MSc in High-Performance Sport

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De internationale Master of Science High-Performance Sport is een onderzoeksgerichte opleiding die de nadruk legt op een internationaal perspectief. Het wordt gehost door het Institute of Sports Science en het Institute of Sports and Preventive Medicine aan de Saarland University van Saarland University in Saarbruecken (Duitsland).

De internationale M.Sc. High-Performance Sport is gericht op het verbeteren van de wetenschappelijke benadering van topsport, met name door cursussen aan te bieden in geavanceerde onderzoeksmethoden en statistieken. Bovendien biedt het inzicht in verschillende topsporters. Afgestudeerden hebben de mogelijkheid om sport- en discipline-specifieke kennis en ervaringen op te doen die belangrijk worden geacht voor toekomstige benoemingen in de sportwetenschappelijke ondersteuning en / of academische wereld. Ze zullen onder andere vertrouwd worden gemaakt met internationale methoden van elite-training en prestatie-analyse, internationale sportstructuren en talentidentificatie / ontwikkelingsprogramma's, evenals strategieën voor internationale communicatie en leiderschap in topsport.

Degree overzicht

 • 2 jaar
 • full time
 • 120 CP
 • Verplichte eenheden "Generieke aspecten: methodologie en basistheorieën"
 • Keuze-eenheden "High-Performance Sport":
  - Geneeskunde en oefenfysiologie in sport met hoge prestaties
  - Kracht en conditie in high-performance sport
  - Sportpsychologie in elite-omgevingen
  - Socio-economie van topsport

Internationale uitwisselingsopties

 • Liverpool John Moores University (Verenigd Koninkrijk; Erasmus)
 • Rijksuniversiteit Groningen (Nederland; Erasmus)
 • University of Technology Sydney (Australië)

Carrière perspectieven

Het krachtige Masters-programma is ontworpen om studenten de kennis en vaardigheden te bieden om succesvol samen te werken met topsporters, coaches en sportorganisaties. Het combineert fundamenteel onderzoek en praktijk in topsport met een sterk internationaal perspectief. Studenten op het programma leren over internationale methoden van elitetraining en prestatieanalyse, internationale sportstructuren en talentidentificatie / ontwikkelingsprogramma's, evenals strategieën voor internationale communicatie en leiderschap in topsport. Afgestudeerden van het programma kunnen hogere posities bekleden in topsportcoaching, prestatiebeheer, kracht- en conditieprogramma's en talentontwikkeling. Ze zijn ook gekwalificeerd om geavanceerd academisch onderzoek uit te voeren (bijvoorbeeld promotieonderzoek voor een doctoraat).

Toelatingseisen

 1. een bachelordiploma of een gelijkwaardige universitaire opleiding in sportwetenschappen of een vergelijkbaar onderwerp.
 2. een de eerste graad met een algemeen cijfer van ten minste 2,5 op de Duitse academische beoordelingsschaal. Buiten Duitsland behaalde universitaire kwalificaties worden op gelijkwaardigheid beoordeeld aan de hand van de richtlijnen van de Permanente Conferentie van de ministers van Onderwijs en Culturele Zaken (KMK - Kultusministerkonferenz) en het behaalde cijfer wordt omgezet met behulp van de aangepaste Beierse formule.
 3. bewijs van Engelse taalvaardigheid (minimaal niveau B2 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor talen). Taalvaardigheid kan worden bewezen door:

a) Engels is de moedertaal van de aanvrager

b) een toegangskwalificatie voor het hoger onderwijs of een kwalificatie van een academische instelling die hen in staat stelt te werken in een erkend beroepsveld (meestal een bachelordiploma)

c) een van de volgende certificaten: - TOEFL (iBT: 72) - Cambridge Certificate in Advanced English (Level: FCE) - IELTS (Score: 5.5)

d) minimaal een 'goed' hebben behaald (10 van 15 punten) in een gevorderde Engelse Abitur-klasse of gelijkwaardig (Abitur: Duitse kwalificatie voor hoger onderwijs).

Toepassing

 • voor de winterperiode (aanvragen voor de zomerperiode worden alleen geaccepteerd als er plaatsen beschikbaar zijn)
 • website voor online sollicitatieprogramma's
 • deadline: 15 juli voor de winterperiode (oktober - maart)
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Transcending boundaries is a hallmark of Saarland University – no matter whether these are geographical borders, cultural boundaries, barriers between academic disciplines, or outmoded divisions betwe ... Lees meer

Transcending boundaries is a hallmark of Saarland University – no matter whether these are geographical borders, cultural boundaries, barriers between academic disciplines, or outmoded divisions between academia and economic and cultural life. Lees Minder