MSc in Geomatics

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Geomatica omvat het verwerven, beheren en analyseren van verschijnselen met een ruimtelijke referentie. De ruimtelijke analyse vindt toepassingen op veel gebieden, zoals gezondheid, milieubeheer, beoordeling van natuurlijke hulpbronnen, stedenbouw, geologie, archeologie en agronomie.

Dit programma is bedoeld om u kennis bij te brengen in ruimtelijke analyse, voornamelijk gericht op milieutoepassingen. Modellen en theorieën voor het begrijpen van het klimaat en de ecosystemen op aarde zijn geïntegreerd met kennis voor het verzamelen van milieu-informatie met behulp van teledetectie, het opslaan van de informatie in databases en theorieën achter GIS.

Programmastructuur

Kerncursussen in het programma zijn:

  • Geografische informatiesystemen 1 (15 studiepunten)
  • Geografische informatiesystemen 2 (15 studiepunten)
  • Ruimtelijke analyse (7,5 studiepunten)
  • Internet GIS (7,5 studiepunten)
  • Satellite Remote Sensing (15 studiepunten)
  • Algoritmes en GIS (7,5 studiepunten)
  • Geografische databases (7,5 studiepunten)
  • Programmeren (15 studiepunten)

Voor studenten die al een sterke achtergrond op dit gebied hebben, kunnen keuzevakken, zoals klimaatverandering en impact op het milieu (15 studiepunten), wereldwijde ecosysteemdynamiek (15 studiepunten) en broeikasgassen en biogeochemische cycli (15 studiepunten) alternatieven zijn voor de kern cursussen.

De opleiding wordt afgesloten met een masterproject (30 studiepunten).

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van het programma zullen kunnen werken als GIS en milieuspecialisten in de publieke en private sector op gebieden zoals milieumonitoring, stadsplanning en ontwikkeling, natuurlijke hulpbronnen en duurzaamheid. Het programma is ook geschikt voor studenten die geïnteresseerd zijn in een onderzoeksloopbaan.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school