MSc in Finance

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

MSc in Finance

Onze MSc in Finance heeft een CFA Program Partner-status gekregen van het CFA Institute. CFA Institute certificeert dat ten minste 70% van de CFA Programme Candidate Body of Knowledge® (CBOK®) is ingebed in ons MSc in Finance-curriculum. Daarnaast is het opgenomen in het Financial Reporting Report 2007, 2009 en 2010 van Financial Times samen met de meest gerenommeerde MSc in Finance-programma's in Europa, Noord-Amerika en Azië.

De MSc in Finance richt zich op het voorbereiden van beginnende en ervaren financiële professionals uitgerust met de vaardigheden, kennis en expertise die nodig zijn voor een succesvolle carrière in de veeleisende en zeer lonende wereld van financiën. De MSc in Finance wordt algemeen erkend als de eerste academische kwalificatie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in een carrière op gebieden zoals bankieren, bedrijfsfinanciering, vermogensbeheer, risicobeheer en treasury management.

115515_22179953_10155784170836810_6043486379086959257_o.jpg

Programmastructuur

De MSc in Finance is een 14 maanden durend programma dat begint in september. Cursussen vinden plaats op weekdagen tussen 18:00 en 22:00 uur. In sommige uitzonderlijke gevallen kunnen lessen in de weekeinden plaatsvinden.

Hoogtepunten van de MSc in Finance:

De kerncursussen bieden een grondig en diep inzicht in de theorie en praktijk van moderne financiën, terwijl de specialisatie en de keuzevakken studenten voorbereiden om specialisten te worden op het gebied van financiële en investeringsbeslissingen. Bovendien biedt het brede scala aan specialisatie- en keuzelessen een uniek concurrentievoordeel voor het programma, omdat het studenten de mogelijkheid biedt om het programma aan hun professionele behoeften aan te passen.

Het proefschrift biedt studenten een kans om te studeren in de diepte, echte financiële problemen. Het programma culmineert in de cursus Beveiligingsanalyse die de ideeën, concepten en technieken implementeert die studenten in het programma hebben geleerd om een ​​bedrijf te analyseren en waarderen. Daarnaast moeten studenten ook een aantal workshops en andere gerelateerde activiteiten bijwonen. Uitgebreide mogelijkheden om cursussen te volgen in het buitenland door middel van studentenuitwisselingsovereenkomsten met een groot netwerk van top Business Schools wereldwijd.

Na het voltooien van het programma moeten de deelnemers in staat zijn om:

 • Begrijp kwalitatief en kwantitatief de kerngebieden van financiën
 • Begrijp actuele trends en werkwijzen in de financiële sector. Uitmuntendheid in lesgeven:
 • Begrijp en evalueer kritisch de praktische toepassingen van financiële theorieën en technieken en hoe deze worden gebruikt in de financiële sector
 • De technieken en methoden van financiering toepassen om onafhankelijke onderzoeksprojecten uit te voeren
 • Toon sterke analytische en communicatieve vaardigheden
 • Ik waardeer het belang van bedrijfsethiek en maatschappelijk verantwoord ondernemen

De MSc in Finance Applicant Profile

Om in aanmerking te komen voor de MSc in Finance, moeten kandidaten een goede kwantitatieve achtergrond hebben, met diploma's in Business, Economie, Engineering of Science, een oprechte interesse in financiën, leiderschapspotentieel, goede communicatieve vaardigheden en voldoende motivatie om te slagen. Omdat Engels de instructietaal is, is het bovendien essentieel dat alle deelnemers een uitstekende beheersing van de Engelse taal hebben. GMAT-score wordt verwacht omdat het de applicatie zal versterken.

115517_10641160_10152768236316810_3972546257322221599_n.jpg

Admissions Process

Twee opties om toe te passen:

 1. Online solliciteren (vul het aanvraagformulier in, scan en verzend uw documenten en stuur de originele exemplaren naar ALBA) ALBA's aanvraagformulier, inclusief twee recente foto's

 2. Het aanvraagformulier op papier (beschikbaar om te downloaden via het online-systeem van toepassing) wordt samen met de originele exemplaren naar het kantoor gestuurd

Kandidaten die in aanmerking komen voor het MSc in Finance-programma moeten de volgende documenten indienen:

 • ALBA-aanvraagformulier, inclusief recente foto in jpeg-indeling (of twee foto's in druk)
 • Twee aanbevelingsbrieven die online kunnen worden ingediend of die de afgedrukte formulieren kunnen gebruiken (in het Grieks) - (in het Engels)
 • Officiële transcripten evenals gewaarmerkte kopieën van diploma's van elke behaalde undergraduate, graduate of professionele graad. Aanvragers, die niet binnen een redelijke termijn een officieel transcript kunnen verkrijgen, kunnen een fotokopie van niet-officiële transcripties als een tijdelijk vervangingsmiddel sturen om het evaluatieproces te versnellen
 • Bewijs van bekwaamheid in de Engelse taal. Kandidaten moeten de bekwaamheid bezitten of de TOEFL (100 minimumscore-ALBA-code 0942) of de IELTS (minimumscore van 7.0) nemen, tenzij hun bachelordiploma is toegekend door een Engelstalige academische instelling
 • Drie Essays
 • Een minimale GMAT-score van 550 wordt verwacht (ALBA MSc in Finance-code 3BM-38-98)
 • Ontvangst van de niet-restitueerbare aanbetaling van [€ 60] (rekeningnummer Alpha-rekeningnummer 101-00-2320-011893, IBAN: GR21 0140 1010 1010 0232 0011 893, SWIFT (BIC) CODE: CRBAGRAAXXX) of afschrijving van creditcard (VISA of MASTERCARD)

Aanvragen met een of meer ontbrekende documenten worden niet verwerkt totdat deze documenten zijn ontvangen. Toelating tot het programma wordt besloten door de toelatingscommissie op basis van de kwalificaties en de persoonlijkheid en betrokkenheid van de aanvrager.

Collegegeld voor het lopende boekingsjaar: € 12.500 in termijnen. Speciale beurzen tot 40% op collegegeld en een vast tarief van 400 € / maand (in een gemeubileerd appartement - alle rekeningen inbegrepen) voor accommodatie voor internationale studenten.

Deadline voor de volgende toelatingsronde: eind mei

Uiteindelijke deadline voor toelating voor internationale studenten die een visum VISA nodig hebben: eind mei

ALBA accepteert het hele jaar door aanvragen

Beurzen

Beurzen zijn beschikbaar voor internationale studenten. Als u wilt weten of u in aanmerking komt, vul dan deze formulierwebsite in.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional organiza ... Lees meer

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional organizations, currently numbering more than 90 members. Lees Minder