MSc in Financieel Management

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De master in financieel management is ontworpen om studenten uit te rusten met de nodige kennis en vaardigheden van de fundamentele principes van financieel management die relevant zijn voor het wereldwijde bedrijfsleven, om hun operationele effectiviteit op dit specifieke gebied te verbeteren of als voorbereiding op verdere studie of een academische carrière.

Het programma heeft betrekking op gebieden zoals financieel beheer binnen banken en regulerings- en financiële functies binnen generalistische en niet-financiële bedrijven zoals FMCG's (bedrijven voor consumentengoederen). De focus ligt op sleutelelementen van bedrijfsfinanciering, bankieren, economie, regelgeving, internationale financiën, portefeuillebeheer en toegepaste kwantitatieve methoden. Het doel is om ethisch verantwoorde specialisten te produceren die een sterk financieel en bancair perspectief hebben met betrekking tot bedrijfsactiviteiten, pensioenfondsen, beleggingsfondsen en internationale financiële markten. Gedurende het programma wordt intensief gebruik gemaakt van de financiële softwarepakketten die het meest worden gebruikt in de industrie, en studenten zullen geavanceerde training krijgen in het gebruik van deze pakketten.

De masteropleiding in Financieel Management is gebouwd op een basis van algemeen Financieel Management, International Banking en Derivatives prijsbepalings- en waarderingsmodules.

Professionele accreditatie

We zijn trots om deel uit te maken van een elitegroep van bedrijfsscholen om de drievoudige accreditaties van Equis, AMBA en AACSB te houden, vaak de 'Triple Crown' genoemd.

De Vereniging van Chartered Certified Accountants (ACCA) accrediteert dit programma. Dit betekent dat je, door het met succes afronden van je diploma, in aanmerking komt voor vrijstellingen van sommige ACCA-examens op fundamenteel niveau.

107939_ACCA.png

rankings

De University of Bradford staat op de 30e tot de 400e plaats van Business and Economics in de 2019 Times Higher Education World University Rankings.

107941_the-business-ranking.jpg

Toelatingseisen

Kandidaten voor de MSc in Financieel Management zullen normaal een eerste graad hebben of het equivalent daarvan in boekhouding en financiën, economie, management (met een belangrijk onderdeel van economie en / of boekhouding en financiën) of een kwantitatieve wetenschap zoals wiskunde, natuurkunde of engineering van een erkende instelling voor hoger onderwijs.

De gebruikelijke toelatingseis is: een UK 2: 2 graad of het equivalent daarvan in een discipline van een erkende instelling voor hoger onderwijs. Gelijkwaardige beroepskwalificaties komen ook in aanmerking indien ondersteund met passende praktische ervaring.

Aanvragen zijn welkom bij studenten met niet-standaard kwalificaties of volwassen studenten (die ouder zijn dan 21 jaar bij binnenkomst) met significante relevante ervaring.

Engelse taalvereisten

Als we bewijs nodig hebben van uw kennis van het Engels, moet u de volgende minimumscores behalen in een van deze erkende tests:

 • IELTS: 6,0 algemeen, met niet meer dan één subtest bij 5,0 en geen andere subtest onder 5,5, en succesvolle afronding van een extra zes weken durende Engelse pre-sessiecursus onderwezen door de University of Bradford , die voorafgaand aan het begin van de cursus; of
 • IELTS: 6,5 overall, zonder subtest minder dan 5,5; of
 • Internet-gebaseerde TOEFL: 94 algemeen, met minimum scores van Listening 17, Reading 18, Speaking 20, Writing 17); of
 • PTE-A (Pearson-test van English-Academic): 60 algemeen, zonder subtest minder dan 51.

Kandidaten die geen burger van de Europese Unie zijn, zullen ook onderworpen zijn aan verdere vereisten die door de overheid worden opgelegd voor de afgifte van een studentenvisum. Kijk op de UK Home Office-website voor de meest actuele informatie, omdat deze vereisten kunnen veranderen.

Als u niet voldoet aan de IELTS-vereisten, kunt u een cursus Engels voor de University of Bradford voor de sessie volgen.

Wat ga je studeren

De MSc in Financieel Management zou studenten uitrusten met de kennis en het begrip van de fundamentele principes van financieel management, die relevant zijn voor bedrijfsorganisaties.

De focus van het programma is het bevorderen van een kritisch begrip van hoe kapitaalmarkten werken, hoe bedrijven worden gewaardeerd, hoe markten de bedrijfscontext van de financieel manager bepalen en hoe bedrijven zichzelf kunnen beschermen tegen risico's en onzekerheden.

