MSc in Guided Weapon Systems

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De MSc-gids voor geleid wapens is een vlaggenschip Cranfield-baan en heeft een uitstekende reputatie binnen de gemeenschap met geleide wapens. De cursus voldoet aan de vereisten van alle drie de gewapende strijdkrachten in het VK en staat ook open voor studenten uit de NAVO-landen, Commonwealth-strijdkrachten, geselecteerde niet-NAVO-landen, de wetenschappelijke ambtenarij en de industrie. Deze cursus is een essentiële vereiste voor veel specifieke wapenboekingen in het Verenigd Koninkrijk en overzeese strijdkrachten. Het biedt ook een ideale gelegenheid voor iedereen die werkzaam is in de sector Geleide wapens om een uitgebreid algemeen begrip te krijgen van alle belangrijke elementen van geleide wapensystemen. Het hoofddoel van de cursus Geleide Wapensystemen is om de grote verscheidenheid aan disciplines die de geleide wapensysteemtechnologie vormen samen te brengen en ze op een geïntegreerde manier te presenteren. Het neemt je mee naar een begrip van de principes van geleide wapensystemen en alle gerelateerde en multidisciplinaire facetten die betrokken zijn bij het complete systeemontwerpproces. De cursusstructuur is modulair van aard, waarbij elke module op postdoctoraal niveau wordt uitgevoerd. De interacties tussen modules worden overal benadrukt. Een uitgebreid pakket van bezoeken aan industriële en dienstverlenende instellingen consolideert het leerproces en zorgt ervoor dat het onderwezen onderwerp direct relevant en actueel is.

Cursus structuur

De cursus bestaat uit een aangeleerde fase en een individueel project. De aangeleerde fase is opgedeeld in drie hoofdfasen: Deel een (theorie), deel twee (toepassingen), deel drie (systemen).

Voorbeeld modules

Verplicht:

 • Inleidende en stichtingsstudies,
 • Electro-Optics en Infrarood Systemen 1,
 • Radarprincipes,
 • GW voortstuwings- en aerodynamitheorie,
 • GW-controletheorie,
 • Signaalverwerking, statistieken en analyse,
 • GW-toepassingen - Controle en begeleiding,
 • GW-toepassingen - Aandrijving
 • Radar elektronische oorlogsvoering,
 • Electro-Optics en Infrarood Systemen 2,
 • GW Warheads, Explosives en Materials,
 • GW-structuren, aeroelasticiteit en voedingen,
 • Parametrische studie,
 • GW Systems,
 • Onderzoeksproject

Individueel project

Elke student moet een onderzoeksproject starten over een onderwerp gerelateerd aan een aspect van geleide wapensystemen. Het begint meestal rond januari en eindigt met een proefschriftinzending en een mondelinge presentatie half juli.

Toekomstige carriëre

Succesvolle studenten hebben een gedetailleerd inzicht in het systeemontwerp van geleide wapens en zijn zeer geschikt voor elke rol of functie met een specifieke kennis van dergelijke systemen. Veel studenten gaan naar functies binnen de diensten die specifieke behoeften hebben aan dergelijke vaardigheden.

Toelatingseisen

Een eerste of tweede klasse Honours diploma of equivalent in wetenschap, techniek of wiskunde. Als alternatief kan een mindere kwalificatie samen met passende werkervaring aanvaardbaar zijn. Bovendien is een IELTS-score van 7,0 meestal vereist voor studenten voor wie Engels geen eerste taal is.

ATAS-certificaat

Studenten die een visum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten mogelijk een ATAS-certificaat aanvragen om deze cursus te kunnen volgen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder