MSc in Forensic Accounting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus geeft u inzicht in de forensische accountancy en specifiek de twee hoofdonderwerpen van onderzoeken en geschillenadviesdiensten. U vergroot uw kennis van het wettelijk kader met betrekking tot het bewijsrecht en u voert een reeks modules uit die andere forensisch gerelateerde gebieden bestrijken, zoals financiële analyse en elektronische criminaliteit.

De modules die u uitvoert stellen u in staat om een appreciatie te ontwikkelen van forensische accounting werkzaamheden, inclusief de aard en omvang van financiële criminaliteit en financiële geschillenbeslechting, en vervolgens de theoretische kennis die is opgedaan te gebruiken om de praktische toepassing van dergelijke kennis te overwegen.

Je ontwikkelt het vermogen om rechtszaken te onderzoeken en juridische argumenten te verdedigen, het onderzoeksproces te overwegen en inzicht te krijgen in de meest gebruikte grote softwaretoepassingen. U kunt toegang krijgen tot de ledenbronnen van de Association of Certified Fraud Examinators

113236_SBS-business-management-32-PT-MBA1.jpg

Je leert door:

 • ethische reflectie
 • Onderzoek
 • kritische evaluatie
 • lezingen
 • seminars
 • workshops
 • onafhankelijke studie
 • groepswerk
 • taken en oefeningen
 • projecten
 • beoordeling en feedback

modules

De modules voor 2019/20 kunnen afwijken van de onderstaande die voor academisch jaar 2018/19 zijn

Corporate Governance en ethiek

Effectieve corporate governance kan bedrijven helpen om de rijkdom van aandeelhouders te vergroten en de samenleving ten goede te komen. Deze module onderzoekt hoe corporate governance in de praktijk werkt en hoe het zich verhoudt tot bedrijfsethiek.

Proefschrift

Deze module is een van de hoekstenen van je masteropleiding. Hiermee kunt u diepgaand onderzoeken en een onderwerp van uw keuze onderzoeken met betrekking tot de boekhouding in het algemeen en forensische accounting in het bijzonder. Je gebruikt je kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan bij het bijwonen van de andere modules, met name de onderzoeksmethoden, en ondersteund door een ervaren supervisor om onderzoeksproblemen te onderzoeken en een vulling te bieden aan een onderzoekskloof die je identificeert op basis van een uitgebreide literatuur beoordeling. Deze module is vooral handig als je na het voltooien van je masterstudie misschien een promotie wilt overwegen.

Elektronische misdaad

Wilt u meer weten over wat de oorzaak is van financiële verliezen voor de wereldeconomie dan het BBP van landen zoals Saoedi-Arabië of Zwitserland? In één woord - Cybercriminaliteit.

Je zult gaan graven onder de motorkap van wat er rond de informatiesystemen gebeurt waar bedrijven en individuen op vertrouwen om elke dag zaken te doen. Je ziet veel voorbeelden van cybercriminaliteit en de impact die deze hebben op verschillende organisaties en individuen. Je gaat werken aan een "echte" opdracht, gericht op echte organisatorische problemen, gericht op cybercriminaliteit. "

Financiële analyse

Het doel van financiële analyse is om berichten die door bedrijven zijn geproduceerd te vereenvoudigen voor de onbedorven gebruikers van de financiële overzichten en om het besluitvormingsproces van externe belanghebbenden te ondersteunen. De module Financiële analyse verbetert het inzicht van studenten in financiële rapportering door middel van een grondige toepassing van een reeks analytische technieken, toegepast op bedrijven in het echte leven, samen met geen financiële gegevens.

Forensische accountancy

Er is wereldwijd een toenemende vraag naar de specialistische kennis en vaardigheden met betrekking tot de praktijk van forensische boekhouding, vaak gedefinieerd als de toepassing van boekhoudprincipes, theorieën en disciplines op feiten of kwesties die verband houden met juridische geschillen. Deze module heeft tot doel de waardering van de student voor de twee kerngebieden van forensische accounting te ontwikkelen: fraudeonderzoek en geschillenbeslechting.

Forensische boekhoudtoepassingen

Deze module ontwikkelt de theoretische kennis die is opgedaan in de Forensic Accounting-module van het eerste semester en houdt rekening met de praktische toepassing van dergelijke kennis. De module ontwikkelt de waardering en het begrip van studenten voor de technieken die worden gebruikt bij forensisch onderzoek, zoals interviewen en ontwikkelt technieken voor geschillenbeslechting, zoals het kwantificeren van schade.

Wijze van onderzoek: onderzoek en consultancy in financiën

Managers in alle bedrijfssectoren moeten beslissingen nemen die vaak ongestructureerd zijn. Dit betekent het analyseren en evalueren van informatie of zelfs het evalueren van aanbevelingen op basis van informatie die door anderen is opgesteld. Om juiste beslissingen te nemen, hebben managers inzicht nodig in onderzoeksprocessen en de criteria die moeten worden toegepast op hun eigen onderzoek en dat van anderen.

