MSc in Imaging en Light in Extended Reality - IMLEX

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het multidisciplinaire IMLEX-programma combineert beeldconversie, belichting en informatica. Het doel van het programma is om experts op te leiden die naast een solide theoretisch begrip van virtual reality ook over sterke praktische vaardigheden in virtual reality-toepassingen beschikken. Studenten van het IMLEX-programma zullen profiteren van Europese onderzoeksexpertise gecombineerd met Japanse expertise in onderzoek naar virtual reality en robotica.

De Europese Commissie en het Japanse ministerie van Onderwijs, Cultuur, Sport, Wetenschap en Technologie (MEXT) hebben IMLEX gekozen als een van de eerste Erasmus Mundus Master Joint Degree Partnerships met Japan.

IMLEX-programma biedt een multidisciplinaire en innovatieve benadering die beeldvorming, verlichting en informatietechnologie combineert. Het doel is om studenten op te leiden in geavanceerde technologieën, methodologieën en praktische toepassingen met twee doelen: de carrièremogelijkheden van afgestudeerden verbeteren en voldoen aan de behoeften van de industrie en de samenleving. Studenten zullen professionele en sociale vaardigheden ontwikkelen die nuttig zijn in zowel de Europese als de Japanse culturele context. Afgestudeerden zullen competenties hebben in: Uitgebreide realiteit (XR): Augmented, Mixed en Virtual Reality (AR, MR, VR); industriële omgevingen met robots en complexe elementen; In beeld brengen; Renderen; Verlichting.

Alle IMLEX-studenten beginnen hun studie in september, voor fundamentele cursussen van semester 1 aan de University of Eastern Finland : voorbereidende cursussen in Fotonica, Informatietechnologie, Beeldvorming en Robotica.

Voor semester 2 kiezen studenten hun traject: Computational Imaging aan de Universiteit Jean Monnet of Lighting aan de KU Leuven. Het voorkeurspad wordt al aangegeven bij het invullen van het aanvraagformulier.

Het tweede studiejaar, semester 3, begint in oktober in Japan aan de Toyohashi University of Technology, met onderwerpen als Lighting en XR / Computational Imaging en XR.

Semester 4 is gewijd aan de masterproef in een van de partneruniversiteiten of in de industrie.

Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Studenten worden aangemoedigd om de lokale talen te bestuderen, vooral Japans.

125769_photo-1552871419-81ba9b1aa9c9.jpgLaurens Derks / Unsplash

Wie zijn we?

IMLEX wordt geïmplementeerd door een consortium van vier universiteiten:

De University of Eastern Finland en Toyohashi University of Technology (Japan), Université Jean Monnet Saint-Etienne (Frankrijk) en KU Leuven (België).

De Japanse geassocieerde partners zijn Utsunomiya University en Chiba University. Het programma beschikt ook over toonaangevende virtual reality-bedrijven als medewerkers, waaronder Process Genius, Dispelix en Brighterware uit Finland, evenals het multinationale Nvidia-bedrijf.

Wie kan een aanvraag indienen en hoe?

IMLEX verwelkomt aanvragen van personen met een bachelordiploma in informatietechnologie, informatica, elektrotechniek, fotonica of in een nauw verwant vakgebied. Onze aanmeldingsperiode loopt van 1 december 2020 tot en met 20 januari 2021 en je dient je aanvraag elektronisch in via de dienst Studieinfo.

Hoeveel kost het?

De consortiumkosten voor de IMLEX MSc-studenten bedragen 4000 EUR voor studenten uit de Erasmus-programmalanden * en 8000 EUR voor studenten uit de Erasmus-partnerlanden **

* Erasmus + programmalanden zijn EU-landen + de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Turkije.
** Erasmus + partnerlanden omvatten alle andere landen behalve de hierboven genoemde landen.

Voor studenten die zich aanmelden voor de IMLEX, zijn er Erasmus Mundus Joint Master Degree (EMJMD) en IUEP-beurzen beschikbaar op een competitieve basis.

Lange tijd samenwerking

De universiteiten van het IMLEX-consortium hebben lange tijd samengewerkt aan een masteropleiding. CIMET- en COSI-masterprogramma's lopen bijvoorbeeld al meer dan 10 jaar en we zijn er trots op dat onze afgestudeerden buitengewoon indrukwekkende carrières hebben gemaakt, waarvan velen hun carrière-succes aan de programma's toeschrijven!

De University of Eastern Finland en de Toyohashi University of Technology hebben een Double Degree Master-programma in Computer Science and Engineering gelanceerd. Deze DDP heeft waardevolle ervaring opgedaan bij het samenbrengen van Europese en Japanse academische processen.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sust ... Lees meer

The University of Eastern Finland (UEF) is the most multidisciplinary university in Finland. Our high standard of interdisciplinary research and education respond to global challenges and build a sustainable future. Our research is ranked among the best in the world in several fields. Lees Minder
Joensuu , Kuopio + 1 Meer Minder