MSc in Finance and Business

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Vergroot uw internationale expertise op het gebied van financieel beheer, transformeer gegevens in inzichten en verken de nieuwste industriële problemen.

Overzicht

Onze MSc Finance and Business-cursus is ontworpen om u de kans te geven moderne bedrijfsprincipes, technieken en contextuele omstandigheden te verkennen.

Je bestudeert onderwerpen met betrekking tot internationale financiële processen gericht op het beoordelen van prestatiebeheer, risico- en managementboekhouding. Als u organisaties als geheel begrijpt, kunt u aanbevelingen doen en impact hebben.

Voorbereiding op succes in financieel management

Gedurende de cursus ontwikkelen we uw vermogen om gegevens te interpreteren, rapporten van belangrijke bevindingen te maken en aanbevelingen te doen om aan de behoeften van een organisatie te voldoen.

Als onderdeel van een live project matchen we je met een echte organisatie. U zult de klant ontmoeten, belangrijke problemen identificeren en hun zakelijke behoeften beschrijven. Werk als een team, wijs je rollen en taken toe en laat je strategieën zien die je klant in zijn bedrijf kan implementeren.

Wanneer je afstudeert, wordt je verwend met de keuze wat je daarna gaat doen. Je hebt de vaardigheden voor senior functies in wereldwijde organisaties, de knowhow om je consultancy op te zetten en expertise om op een groot aantal gebieden te werken.

Kenmerken en voordelen

 • De industrie voor de deur - Manchester is een centrum voor financiële diensten, internationale handel en investeringen. Het is de thuisbasis van grote organisaties, waaronder The Co-operative Bank, KPMG, PwC en Barclays.
 • Snel op weg naar het strategische niveau van CIMA - Nadat u bent afgestudeerd, kunt u de CIMA Gateway-paper plaatsen. Als u deze route volgt, kunt u werken om een CIMA-gekwalificeerde accountant te worden.
 • Live zakelijk project - Tijdens de Live Client Brief fungeert u als consultant voor een gevestigd bedrijf. Dit bouwt voort op uw vaardigheden op het gebied van projectmanagement, teamwerk, klantbeheer en bedrijfsadvies.
 • Toegang tot Bloomberg - U kunt het wereldwijde platform gebruiken dat wordt gebruikt door 's werelds toonaangevende banken, bedrijven en overheidsinstellingen voor nieuws, gegevens, analyses en onderzoek.
 • Postgraduaat stageprogramma - Met een optionele stage kun je werkervaring opdoen in een zakelijke omgeving, zodat je je leren in praktijk kunt brengen.
 • Netwerkmogelijkheden - Onze regelmatige inzetbaarheidevenementen en branchelinks geven u de kans om uw netwerk op te bouwen. Je bent misschien zelfs de eerste die over open posities hoort.

Accreditaties, Awards en aanbevelingen

 • De Business School is geaccrediteerd door de Association of MBA's. AMBA-accreditatie vertegenwoordigt het hoogste prestatieniveau in het postdoctorale bedrijfsonderwijs.
 • Het Chartered Institute of Management Accountants biedt professionele training voor ambitieuze en gekwalificeerde managementaccountants. CIMA biedt ook managementkwalificaties en training en is een wereldwijd erkende kwalificatie.
 • De Business School is geaccrediteerd door de Association om Collegiate Schools of Business te bevorderen. Dit betekent dat we internationaal worden erkend voor het voldoen aan wereldwijde normen van uitmuntendheid in bedrijfs- en managementopleidingen.

Carriere vooruitzichten

Nadat je bent afgestudeerd, ben je voorbereid op een carrière in de financiële functie van zowel grote als kleine organisaties in de private en publieke sector. Als alternatief kun je een carrière in managementconsulting beginnen.

Mogelijk vindt u ook functies die bij u passen in financiële analyse, internationaal vermogensbeheer, effecten en beleggingen of commerciële leningen.

En omdat u zaken op wereldniveau begrijpt, kan uw cursus u overal brengen. Er zijn kansen voor afgestudeerden in financiële steden over de hele wereld - van New York tot Frankfurt.

