MSc in Human Geography

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

 • Dit programma is bedoeld voor studenten met een achtergrond in een aan aardrijkskunde gerelateerde discipline of andere sociale wetenschappen
 • Verkrijg de vaardigheden en theoretisch inzicht die nodig zijn om de interacties tussen mensen en hun omgeving te begrijpen
 • Leer de rol van plaats en ruimte in sociale relaties, economie, politiek en conflict, en gebruik deze inzichten om een beter inzicht te krijgen in de rol van plaats in de samenleving
 • Bereid je voor op een carrière als beleidsmaker, onderzoeker, analist, adviseur, journalist, ruimtelijk planner, ontwikkelingsdeskundige en nog veel meer

Waarom Human Geography studeren aan de Radboud University ?

De masteropleiding Sociale Geografie is trots op de kleine groepsgrootte, wat betekent dat je volop mogelijkheden hebt om samen te werken met begeleiders en andere studenten. Bij Radboud krijg je ook toegang tot onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse.

Als student kun je ook profiteren van het uitgebreide netwerk van Radboud om geweldige stagemogelijkheden te vinden en je te helpen met je carrière nadat je bent afgestudeerd.

Wat ga je leren?

Human Geography is een onderzoeksveld dat zich richt op het bestuderen van het ruimtelijke gedrag van mensen, bedrijven en organisaties. Of, eenvoudig gezegd, het is een onderzoek dat de relatie tussen menselijke activiteiten en hun ruimtelijke omgeving waarneemt.

Je krijgt inzicht in de nieuwste wetenschappelijke debatten in het veld en integreert kennis uit verschillende gerelateerde disciplines, zoals sociologie, psychologie, internationale betrekkingen, economie, bedrijfskunde en ontwikkelingsstudies.

Elke specialisatie vereist een onderzoeksstage om je te helpen bij het schrijven van de scriptie, en sommige specialisaties omvatten excursies naar het buitenland om de praktische implicaties van een theorie te begrijpen.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden in menselijke geografie kunnen op verschillende gebieden een baan vinden:

 • Onderzoeksinstituten
 • Internationale bedrijven
 • Adviesbureaus
 • NGO's en IGO's
 • Beleid maken
 • Media
 • onderzoekers
 • analisten

specialisaties

Naast een specialisatie die volledig is afgestemd op uw persoonlijke interesses, kunt u een van de volgende specialisaties kiezen die we al voor u hebben voorbereid: u kunt een specialisatie kiezen van de Master in menselijke geografie die het beste aansluit bij uw interesses:

 • Conflicten, gebieden en identiteiten U zult de achtergronden en oorzaken, de mentale en fysieke grenzen met betrekking tot (internationale) conflicten, oorlog en terrorisme begrijpen, evenals de strategieën en uitdagingen waarmee organisaties in deze conflicten interveniëren.
 • Culturele geografie en toerisme Leer geavanceerde theorieën en praktijken van vrije tijd en toerisme en hun invloed op de sociale en fysieke omgeving te begrijpen en te interpreteren.
 • Economische geografie Bestudeer de rol van regio's als locaties voor economische activiteiten. Focus op de betekenis van lokale en mondiale cultuur en beleidsvorming op verschillende ruimtelijke niveaus.
 • Europa: grenzen, identiteit en bestuur Meer informatie over cruciale geopolitieke en sociale ontwikkelingen in Europa. Duik in de huidige debatten over kwesties met betrekking tot soevereiniteit en identiteit, Europese mobiliteit, de Europese interne markt en grensoverschrijdende samenwerking.
 • Globalisering, migratie en ontwikkeling Onderzoek de effecten van globalisering en migratieprocessen op economieën, samenlevingen en hulpbronnen in verschillende delen van de wereld. De belangrijkste focus ligt op het Globale Zuiden en zijn interactie met het Globale Noorden.
 • Stedelijke en culturele geografie Focus op hoe de stad wordt weergegeven en hoe stadsbeelden ontstaan en worden betwist. Je bestudeert de hybride natuur en de dagelijkse strijd in het stadsleven, culturele diversiteit en de politieke economie van de stad.

Toelatingseisen

Als internationale student moet je vooropleiding aan bepaalde eisen voldoen.

1. Een afgeronde bachelordiploma in een aardrijkskunde-gerelateerde discipline
Om tot deze master te worden toegelaten, heb je een afgeronde bachelordiploma (of gelijkwaardig, van een onderzoeksuniversiteit) nodig uit een aardrijkskunde-gerelateerde discipline, zoals ruimtelijke ordening, aardrijkskunde, milieukunde.

Voor studenten met een afgeronde bachelor in een gerelateerd gebied zoals Internationale Betrekkingen, Sociale Wetenschappen, Antropologie, Psychologie, Geschiedenis, Filosofie, Religiewetenschappen, Europese Studies, Politicologie, Bestuurskunde, Economie, Ontwikkelingsstudies, Taalstudies, Architectuur, (Stedelijke ) Ontwerpstudies, Vrije tijd en toerisme, Conflictstudies en Managementwetenschappen Je vooropleiding moet eerst worden goedgekeurd door de examencommissie om je in te schrijven voor de opleiding.

2. Een achtergrond in onderzoeksmethodologie
Vanwege het academische karakter van dit programma, vereisen we dat al onze studenten een basistraining in onderzoeksprocessen hebben, bijvoorbeeld onderzoeksontwerp en gegevensanalyse.

Taalvereisten

Om deel te kunnen nemen aan dit programma, moet u vloeiend Engels en Engels verstaan. Aan deze vereiste is voldaan wanneer de student aan een van de volgende voorwaarden voldoet:

 • Heeft met succes een driejarige bacheloropleiding aan een Nederlandse universiteit afgerond.
 • Is een inwoner van Australië, Canada (met uitzondering van Quebec), Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten van Amerika.
 • Heeft met succes een bacheloropleiding voltooid die volledig in de Engelse taal werd gegeven in een van de volgende landen: EU / EER-landen, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten van Amerika.
 • Heeft met succes een masteropleiding van een Nederlandse hogeschool afgerond.

Alle andere studenten hebben een van de volgende certificaten nodig (alle certificaten mogen niet ouder zijn dan twee jaar).

 • Een TOEFL-score van ≥90, met subscores niet lager dan 18
 • Een IELTS-score van ≥6,5, met subscores niet lager dan 6,0
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE) of Certificate of Proficiency in English (CPE) met een C of hoger cijfer

deadlines

Programma's die starten in september

 • Niet-EER-studenten: 1 april
 • EER-studenten: 1 mei

Kwaliteitslabel

Dit programma werd ook beoordeeld als 'Beste masterprogramma' door Elsevier's jaarlijkse enquête over de beste opleidingen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Lees meer

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Lees Minder