Houd er rekening mee dat de informatie over 2019 voor wijziging in 2019 kan worden gewijzigd.

modules

Kern

 • Bedrijfseconomie (AFE7504-A)
 • Kwantitatieve methoden in financiën (AFE7501-B)
 • International Banking (AFE7502-B)
 • ** Hedendaagse problemen in boekhouding en financiën (AFE7505-B)
 • Prijzen en waardering van derivaten (AFE7507-B)
 • ** Financieel bedrijfsbeheer (AFE7509-A)
 • Proefschrift (MAL7502-E)

Keuze

 • ** Internationale financiën (AFE7508-A)
 • Financiële technologie en blockchain (AFE7510-A)
 • Operationeel beheer (OIM7503-A)
 • Marketingstatistieken (MAR7503-B)
 • Boekhouding en financiën (AFE7511-A)
 • Internationale marketing (MAR7504-A)
 • Maatschappelijk verantwoord ondernemen (SIB7505-A)
 • Ondernemerschap en innovatie (EAE7501-A)
 • * Financieel risicobeheer in Europese banken (AFE7512-A)
 • International Master's Summer School (SIB7506-A)

* Als onderdeel van de uitwisselingsovereenkomst van de School met Toulouse Business School (Frankrijk) krijgen studenten, als ze dat willen, elk jaar de mogelijkheid om één module in 'Financieel risicobeheer in Europese banken' in Toulouse te bestuderen. Reis- en onderhoudskosten zijn extra voor studenten. De school draagt meestal bij aan het totale budget, maar het niveau van de bijdrage kan variëren.

** vrijstellingen van de Association of Chartered Certified Accountants.

Leren en beoordelen

Lesgeven omvat een combinatie van formele lezingen, groepsdiscussies, seminars en gericht lezen.

Het programma integreert toegepaste en theoretische kennis met beoordelingsprocessen die zowel de kennis van de disciplines plus hun toepassing en beperkingen testen.

Elke module vertegenwoordigt ongeveer 100 uur studietijd, meestal 24 uur contacttijd met de modulebegeleider (s) en de resterende 76 uur bestaat uit voorlezen, gericht lezen, voorbereidend werk en beoordeling.

Evaluatiemethoden zijn gevarieerd en gekoppeld aan leervereisten. Ze kunnen een open en gesloten boek examen, essays, cursussen opdrachten en case studies omvatten.

uitrusting

Met de Bradford Trading Room kunnen onze studenten ervaring opdoen in reële financiële en economische markten met behulp van software zoals Bloomberg Professional.

Bloomberg Professional is een standaard softwarepakket voor marktinformatie dat wordt gebruikt door een meerderheid van organisaties die zich bezighouden met financiën, bankzaken en macro-economische analyse. Het biedt een veelzijdige omgeving met een breed scala aan gegevensklassen en geeft toegang tot gegevens die worden gebruikt bij besluitvorming op gebieden zoals macro-economische beleidsvorming en centraal bankieren, portefeuillebeheer, aandelen, verzekeringen en risicoanalyse.

Honoraria, financiën en beurzen

Collegegeld

 • Home / EU: £ 10,527
 • Internationaal: £ 16.040

Beurzen

Elk jaar reiken we talloze niet-terugbetaalbare studiebeurzen uit aan Britse, EU- en internationale studenten op basis van academische excellentie, persoonlijke omstandigheden of economische tegenspoed. Ga voor volledige informatie naar onze beurzenwebsite.

Loopbaanondersteuning

De universiteit zet zich in om studenten te helpen bij het ontwikkelen en verbeteren van hun inzetbaarheid en dit is een integraal onderdeel van veel programma's. Gespecialiseerde ondersteuning is beschikbaar gedurende de cursus van Career and Employability Services, inclusief hulp om deeltijds werk te vinden tijdens studeren, stages, vakantiewerk en afgestudeerde vacatures. Studenten worden aangemoedigd om deze ondersteuning in een vroeg stadium te gebruiken en om de uitgebreide bronnen op de website van Careers te gebruiken.

Het bespreken van opties met gespecialiseerde adviseurs helpt om plannen te verduidelijken door opties te onderzoeken en vaardigheden voor het zoeken naar een baan te verfijnen. In de meeste van onze programma's is er directe inbreng van Career Development Advisers in het curriculum of via speciaal ingerichte workshops.