Recent afgestudeerden van dit programma hebben een rol in de industrie op zich genomen, waaronder:

 • Financieel directeur bij Global Forex
 • Accountant bij Saudi Geological Survey
 • Consultant bij PricewaterhouseCoopers (PwC)

Maar daar houden de mogelijkheden niet op. Sommige studenten starten hun eigen consultancybedrijf of MKB. Anderen voltooien afgestudeerdenplannen bij grote organisaties om hun voet tussen de deur te krijgen.

92% van de afgestudeerden gaat binnen zes maanden na afstuderen direct aan het werk of studeert verder.

DLHE-enquête 2017, voor alle respondenten beschikbaar voor werk of verder onderzoek en waarvan de bestemmingen bekend zijn.

Toelatingseisen

Normaal gesproken een goede UK-graad (minimaal 2: 2) of internationaal equivalent in een bedrijf, economie of financiën gerelateerd onderwerp.

Voor internationale aanvragers is IELTS vereist met een overall score van 6,5 met niet minder dan 5,5 in elke categorie, of een equivalent geaccepteerde Engelse kwalificatie.

Let op: om je aan te melden voor deze cursus, hoef je maar één referentie op te geven.

Ontmoet de experts

cursus details

In het bedrijfsleven loont het om rekening te houden met het grote geheel. Als je impact wilt hebben, moet je eerst de organisatie als geheel begrijpen. Onze meester brengt het allemaal samen in een internationale context.

Het is een uitgebreide inleiding tot moderne zakelijke principes en technieken die u de kennis en vaardigheden zullen geven om te slagen in een financiële rol. Als je klaar bent, ben je klaar om te solliciteren naar een breed scala aan senior financiële functies over de hele wereld.

Onze postdoctorale cursussen zijn bedoeld om academische kennis van toonaangevend onderzoek in het gebied te combineren met de professionele vaardigheden die werkgevers zoeken.

Ervaring in het onderwijs in de branche

Onderwijzend personeel op deze cursus combineert een rijke mix van industrie-gekwalificeerd en onderzoek-actief academisch personeel.

Jaar 1

Je bestudeert zes kerneenheden, die onder meer betrekking hebben op bedrijfsfinanciën en prestatiebeheer en -controle, evenals een diepgaand proefschrift. Je kunt je studies ook aanpassen met een selectie van de optie-eenheden.

De onderstaande eenheden geven de cursusinhoud aan voor deelname in september 2020.

Core Units

Master niveau leren

Deze opwindende eenheid is een introductie in de wereld van de postdoctorale studie voor al onze studenten. Deze eenheid brengt studenten samen die een breed scala aan eerdere educatieve en professionele ervaringen hebben. De focus van deze unit zal zijn om te laten zien hoe we dit brede scala aan ervaringen kunnen omzetten in de tools en mogelijkheden die nodig zijn om met succes deel te nemen aan deze postdoctorale kwalificatie. Als zodanig zal het het aanmoedigen van kritisch denken en schrijven omvatten via een reeks leer- en onderwijsbenaderingen. Aan het einde van dit onderdeel moeten alle studenten, ongeacht hun eerdere academische ervaringen, meer vertrouwen hebben in hun vermogen om een postdoctorale kwalificatie in Accounting, Finance en Banking te volgen.

Bedrijfsfinanciën

Deze eenheid onderzoekt de fundamentele rol van financieel bewustzijn voor strategische besluitvorming in een organisatie. Wanneer grote bedrijven zoals Apple, Alibaba of Nike aankondigingen doen over nieuwe producten, diensten of uitbreidingen, worden consumenten en de markten vaak erg enthousiast. Als financiële experts zijn we echter meer gericht op de manier waarop deze bedrijven dergelijke activiteiten willen financieren. Dit apparaat helpt u de achtergrond van dergelijke beslissingen beter te begrijpen. Het zal de concurrerende eisen van belanghebbenden (zoals investeerders, geldschieters en klanten) onderzoeken en aantonen hoe beslissingen worden genomen met betrekking tot strategisch financieel beheer.

Elke dag, in elke markt, nemen organisaties deze beslissingen. Deze eenheid geeft u de kennis en het inzicht die u nodig hebt om te waarderen hoe deze beslissingen worden genomen en welke mogelijke implicaties hierdoor kunnen ontstaan. Het zal gebruik maken van huidige en opkomende case studies die de theorie weerspiegelen die binnen de eenheid wordt geanalyseerd.

Kritische perspectieven van ethiek en duurzaamheid

Voor velen die betrokken zijn bij de bedrijfsomgeving, wordt de rol van het bedrijf traditioneel gezien als het maximaliseren van aandeelhoudersrijkdom. In de afgelopen jaren hebben organisaties echter steeds meer aandacht gekregen voor hun ethische gedrag en maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Deze eenheid biedt een opwindende mogelijkheid om ethische en sociale verantwoordelijkheidstheorie te combineren met de praktijken die we momenteel in organisaties over de hele wereld zien.

Het onderzoekt de impact van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling en geïntegreerde rapportage op het gedrag van organisaties. In het bijzonder daagt het studenten uit om na te denken over hun eigen positionering met betrekking tot deze krachtige onderwerpen en onderzoekt het in hoeverre organisaties echt bezig zijn met ethische praktijken. Om dit te bereiken, kijkt de eenheid naar de verschillende niveaus van maatschappelijk verantwoorde praktijken die in organisaties worden aangetoond en onderzoekt de motivaties hierachter. Als zodanig wordt een reeks casestudy's van erkende en minder bekende bedrijven onderzocht.

Uitgebreid onderzoeksvoorstel / proefschrift

In dit onderdeel wordt van studenten verwacht dat ze een complex management- of bedrijfsprobleem identificeren, structureren, kaderen en onderzoeken en een substantieel schriftelijk document van hun prestaties en conclusies produceren. Dit project is opgesplitst in twee verschillende beoordelingspunten om gerichte activiteit en feedback in specifieke tijdframes te kunnen gebruiken.

Deze eenheid biedt een bijzonder opwindende mogelijkheid voor studenten om wat onafhankelijk onderzoek uit te voeren, met de steun van een toegewijde supervisor. Het gekozen onderwerp zal u interesseren en uitdagen. Als u geïntrigeerd bent door de sociale verantwoordelijkheidspraktijken van organisaties of gefascineerd bent door de dividendbeslissingen van topmanagementteams, is dit uw kans om deze gebieden verder te verkennen. Misschien heb je ontdekt waar je je afgestudeerde carrière op wilt richten en dienovereenkomstig een onafhankelijk onderzoek in verband met die functie wilt doen.

Omdat je wordt ondersteund door een toegewijde promotor, kun je ideeën en concepten langs deze persoon laten lopen. U kunt ook gebruikmaken van een breed scala aan workshops om dit onafhankelijke onderzoek te ondersteunen. Maar bovenal zul je in staat zijn om een hele reeks vaardigheden te ontwikkelen waarvan je zeker moet zijn wanneer je naar toekomstige afstudeerfuncties moet zoeken.

Prestatiemanagement en controle

Of u nu direct in een financiële functie werkt of niet, inzicht in het interne financieringssysteem van elk bedrijf is essentieel voor personen op elk niveau van een organisatie. Om deze kennis op te bouwen, moet u begrijpen hoe organisaties financiën en prestaties koppelen. Kennis van prestatiemanagement en controle geeft managers vertrouwen wanneer ze beslissingen moeten nemen en met anderen moeten communiceren over financiën in de organisatie. Daartoe zal deze eenheid de praktijktoepassing van strategische management accounting tools en technieken demonstreren. Zoals altijd zal dit worden bereikt door studenten aan te moedigen de organisatorische activiteit en theorie te herzien. We zullen traditionele hulpmiddelen en technieken en hun meer eigentijdse tegenhanger onderzoeken en kijken naar wat er in de praktijk daadwerkelijk wordt gebruikt, en waarom.

Bedrijfsstrategie

Bedrijfsstrategie is geen nieuw concept, maar in een wereldwijde omgeving waar disruptieve modellen winnen en de traditionele theorie wordt uitgedaagd, onderzoekt deze eenheid de mate waarin de strategische hulpmiddelen en technieken die normaal door organisaties worden gebruikt, effectief blijven. Het scala aan strategische activiteiten die binnen de praktijk worden uitgevoerd, zal worden onderzocht en discussies worden gefaciliteerd door te vertrouwen op spannende businesscases en voorbeelden. We zullen ook blijven onderzoeken of zogenaamde 'traditionele theorieën' hun impact echt hebben verloren. Deze eenheid biedt u een opwindende mogelijkheid om uw benadering van strategische besluitvorming te evalueren en uw vermogen te testen om alle uitdagingen en kansen te identificeren en te benutten die beschikbaar zijn in een wereldwijde economische omgeving.

Beoordeling wegingen en contacturen

10 studiepunten staan gelijk aan 100 uren studie, wat een combinatie is van lezingen, seminars en praktische sessies, en onafhankelijke studie. Een Masters-kwalificatie bestaat meestal uit 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. De exacte samenstelling van je studietijd en beoordelingen voor de cursus is afhankelijk van je optiekeuzes en leerstijl, maar dit kan zijn:

Studie

 • Full-time: 30% hoorcolleges, seminars of vergelijkbaar; 0% plaatsing; 70% onafhankelijke studie

Beoordeling

 • Voltijds: 91% cursussen; 0% praktisch; 9% onderzoek
Plaatsingsopties

Hoewel deze cursus geen plaatsingsmogelijkheden biedt, kun je nuttige werkervaring opdoen via het Postgraduate Stageprogramma van de Business School. Met een stage voor de korte termijn laat je niet alleen potentiële werkgevers zien dat je klaar bent om aan het werk te gaan, maar krijg je ook wat essentiële ervaring en een aantal waardevolle verbindingen voor je professionele netwerk.

Terwijl een stage minstens 100 uur werk inhoudt - beginnend tussen november en begin augustus - is de manier waarop je die uren uitvoert flexibel. Je zou fulltime kunnen werken tijdens een pauze in je studie, of je kunt een dag of twee per week doen gedurende de hele periode, passend bij je studie.

Afdeling boekhouding, financiën en bankwezen

Onze afdeling Accounting, Finance en Banking is de grootste aanbieder van accountancy-training in het noordwesten van Engeland.

De afdeling biedt uitgebreide branche-ervaring door actieve experts in hun vakgebied, met uitstekende relaties tussen brancheorganisaties en een collaboratieve aanpak ter bevordering van kritisch denken, inzetbaarheid, flexibiliteit en professionaliteit.

vergoedingen

Britse en EU-studenten
 • Britse en EU-studenten: voltijdtarief: £ 9.250 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van je cursus, mits je het in de normale tijd afwerkt (geen herhalingsjaren of pauzes in studie).
Niet-EU- en Channel Island-studenten
 • Niet-EU internationale studenten en studenten op Channel Island: Voltijdtarief: £ 16.500 per jaar. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van je cursus, mits je het in de normale tijd afwerkt (geen herhalingsjaren of pauzes in studie).
Extra informatie

Een Masters-kwalificatie omvat typisch 180 credits, een PGDip 120 credits, een PGCert 60 credits en een MFA 300 credits. Collegegeld zal hetzelfde blijven voor elk jaar van de studie, mits de cursus wordt voltooid in de normale tijd (geen herhaling jaar of pauzes in studie).

Deeltijdstudenten mogen elk academiejaar maximaal 90 studiepunten nemen.

Bijkomende kosten

Alle boeken die nodig zijn voor de cursus zijn verkrijgbaar bij de bibliotheek. De universiteit heeft ook pc-laboratoria en een leenservice voor laptops. Veel studenten kiezen er echter voor om enkele van de kernboeken voor de cursus en / of een laptop te kopen. Studenten moeten mogelijk ook hun opdrachten en andere documenten afdrukken. De afdrukkosten op de campus beginnen vanaf 5 cent per pagina. Geschatte kosten zijn £ 300 voor een laptop, tot £ 100 voor boeken en afdrukken. Totale optionele kosten: £ 400.

Laatst bijgewerkt op okt 2019

Over de school

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Lees meer

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Lees Minder

Accreditaties

AACSB Accredited