MSc in Gedragswetenschappen voor management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Wil je een van de volgende generaties bedrijfsleiders worden? Herdefinieer uw toekomst door onze Masters in Behavioral Science for Management te bestuderen.

Deze cursus is gebaseerd op de expertise van onze wereldwijd erkende academische staf van het Behavioral Behavioral Science Center van de University of Stirling - de enige gedragseconomische groep in Schotland. Het is een onderzoekscentrum waarmee economie, psychologie, management en beleidsontwerp kunnen worden geïntegreerd in de cursus.

Je onderzoekt de kerntheorie en methoden van gedragswetenschap en gedragseconomie, en hoe deze kunnen worden toegepast op zakelijke en beleidsrelevante kwesties en kritieke problemen in de bedrijfswereld. Afgestudeerden met deze relevante gedragswetenschappelijke vaardigheden worden zeer gewaardeerd in managementrollen.

Wat is Gedragswetenschappen?

Behavioral Science probeert antwoord te geven op de belangrijkste vragen over hoe mensen zich gedragen en wat hun beslissingen beïnvloeden, bijvoorbeeld:

 • Wat bepaalt of mensen impulsief zijn, risico's nemen of samenwerken?
 • Welke factoren beïnvloeden gedragsverandering?

Behavioral Science-experts proberen oplossingen te ontwikkelen voor cruciale economische, politieke commerciële en sociale uitdagingen, zoals:

 • Hoe kunnen we het efficiënte gebruik van energie vergroten?
 • Hoe kunnen pensioenspaarratio's worden verhoogd?
 • Hoe kunnen gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken worden gebruikt om het overheidsbeleid te testen en te evalueren?
 • Hoe zorgen we ervoor dat consumenten waarde vinden en aankopen doen waar ze tevreden mee zijn?

Leer van de experts

U profiteert van de levendige onderzoeksgemeenschap binnen ons Behavioral Science Centre, waar een regelmatig programma van gastsprekers, toonaangevende academici en beleids- en brancheprofessionals aanwezig is. Er is ook de mogelijkheid om nauw samen te werken met cursusmedewerkers die beschikken over specialistische kennis op het gebied van beoordeling en besluitvorming, samen met ervaring in de toepassing van gedragswetenschappen op een uitgebreide reeks gebieden, waaronder fysieke en mentale gezondheid, onderwijs, het milieu en de economie.

De University of Stirling Management School

Op de University of Stirling Management School staat het principe van verantwoord ondernemen, beleid en praktijk centraal in alles wat we doen. Deze visie helpt ons onze studenten effectief uit te rusten met de vaardigheden om op te treden als wereldburgers, die in staat zijn om tegemoet te komen aan de behoeften van de maatschappij.

Als lid van de Chartered Association for Business Schools hebben we sterke banden met de industrie en hebben we onlangs het Small Business Charter gekregen voor betrokkenheid bij lokale en regionale ondernemingen.

We zitten wereldwijd in een elitegroep van bedrijfsscholen - en een van de slechts 14 in het Verenigd Koninkrijk - die accreditatie hebben van de Association of MBA (AMBA) voor zowel onze MBA- als MSc Business- en Managementcursus (MBM).

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 De University of Stirling Management School heeft sterke banden met industrie- en beleidsgroepen

# 2 U kunt tijdens de cursus profiteren van gastcolleges van vooraanstaande onderzoekers en beleidsmakers

# 3 De cursus wordt uitgevoerd in samenwerking met het Stirling Behavioral Science Center

Cursus Doelstellingen

Deze cursus helpt je om sleutelvaardigheden te ontwikkelen en praktische ervaring op te doen in Gedragswetenschappen, waaronder:

 • Kerntraining op gebieden van psychologische wetenschappen die het meest relevant zijn voor bedrijf en beleid
 • Grondige kennis van de belangrijkste concepten van gedragseconomie
 • Hoe gedragswetenschappen kunnen worden toegepast op zakelijke en beleidsvragen
 • Goed begrip van groeigebieden zoals experimentele benaderingen van zakelijke en beleidsvragen en strategieën om gedragsverandering mogelijk te maken
 • Gedetailleerde statistische en methodologische training
 • Het ontwerpen en analyseren van enquêtes en enquêtegegevens
 • Gebruikmaken van geavanceerde experimentele en empirische technieken
 • Onderzoek met vertrouwen presenteren
 • Het uitvoeren van onafhankelijke onderzoeksprojecten die hypothesen testen in toegepaste omgevingen

Zakelijke leiders van de toekomst ontwikkelen

Postuniversitair onderwijs aan de University of Stirling Management School gaat verder dan handboeken en collegezalen, we richten ons ook op uw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Ons unieke Flying Start Leadership-programma voorziet u van het bewustzijn, de kennis en de technieken die essentieel zijn voor het opbouwen van een succesvolle carrière. Deze variëren van praktische vaardigheden, zoals effectief spreken in het openbaar, tot het ontwikkelen van manieren om onder druk te werken in moeilijke situaties zoals conflicthantering. Lees meer over Flying Start.

Cursus details

De voltijdse MSc Behavioral Science for Management bestaat uit twee 15-weekse semesters van aangeleerde modules en een proefperiode van drie maanden.

Onderwijs

Het onderwijs wordt gegeven door lezingen, seminars, gastsprekers, discussiegroepen voor artikels en presentaties. Er is een regelmatig programma van gastsprekers, vooraanstaande academici en beleids- en industrieprofessionals in het Stirling's Behavior Research Center.

Beoordeling

Je wordt beoordeeld door een combinatie van examens en cursussen, inclusief schriftelijke opdrachten en presentaties. De eindbeoordeling van de cursus omvat een proefschrift.

Course director

Dr. David Comerford

44 (0) 1786 467356

msc-behaviouralscience@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

 • Overzees £ 15.250
 • Home / EU £ 6,300
Laatst bijgewerkt op May 2018

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder