MSc in Explosives Ordnance Engineering

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

De cursus biedt geavanceerde academische achtergrond die nodig is voor studenten om effectief bij te dragen aan technisch veeleisende projecten op het gebied van explosieven en Explosives Ordnance Engineering (EOE). Het is specifiek ontworpen om een breed scala aan deelnemers de gelegenheid te bieden, waaronder militaire officieren, personeel van de defensie-industrie, overheidsambtenaren en civiele studenten om kennis en overdraagbare vaardigheden te bieden die het werkgelegenheidspotentieel op dit gebied, probleemoplossing, zelfzorg -richtings- en geïnformeerde communicatievaardigheden. Studenten kunnen op een flexibele manier leren, omdat het zowel deeltijds als voltijds leert, allemaal met volledige toegang tot een uitstekende externe virtuele leeromgeving en online literatuur via onze uitgebreide bibliotheekfaciliteiten. Deze cursus is gespecialiseerd in explosieve munitie en engineering en is van wereldklasse op het gebied van onderwijs en onderzoek. We hebben een gevarieerd studentenlichaam dat voornamelijk is samengesteld uit personeel dat verbonden is met het leger van verschillende industrieën en instellingen in het Verenigd Koninkrijk en het buitenland en dat een rijke educatieve ervaring biedt. Studenten maken kennis met actueel en actueel onderzoek, dat hen in staat stelt een kritisch bewustzijn te verwerven over het oplossen van problemen en het vermogen om zowel militaire als commerciële best practices op het gebied van EOE te evalueren.

Cursus structuur

Deel een van de MSc-cursus bevat een inleidende periode gevolgd door academische instructie, die in modulaire vorm is. Studenten nemen 12 kernmodules voor de hoofddisciplines en kiezen twee keuzemodules op basis van hun specifieke achtergrond, toekomstige vereisten of onderzoeksinteresses.

Voorbeeld modules

Het onderwezen programma bestaat uit verplichte en keuzemodules.

Verplicht:

 • Onderzoeksmethode,
 • Introductie tot explosieven,
 • Toekomstige ontwikkelingen: de horizon scannen in EOE,
 • Fabricage- en materiaaleigenschappen van explosieven,
 • Munitie
 • Leveringssystemen,
 • Gun drijfgassen,
 • Overgangen naar detonaties,
 • Testen en evalueren van explosieven,
 • Computer Modeling Tools in EOE,
 • Inleiding tot pyrotechniek,
 • Project.

electieve

 • Ontwerp voor Munitions-veiligheid,
 • Risico, Beoordeling voor explosieven,
 • Rocketmotoren en drijfgassen,
 • Geavanceerde pyrotechniek,
 • Explosieven en het milieu,
 • Commerciële explosieven.

Individueel project

Het doel van de projectfase is om de studenten de mogelijkheid te bieden om de vaardigheden, kennis en inzichten die ze hebben opgedaan in de onderwezen fase van de cursus toe te passen op een praktisch probleem in EOE. Een lijst met beschikbare projecttitels wordt geproduceerd in de eerste paar maanden. Suggesties voor projecten kunnen afkomstig zijn uit verschillende bronnen, bijvoorbeeld de sponsor van een individuele student, een personeelslid of de bredere EOE-gemeenschap.

Groepsproject

Om modelleren te integreren in een algehele kritische evaluatie van nieuwe trends in EOE, ondernemen de studenten een groepsproject dat rekening houdt met de huidige 'Hot Topics in EOE', zoals nanotechnologie, ongevoelige munitie, analyse en detectie en milieu-initiatieven. Het groepsproject houdt in dat de studenten samenwerken om deze populaire onderwerpen te onderzoeken en om de feiten, principes, concepten en theorieën met betrekking tot een specifiek gebied van EOE kritisch te beoordelen. Ze doen dit als een groep en bereiden vervolgens individueel elementen van een presentatie voor die ze in groepen terugkoppelen aan hun collega's in een open forum. De presentatie wordt vervolgens beoordeeld vanuit een individueel en groepsperspectief.

Toekomstige carriëre

Veel van de studenten zijn verbonden aan militaire tewerkstelling en worden als zodanig gesponsord via deze route. Daarom blijft de meerderheid van de studenten voor hen werken na afloop van de cursus. De cursus heeft echter het potentieel om u naar betere carrièremogelijkheden te brengen, vaak op een hoger niveau, over een reeks functies die overeenkomen met uw ervaring.

Toelatingseisen

Diploma in wetenschappelijk of wetenschappelijk verwant onderwerp of bij wijze van uitzondering met ten minste 10 jaar relevante ervaring. Als u de masteropleiding via de ervaringsroute binnengaat, kunnen tot drie succesvolle aanvullingen op EOE-modules worden gebruikt als onderdeel van de casus om ondersteunend bewijs te leveren van de academische bekwaamheid om toegang te krijgen tot de EOE. IELTS-score van 7,0 vereist voor studenten voor wie Engels niet de eerste taal is.

ATAS-certificaat

Studenten die een visum nodig hebben om in het VK te studeren, moeten mogelijk een ATAS-certificaat aanvragen om deze cursus te kunnen volgen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world.

Cranfield's distinctive expertise is in our deep understanding of technology and management and how these work together to benefit the world. Lees Minder
Cranfield , Swindon + 1 Meer Minder