MSc in International Business Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Moderne, cultureel diverse en dynamische zakelijke omgevingen groeien wereldwijd en als gevolg daarvan zien we een toename in de vraag naar afgestudeerden met een wereldbeeld van hoe een succesvol bedrijf eruit kan zien.

Internationaal zakendoen heeft een enorme groei doorgemaakt als direct gevolg van globalisering. Sluit je aan bij de Glasgow School for Business and Society Glasgow Caledonian University en vind een moderne, internationale omgeving waar ethische bedrijfspraktijken worden gevoed en de internationale bedrijfstheorie op de proef wordt gesteld.

Belangrijke factoren voor deze groei zijn nieuwe en opkomende markten, technologische vooruitgang, arbeidsmobiliteit, geavanceerde logistiek en toeleveringsketens en de groei van bedrijfsondersteunende netwerken voor ondernemers. Kansen voor afgestudeerden op meestersniveau zijn nog nooit zo groot geweest en door het internationale programma voor bedrijfsbeheer ervaart u activiteiten die veel verschillende industriesectoren van hun managementprofessionals verlangen.

GCU bereidt je voor op een carrière in het bedrijfsleven en ontwikkelt je als een leider en manager die waarde kan toevoegen aan de door jou gekozen organisatie door de kennis die over dit programma wordt geleerd in een internationale arena toe te passen.

Je carriere

GCU-afgestudeerden beoordelen hoog op hun zakelijke kennis en vaardigheden. Het zijn sterke leiders. Ze zijn cultureel bewust met een mondiaal perspectief. Om deze redenen, onze afgestudeerden vinden carrière succes, zowel in het Verenigd Koninkrijk en over de hele wereld.

MSc International Business Management afgestudeerden zijn competitieve kandidaten voor zakelijke functies in publieke, private en derde sector organisaties.

Wat ga je studeren

Wereldwijde strategie: uitdagingen en keuzes

Deze module helpt u inzicht te krijgen in de belangrijkste trends die zich hebben voorgedaan in de wereldwijde handelsomgeving, waaronder de globalisering van industrieën, kansen van geopolitieke veranderingen en de rol van technologie bij het stimuleren van verandering. Je ontwikkelt een goed begrip van het formuleren van globale strategieën in verschillende industriële omgevingen, hoe je de voortgang analyseert en beoordeelt om doelen te bereiken en leert evalueren en geschikte strategische opties selecteert.

Financieel beheer voor globale beslissers

Tijdens deze module zult u worden blootgesteld aan een gedetailleerde analyse van jaarrekeningen, opgesteld in overeenstemming met internationale standaarden voor jaarrekeningen, financieringsbesluiten voor de korte en lange termijn, financieel bestuur en internationale belastingen en boekhoudtechnieken voor besluitvorming, planning en controle. Deze module past alle onderwerpen toe in een context die relevant is voor de behoeften van managers, om ervoor te zorgen dat uw bedrijfskennis wordt verbreed en relevant zal zijn in uw toekomstige carrière.

International Marketing Management

Deze module biedt inzicht in de belangrijkste besluitvormingsgebieden binnen de marketingfunctie in een mondiale context en biedt u de mogelijkheid een diepgaand begrip te ontwikkelen van enkele van de uitdagingen waarmee marketeers in moderne internationale organisaties worden geconfronteerd. Je leert de belangrijkste kwesties rond het marketing managementproces, branding, het gebruik van technologie in marketing en ethische uitdagingen in de mondiale arena.

Mensen beheren in wereldwijde organisaties

Door de globalisering is de rol van de geschoolde arbeidskrachten in termen van het handhaven van concurrentievoordeel in de sector in beeld gebracht, maar het roept ook belangrijke organisatorische, beheersmatige en ethische uitdagingen op. Het doel van de module is om u uit te rusten met een uitgebreid begrip van de belangrijkste concepten, strategieën en werkwijzen voor het beheren van mensen ter voorbereiding op uw toekomstige carrière.

Internationaal Operations Management

U krijgt inzicht in het ontwerpproces voor producten en diensten, de actuele problemen rond internationale bedrijfsactiviteiten en de risico's en problemen binnen wereldwijde en groene toeleveringsketens. In de hele module zullen case-studies van over de hele wereld worden gebruikt om de besproken onderwerpen te illustreren en om discussies en besluitvorming voor verschillende sectoren aan te moedigen.

Risico's en veerkracht van organisaties

Deze module introduceert u de belangrijkste theoretische concepten van risicomanagementprocessen en -praktijken. Het geeft u een grondig inzicht in de strategie, de cultuur en de activiteiten voor risicobeheer, en moedigt u aan om de meest actuele risicovraagstukken te overwegen. Gedurende de module evalueert u het gebruik van een bedrijfsbrede aanpak van risicobeheer waarmee u veerkrachtige organisaties kunt ontwikkelen en leert u hoe belangrijk het is om een ​​risicobewuste cultuur te creëren om positieve resultaten te bereiken.

Ethiek, bestuur en verantwoordelijk leiderschap

Door de private, publieke en sociale bedrijfssectoren te onderzoeken, wordt u uitgerust met een reeks analytische hulpmiddelen en concepten om verantwoorde besluitvorming te stimuleren, terwijl het verschil tussen compliance en ethisch gestuurd gedrag wordt benadrukt. Je krijgt een theoretisch en praktisch begrip van echte wereldkwesties, vanuit Brits en mondiaal perspectief, en leert van de PRME-gerelateerde principes en de Common Good-kenmerken die centraal staan ​​in deze module.

Toegepaste professionele praktijk

In het verlengde van de kennis die u hebt opgedaan in ethiek, bestuur en verantwoordelijk leiderschap en met een focus op zelfreflectie, ontwikkelt u in deze module uw professionele competentie door een professionele engagementactiviteit te ondernemen. De link tussen deze twee kernmodules versterkt het belang van ethische en verantwoorde besluitvorming en leiderschap in uw toekomstige carrière.

Masters Research Project

Het laatste onderdeel van het programma is het Masters Research Project, dat je de mogelijkheid biedt om een ​​origineel onderzoek te ontwerpen en uit te voeren. Je past methoden en theorieën toe die veel worden gebruikt binnen International Business Management en die met de steun van internationaal gepubliceerde literatuur de beste praktijken op dit gebied demonstreren.

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Typische toelatingseisen

UK Honours degree 2: 2 of gelijkwaardig

de Engelse taal

Academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 5500
  • RUK: £ 5500
  • EU: £ 5500
  • Internationaal: £ 12600

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Professionele accreditatie

Dit programma is geaccrediteerd door het Chartered Management Institute (CMI). Studenten komen in aanmerking voor geassocieerd lidmaatschap tijdens hun studie en kunnen, mits goedkeuring door CMI, ook een CMI-certificaat behalen in strategisch management en leiderschap.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Lees meer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Lees Minder
Glasgow , Londen + 1 Meer Minder