwerft die cruciaal zijn voor het vermogen van het management om nieuwe omgevingen en relevante ontwikkelingen te analyseren.

cursussen

 • Vergelijkende omgevingsanalyse (5 EC)
 • Keuze (s) MSc IB&M A (15 EC)
 • Keuzevak (en) MSc IB&M B (10 EC)
 • Internationale bedrijfsstrategie (MSc) (5 EC)
 • Beheer van culturele verschillen (5 EC)
 • Masterproef IB&M (20 EC)
 • Onderzoeksseminarie voor IB&M (5 EC)

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Nederlands diploma

Specifieke vereisten Meer informatie
Vooropleiding

Om in aanmerking te komen voor toelating tot deze master, moet je een academische bachelor- of masterdiploma van een onderzoeksuniversiteit hebben in een van de volgende - of nauw verwante - velden: bedrijfskunde, econometrie en operationele research, economie en bedrijfseconomie, internationale handel .

Internationaal diploma

Specifieke vereisten Meer informatie
Gecertificeerde competenties

GMAT / GRE

Taaltest

IELTS Academische algemene score 6.5 (Spreken 6, Schrijven 6.5); TOEFL internet-gebaseerde algemene score 90 (Spreken 20, Schrijven 24); C1 Advanced, C2 Proficiency (met minimale score 180); de University of Groningen taalcentrumtest (spreken B2, schrijven C1).

Vooropleiding

Om in aanmerking te komen voor toelating tot deze master, moet je een academische bachelor- of masterdiploma van een onderzoeksuniversiteit hebben in een van de volgende - of nauw verwante - velden: bedrijfseconomie, bedrijfskunde, econometrie en operationeel onderzoek, economie en bedrijfseconomie , International Business, Technology Management.

Registratie procedure

Studenten moeten zich aanmelden via Studielink en het Online Application System (OAS) van de University of Groningen . Nadat u zich heeft aangemeld voor het programma van uw keuze, zal het Admissions Office uw opleidingsachtergrond evalueren en uw geschiktheid beoordelen.

Aanmeldingsdeadlines

Type student Deadline Start cursus
Nederlandse studenten

15 oktober 2020

01 mei 2021

15 oktober 2021

01 februari 2021

01 september 2021

01 februari 2022

EU / EER-studenten

15 oktober 2020

01 mei 2021

15 oktober 2021

01 februari 2021

01 september 2021

01 februari 2022

niet-EU / EER-studenten

15 oktober 2021

01 mei 2021

15 oktober 2021

01 februari 2021

01 september 2021

01 februari 2022

Collegegeld

Nationaliteit Jaar Vergoeding Programma formulier
EU / EER 2020-2021 € 2143 full time
niet-EU / EER 2020-2021 € 15.000 full time

Vooruitzichten op de arbeidsmarkt

Na je afstuderen kun je werken in inter-, multi- of transnationale bedrijven. U kunt beginnen met verschillende soorten managementtaken, zoals productmanager, human resource manager, exportmanager en internationale salesmanager. Misschien wilt u werken als een internationale marketeer of management development officer. Omdat al onze programma's EQUIS en AACSB zijn geaccrediteerd, een norm die slechts één procent van de universiteiten wereldwijd bereikt, wordt je diploma zeer gewaardeerd op de arbeidsmarkt.

FEB Carrière Services

Om je te ondersteunen bij het ontwikkelen van je carrière en het versterken van je inzetbaarheidsvaardigheden, stelt onze FEB Career Services je in staat levenslang succes te behalen via verschillende carrièrediensten tijdens je studie.

Vacature voorbeelden

 • Bedrijfsadviseur
 • Business Development Specialist
 • Internationale productmanager
 • Internationale stagiair

Onderzoek

Onderwijs koppelen aan onderzoek en loopbaanvoorbereiding

Onze opleiding is sterk geworteld in de zakelijke praktijk en de maatschappij. Ook vanaf het begin van je opleiding wordt aandacht besteed aan academische onderzoeksvaardigheden en preprofessionele ontwikkeling, omdat analytische en probleemoplossende vaardigheden belangrijke kwaliteiten zijn in elke carrière die onze studenten ambiëren.

Deze masteropleiding is gekoppeld aan de onderzoeksafdeling van Global Economics and Management. Leden van deze afdeling doen onderzoek naar onderwerpen als internationalisering en de internationale organisatie van bedrijven, systemen voor corporate governance, maatschappelijk verantwoord ondernemen en institutionele en culturele contexten, met behulp van een vergelijkend ontwerp of een internationaal perspectief.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Lees meer

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Lees Minder
Groningen , Leeuwarden + 1 Meer Minder

Accreditaties

EFMD Equis Accredited
AACSB Accredited