Carrière booster

Tijdens je studie aan de Faculteit Management en Recht, krijg je de kans om deel te nemen aan ons onderscheidende carrière-boosterprogramma gedurende de hele duur van je cursus. Het programma is ontworpen om u te voorzien van de nodige vaardigheden en afstudeerkenmerken om werkklus te zijn bij het zoeken naar werk bij toonaangevende innovatieve organisaties. Het Career Booster-programma (PDF, 2,8 MB) biedt u de mogelijkheid om certificaten te behalen in:

 • Het European Computer Driving Licence (ECDL) - de maatstaf voor digitale geletterdheid
 • Sage 50 Accounting and Sage 50 Payroll - training waarmee u toonaangevende accounting- en payroll-softwarevaardigheden kunt ontwikkelen
 • Project Manager Professionele certificaten - geeft u de voorsprong wanneer u Certified Project Manager wilt worden
 • Big Data-analyse en rapportagevaardigheden - met behulp van Software en Services (SAS) die zullen leiden tot certificering.

Daarnaast omvat het programma ook activiteiten ter bevordering van teamwerk, vertrouwen, communicatie en vele andere vaardigheden die door werkgevers worden gezocht.

Het ontwikkelen van een portfolio van Permanente Professionele Ontwikkeling (CPD) -certificaten zal voor werkgevers aantonen dat u niet alleen ambitieus bent maar ook verantwoordelijkheid neemt voor uw eigen professionele ontwikkeling.

Carriere vooruitzichten

Na afronding van deze kwalificatie kunt u gaan werken in een economie, financieel beleid of managementcapaciteit bij de overheid, de particuliere sector, bij ontwikkelingsbureaus (bijv. Regionale of nationale ontwikkelingsbanken) of in de derde sector in een economische context en financiën (bijv. microfinanciering of bedrijfsondersteuning en -ontwikkeling).

In het buitenland studeren

Als onderdeel van onze uitwisselingsovereenkomst met de Toulouse Business School (Frankrijk) hebben studenten de mogelijkheid elk jaar een module te bestuderen in 'Financieel risicobeheer in Europees bankwezen' in Toulouse.

Dit is een zeer populaire optie, waardoor deelnemers hun kennis kunnen verbreden en een andere bedrijfscultuur kunnen ervaren.

Studiereizen

Studenten hebben de mogelijkheid om hun internationale ervaring te verbreden door deel te nemen aan studiereizen die samen met onze programma's het hele jaar door zijn ingebed. Deze rondleidingen worden verzorgd door de faculteit waar alle uitgaven zijn gedekt. Eerdere rondreizen omvatten uitstapjes naar Bahrein (Universiteit van Ahlia) en Qatar (Universiteit van Qatar).

Deze rondleidingen helpen onze studenten kennis op te doen over internationaal ondernemen en ondernemerschap, en bieden mogelijkheden om te oefenen en om communicatie en interpersoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Studenten krijgen een praktische gelegenheid om de opgedane kennis in de klas toe te passen, terwijl ze tegelijkertijd meer bewust worden van verschillende culturen en internationale relaties versterken.

Studenten nemen deel aan een dynamische mix van zowel theorie- als praktijkgerelateerde activiteiten, waaronder interactieve probleemoplossende workshops, bedrijfsbezoeken, lezingen door gastsprekers (uit de publieke en private sector), culturele bezoeken en sociale activiteiten.

Studieondersteuning

De Effective Learning Service (ELS) is een speciale faciliteit binnen de Faculteit Management en Recht, opgericht om onze studenten te ondersteunen bij het maximaliseren van hun academisch leren (bijv. Opdrachten en examens), en om buitenlandse studenten te helpen zich snel aan de Britse academische vereisten aan te passen.

De ELS biedt een enorm scala aan diensten, waaronder verschillende workshops die worden uitgevoerd tijdens de looptijd, 1-1 consultaties en uitgebreide gedrukte en online bronnen om te voorzien in elk mogelijk ontwikkelingsgebied.

Onderzoek

De onderwijsfilosofie in deze MSc is gebaseerd op onderzoek. Onze academici nemen geavanceerde onderzoeksresultaten op en stellen studenten in staat kennis en vaardigheden te verwerven in vakspecifieke technieken. Tegelijkertijd ligt er een sterke nadruk op toepassing op de zakelijke context, evenals het faciliteren van verantwoorde financiële besluitvorming.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are ... Lees meer

At the University of Bradford, you’ll benefit from - and be a part of – teaching and research that harnesses technology for the good of society. You’ll learn from academic and industry experts who are shaping the future of their sectors in world-class facilities. We’ve invested millions of pounds in high-tech learning environments, such as our motion capture studio and new School of Management facilities. During your time with us, you can become the very best version of yourself. The University is a place where you can expand your mind and make lifelong friends; where you can grow, learn, experience. Where you can belong, and where we support you every step of the way. Lees Minder