De getuige-deskundige in strafrechtelijke procedures

Deze module bestudeert en onderzoekt het gebruik van bewijsmateriaal, inclusief deskundigenmateriaal in een strafrechtelijk onderzoek. Het omvat de afweging van wat wordt bedoeld met bewijsmateriaal en onderzoekt en evalueert bewijsmateriaal vanuit het perspectief van de vorm die bewijsmateriaal in een strafrechtelijk proces inneemt. De module gaat ook in op wat wordt bedoeld met de toelaatbaarheid van bewijs, relevantie, het gewicht van bewijsmateriaal en de rol van de rechter en jury in een rechtszaak.

113237_SBS-business-management-30-PT-MBA1.jpg

Toelatingseisen

Normaal gesproken moeten studenten een bachelordiploma hebben in een relevant vakgebied, maar als je geen graad hebt, kun je overwegen of je relevante professionele boekhoudervaring hebt. Je hebt ook twee toepasselijke referenties nodig. U kunt mogelijk ook punten claimen die de tijd die het kost om uw kwalificatie bij Sheffield Hallam te voltooien, kunnen verkorten. Meer te weten komen

Als Engels niet je eerste taal is, heb je meestal een IELTS 6.0-score nodig met minimaal 5,5 in alle vaardigheden of gelijkwaardig. Als je Engelse taalvaardigheid momenteel lager is dan IELTS 6.0, raden we je aan om een pre-sessiecursus Engels voor de Sheffield Hallam University overwegen, waarmee je een vergelijkbare Engelse score kunt behalen.

accreditatie

Wij zijn lid van het samenwerkingspartnerschap tegen fraudebestrijding met de Vereniging van gecertificeerde fraudecontroleurs.

We kunnen je om een interview vragen voordat de opnames zijn afgerond. Internationale studenten kunnen telefonisch of per e-mail worden geïnterviewd.

Live projecten

Je voltooit een groot op onderzoek gebaseerd project over een onderwerp dat relevant is voor je toekomstige loopbaanontwikkeling of academische interesse. Het stelt je in staat om de vaardigheden en kennis die je opdoet tijdens de cursus te demonstreren en je onderzoeksvaardigheden te ontwikkelen.

Netwerkkansen

Studenten aan deze cursus komen over het algemeen uit alle hoeken van de wereld en bieden mogelijkheden om verschillende culturen en netwerken te leren kennen, terwijl ze kennis kunnen leren die volgens ons de studenten in staat zal stellen te streven naar posities in de hiërarchieën van management.

Veel van de docenten zijn afkomstig uit de industrie en zijn goed verbonden met professionele accountantsorganisaties, die professionele kennis onderzoeken, professionele syllabi ontwikkelen en professionele beoordelingen ontwerpen. Dit zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van toegepaste professionele kennis, terwijl je ook kritisch reflexieve analysevormen ontwikkelt, gevestigde kennis in vraag stelt en alternatieven voorstelt.

Het team dat de cursus aanbiedt, heeft sterke banden met de Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA) en de Association of Corporate Treasurers (ACT). We zijn ook lid van het samenwerkingspartnerschap tegen fraudebestrijding met de Vereniging van gecertificeerde fraudecontroleurs.

Onze afgestudeerden zijn goed uitgerust voor een reeks van loopbanen, omdat de cursus vaardigheden ontwikkelt die vereist zijn door een breed scala van industrieën in zowel de private als de publieke sector. We hebben een team van gespecialiseerde rekruteringsadviseurs en lopen een reeks carrières en wervingsevenementen.

Toekomstige loopbaan

Deze cursus bereidt je voor op een carrière in:

 • accountancy gerelateerde beroepen
 • financiële fraude detectie
 • boekhouding
 • financiën of boekhoudbeheer
 • financiële controle
 • financiële analyse
 • financieel advies
 • onderzoek of onderwijs
 • loopbaanontwikkeling in de politie, juridische en strafrechtelijke beroepen

Duur en kosten

 • Startdata: september
 • Duur: 12 maanden
 • honoraria:
  • EU studenten 2019/20 academisch jaar is £ 8000 voor de cursus.
  • Internationale studenten 2019/20 academisch jaar is £ 13,500 voor de cursus.
 • Deadline: er is geen vaste deadline om te solliciteren.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate ... Lees meer

Sheffield Hallam University is a welcoming community of students and staff from more than 120 countries. We offer exceptional teaching across 700 programmes at foundation, undergraduate, postgraduate and research degree level. With more than 31,000 students, we are among the largest universities in the UK. Lees Minder