MSc in Forensic Archaeology and Crime Scene Investigation

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Forensische archeologie is de specialistische toepassing van archeologische technieken bij het zoeken en terugwinnen van bewijsmateriaal van plaats delict, vaak maar niet altijd gerelateerd aan begraven menselijke resten.

Deze cursus wordt gegeven door medewerkers met een uitgebreide ervaring op het gebied van crime scene, die regelmatig aan verschillende operaties werken en in de voorhoede staan van de professionele ontwikkeling van de discipline.

De cursus zal:

 • Voorzie je van geavanceerde praktische, analytische en interpretatieve vaardigheden in forensische archeologie
 • Geef training in disciplinevaardigheden om afgestudeerden in staat te stellen een loopbaan na te streven in Forensische Archeologie en Crime Scene Investigation (CSI)
 • Bereid studenten voor op een loopbaan in niet-verwante gebieden door de nadruk op teamwerk en de toepassing van een brede kennisbasis voor het oplossen van problemen

Deze cursus combineert benaderingen uit verschillende disciplines om studenten een uitgebreide forensische vaardigheden te bieden.

Het is van essentieel belang dat forensische archeologen hun rol in een breder politieonderzoek kunnen waarderen en een gedetailleerd inzicht hebben in de procedures voor de beheersing van de plaats delict.

Forensische archeologie in het Verenigd Koninkrijk ontwikkelt zich snel en wordt door de Forensic Science Regulator van het thuiskantoor als een afzonderlijke discipline erkend. Bradford-medewerkers zijn actief betrokken geweest bij het definiëren van competentiematrixen voor gebruik door het Instituut voor Archeologen als onderdeel van het proces van professionele regelgeving.

rankings

Wij zijn gerangschikt in de top 200 van universiteiten ter wereld voor archeologie in de QS World University Rankings van 2019 op onderwerp.129561_ARCHAEOLOGY-UoB.jpg

Toelatingseisen

 • 2: 2 of hoger in een relevante discipline, van de geesteswetenschappen of wetenschappen (bijv. Archeologie, antropologie, forensische wetenschappen, wetgeving, enz.).
 • Andere relevante kwalificaties en ervaringen uit het verleden zullen ook worden overwogen.
 • Voor Noord-Amerikaanse studenten is normaal gesproken een GPA van minimaal 2,5 op een schaal van 4,0 vereist, of een equivalent.

Engelse taalvereisten

 • IELTS op 6.0 of het equivalent

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

De onderwezen elementen van het programma hebben een gerichte structuur die betrekking heeft op de belangrijkste gebieden binnen de forensische archeologie en is gebaseerd op een directe zaak ervaren door de belangrijkste tutoren werken met Britse politie. Er is een sterke nadruk op hands-on ervaring met behulp van gesimuleerde scènescenario's.

Studenten kunnen ervoor kiezen om een substantieel individueel onderzoeksproject uit te voeren of studenten kunnen als alternatief deelnemen aan een gesimuleerd, complex, multi-scene onderzoek dat hoogwaardige vaardigheden vereist in coöperatief werken, scènemanagement en informatiesynthese plus uitgebreide substantiële onderzoeks- en schrijfopdrachten waarvoor geavanceerde academische schrijfvaardigheden vereist zijn.

Houd er rekening mee dat voor het invoeren van 2020 de module-informatie kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Inleiding tot de forensische archeologie en forensische antropologie (ARC7038-B)
 • Crime Scene Investigation (ARC7039-B)
 • Professionele ontwikkeling (ARC7041-B)
 • Proefschrift (ARC7034-E) OF Geavanceerd veldwerkprogramma voor CSI (ARC7014-C) en onafhankelijke onderzoeksdocumenten voor CSI (ARC7040-C)

Keuze

 • Forensische archeologie en onderzoek van misdaadscene (ARC7012-B)
 • Forensische taphonomie (ARC7017-B)
 • Wet voor deskundigen (LAW7028-B)

Leren en beoordelen

Vanwege het specialistische karakter van het programma zijn alle modules de kern van het programma, hoewel studenten kunnen kiezen tussen het proefschrift en het niet-proefschrifttraject. De onderwijsstrategie maakt gebruik van werkgeversbetrokkenheid door de levering van elementen van CSI's van de politie en specialisten van forensische dienstverleners (Crime Scene Investigation, Forensic Archaeology en CSI) ter ondersteuning van LO1.

De thematische modules worden aangeboden in een combinatie van formele lezingen, door studenten geleide intensieve seminars / tutorials en uitgebreide praktische instructies. Cursussen (gesimuleerde plaats delict en velddocumentatie, getuigenverklaringen) is gericht op het aantonen van relevante kennis, inzicht en professionele vaardigheden in de belangrijkste benaderingen van het herstel, de interpretatie en rapportage van forensisch bewijs. Communicatievaardigheden worden zowel in schriftelijke als mondelinge vorm getest in verschillende modules.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Thuis / EU: £ 8570
 • Internationaal: £ 19,890

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van dit programma zijn gaan werken in de rechtshandhaving (zowel als politieofficieren en scène van criminaliteit / wetenschappelijke ondersteuning), forensische wetenschap als commerciële archeologie met verbeterde vaardigheden.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder