MSc in Finance (FinTech en Financial Analytics)

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Met de opkomst van disruptieve technologieën en de nieuwe generatie Big Data en FinTech moeten concepten over geld, betalingen, identiteit en beveiliging worden bekeken met een nieuwe lens - hoe kunnen financiële professionals vroeg en effectief reageren om op de golf te rijden, en gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden voordat het te laat is?

Door middel van lezingen, workshops, rondetafelgesprekken, casestudy's en het delen van experts door praktijkmensen uit de industrie, zal dit interdisciplinaire programma dat wordt gegeven door zowel de faculteit Finance als Management Information Systems, uw begrip van het snel veranderende landschap en de impact van nieuwe technologieën op traditionele financieringsmodellen. Je krijgt kennis op het gebied van financiën, fintech, financiële analyse, machinaal leren, financieel computergebruik, tekstanalyse, cyberbeveiliging, privacy, blockchain, cryptocurrency, algoritmische handel, financiële fraude en naleving van regelgeving . Bereid u goed voor op de snelgroeiende vraag van de huidige datagestuurde economie en ontwikkel nieuwe inzichten en perspectieven op opkomende technologieën en gebruik deze om de financiële sector naar een hoger niveau te tillen.

Wie moet zich inschrijven?

Het Department of Finance and Decision Sciences zet zich in om meer FinTech-talent in Hong Kong te koesteren.

Op zoek naar verandering

Kandidaten die hun traditionele financiële activiteiten willen aanpassen aan de nieuwe digitale economie en zich willen voorbereiden op de uitdagingen die voortvloeien uit de nieuwe gegevensgestuurde economie.

Kennis verdiepen

Kandidaten die hun kennis willen verdiepen in de ontwrichtende innovaties en transformerende krachten in het financiële ecosysteem.

Het nieuwe tijdperk binnengaan

Kandidaten die de FinTech of Financial Analytics Industry willen betreden.

Program Karakteristieken

Hoe helpt het programma?

 • Studenten worden aangemoedigd om deel te nemen aan stages tijdens hun studie en we zullen helpen met het bieden van stageplaatsen.
 • Het programma is interdisciplinair. Cursussen worden gegeven door faculteit Financiën en Management Information Systems, en professionals in de industrie met financiële, zakelijke en computerwetenschappelijke achtergronden.
 • Sommige cursussen worden door onze faculteit samen met vakmensen uit de branche bijgewoond om studenten zowel theoretische als praktische kennis bij te brengen.
 • Onze adviescommissie zal niet alleen advies geven over het ontwerpen van programma's, maar zal waar mogelijk hun waardevolle ervaring uit eerste hand delen met de studenten.
 • Studenten met een postdoctorale graad in Finance of aanverwante disciplines kunnen tot 50% van de studiepunten overdragen naar het financieringsgerelateerde curriculum; afhankelijk van goedkeuring door de afdeling. Studenten met overschrijvingen krijgen korting op de programmakosten, in verhouding tot de vrijgestelde cursussen.

Doel van het programma

Het programma is erop gericht studenten kennis te laten maken met Finance, FinTech en Financial Analytics, hen te helpen bij het ontwikkelen van het vermogen om financiële gerelateerde bedrijfsproblemen op te lossen en hen te koesteren om zich beter voor te bereiden op de snelgroeiende vraag in de moderne data-economie.

Curriculum Structuur

Studenten zijn verplicht om acht kerncursussen en twee keuzevakken voor het afstuderen te voltooien. Bovendien worden studenten aangemoedigd om deel te nemen aan stages tijdens hun studie, en het programma zal helpen bij het bieden van stage-mogelijkheden.

Kern vakken

Totaal aantal vereiste kerncursussen: 24 eenheden

 • FIN 7780 Financiële technologie (FinTech) (3 eenheden)
 • FIN 7790 Machine learning voor financiële gegevens (3 eenheden)
 • FIN 7800 Bedrijfsfinanciering (3 eenheden)
 • FIN 7810 Investment Management (3 eenheden)
 • FIN 7830 Financial Computing met Python en R (3 eenheden)
 • FIN 7860 Internationaal financieel management (3 eenheden)
 • FIN 7870 Financiële derivaten en risicobeheer (3 eenheden)
 • FIN 7900 Cybersecurity, Privacy en RegTech voor financiën (3 eenheden)

Keuzevakken

Totaal vereiste eenheden van keuzevakken - 6 eenheden

 • FIN 7820 Toegepaste financiële econometrie (3 eenheden)
 • FIN 7840 Blockchain en Cryptocurrency (3 eenheden)
 • FIN 7850 Algoritmische en hoogfrequente handel (3 eenheden)
 • FIN 7880 Tekstuele analyse in financiën en boekhouding (3 eenheden)
 • FIN 7890 Compliance in Finance (3 eenheden)
 • FIN 7910 Onafhankelijk Studies Integratief Project (3 eenheden)

Beurzen

Internationale postdoctorale studiebeurzen

Om de internationalisering te verbeteren en studenten wereldwijde educatieve ervaring te bieden, wordt de International Postgraduate Scholarship aangeboden aan uitstekende internationale studenten. Ontvangers van een beurs krijgen volledige afstand van het collegegeld plus HK $ 100.000 levende toelage (ongeveer US $ 12.820). In aanmerking komende internationale aanvragers komen automatisch in aanmerking voor de beurs op basis van hun all-round record en interviewprestaties. Klik hier voor meer informatie .

Diversiteitsbijdragebeurzen

Wij zijn van mening dat diversiteit nieuw denken inspireert, meer begrip bevordert en de leerervaring verrijkt. De Diversity Contribution Scholarship wordt toegekend aan nieuwkomers die de diversiteit van het programma kunnen vergroten. Kandidaten worden beoordeeld op een breed scala aan criteria, waaronder internationale bekendheid, culturele ervaringen, onderwijs in het buitenland, werkervaring, bijzondere prestaties en talenten. Het bedrag van de beurs varieert van vrijstelling van half collegegeld tot vrijstelling van volledig collegegeld.

Toegangsbeurzen / beurzen voor jonge talenten

Alleen voor fulltimers

Deze beurzen variëren van HK $ 5.000 tot HK $ 50.000 en worden verstrekt aan studenten met een uitstekende academische achtergrond en openbare examenresultaten. Aanvragers die ingevulde aanvragen vóór de deadline van de toelating voor de eerste ronde indienen, komen automatisch in aanmerking voor de beurzen.

Excellence Academic Performance Awards

Student (en) die de hoogste GPA in de klas behalen, worden toegekend op het moment van afstuderen.

Toelatingseisen

Academische kwalificatie

 • Een bachelordiploma met onderscheiding van een erkende universiteit of een vergelijkbare instelling, of een gelijkwaardige beroepskwalificatie.
 • Een voldoende score op de Graduate Management Admission Test (GMAT) / Graduate Record Examination (GRE) wordt aangemoedigd, maar niet verplicht.

Taalvaardigheidseis

 • Een minimale IELTS overall band score van 6.5; of
 • TOEFL-score van 550 (op papier) / 79 (op internet); of
 • De equivalente score van andere tests.

Aanvragers moeten een bewijs van Engelse taalvaardigheid bezitten als hun eerste diploma's zijn behaald bij niet-Engelse instellingen.

anderen

Voor aanvragers van een deeltijdwerkwijze wordt de voorkeur gegeven aan aanvragers met minimaal drie jaar relevante werkervaring, hoewel dit voor hooggekwalificeerde aanvragers kan worden versoepeld.

Het is verplicht voor studenten om een basisopleiding / ervaring te hebben in financiën, wiskunde of informatica voordat ze aan het programma beginnen. Aan deze vereiste kan worden voldaan door het bezit van een eerdere academische graad met major / minor in een van de vereiste velden, door het voltooien van een aanzienlijk aantal cursussen op deze gebieden of door gerelateerde eerdere werkervaring. Kandidaten die deze kwalificaties niet bezitten, moeten op bevredigende wijze specifieke voorbereidende cursussen volgen op gebieden zoals kwantitatieve methoden (wiskunde, statistiek), financiën en economie. De studenten moeten een “voldoende” behalen voor de vereiste voorbereidende cursussen voordat ze officieel worden toegelaten tot het programma.

Gekwalificeerde aanvragers moeten een toelatingsgesprek bijwonen als onderdeel van het selectieproces.

Laatst bijgewerkt op dec 2020

Over de school

For more than half a century, Hong Kong Baptist University (HKBU) has been at the vanguard of business education in Asia, molding generations of business leaders. Steeped in a tradition of academic ex ... Lees meer

For more than half a century, Hong Kong Baptist University (HKBU) has been at the vanguard of business education in Asia, molding generations of business leaders. Steeped in a tradition of academic excellence, yet always looking forward to new intellectual horizons, HKBU prides itself in striving to always remain a true pioneer in business education. Located at the crossroads between the emerging countries of Asia and the West, HKBU is ideally situated to confront the changes impacting our world, be it the economic resurgence of China, the deepening impact of globalization or the need for new ethical standards in the age of sustainability. Lees Minder