MSc in Events Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus is een conversiecursus, het is ideaal voor afgestudeerden die van onderwerp of loopbaanrichting willen veranderen.

Deze cursus biedt je de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn voor het werken in de evenementensector, met behulp van theorieën en processen van project- en operationeel management. Je leert over de cyclus van het evenementbeheer, inclusief planning, ontwerp, implementatie en evaluatie van verschillende evenementen. Als een academisch gedreven cursus, leer je om kritisch een reeks theorieën en modellen te evalueren die relevant zijn voor evenementenbeheer. Het praktische element van deze cursus richt zich op de toepassing van theorieën en modellen op voorbeelden van evenementen, inclusief de organisatie van uw eigen live-evenement als onderdeel van een groep.

De samenstelling van de cursus is echt internationaal, waardoor je een interessante gelegenheid hebt om je te mengen met een breed scala aan nationaliteiten. Dit stelt je in staat om je interculturele competentie te vergroten, wat essentieel is voor het werken in een gemengd nationaliteitenbestand en werken voor een clientèle met verschillende nationaliteiten.

Je ontvangt praktische training die wordt gegeven door onderzoek-actieve en door de industrie ervaren medewerkers. De cursus helpt je kennis te maken over diversiteit, je bewust te zijn van culturele verschillen die verband houden met managementactiviteiten en je geschiktheid voor leiderschap in de evenementenbeheersector te ontwikkelen.

Toelatingseisen:

Een Bachelors Honours graad met 2: 2 in een vak of een substantiële industriële ervaring op het niveau van het senior management of gelijkwaardig. Als Engels niet je eerste taal is, heb je IELTS 6.0 (Academisch) of hoger nodig.

Cursus details

Als je parttime wilt studeren, studeer je naast fulltime studenten gedurende twee jaar. Er wordt van je verwacht dat je minimaal drie eenheden per jaar bestudeert, samen met je proefschrift aan het einde van je tweede jaar. De tijdsplanning voor de momenten waarop eenheden plaatsvinden varieert per jaar, maar de typische bezorging voor één eenheid is vier uur per week, verdeeld over twee sessies, dus je moet minimaal twee dagen per week op de campus aanwezig zijn. Wij kunnen met u samenwerken om het tijdschema te bekijken en een passend individueel plan te maken met betrekking tot welke volgorde om te bestuderen welke eenheden.

Kerneenheden

 • Evenementen Principes
 • Bedrijfsstrategie
 • Onderzoeksmethoden: U leert hoe u zowel kwalitatieve als kwantitatieve gegevens kunt verzamelen, analyseren, interpreteren en presenteren. Je zult in staat zijn om de aard van onderzoek te begrijpen, en de bijbehorende ethiek die essentiële onderbouwing voor je onderzoeksproject zal bieden.
 • Events Management: deze afdeling behandelt de belangrijkste gebieden van de evenementenplanning en maakt gebruik van theorieën en processen van project- en operationeel management. Je bekijkt elementen van het plannen, ontwerpen, implementeren en evalueren van verschillende evenementen als onderdeel van een enkel festivalprogramma.
 • Projectbeheer voor evenementen: aangezien evenementen steeds omvangrijker en complexer worden, zijn de programmagebieden en projectbeheer van belang voor toekomstige evenementmanagers. Je ontwikkelt deze vaardigheden door een thema-evenementprogramma te ontwerpen dat bestaat uit een aantal evenementprojecten.
 • Dissertatie: een gelegenheid om een ​​onderwerp diepgaand te bestuderen, en laat zien dat je het begrijpt. Het proefschrift is de conclusie van je leerervaring, waarin je een onderzoeksproject uitvoert. Je gebruikt geschikte onderzoeksmethoden om gegevens te verzamelen en te analyseren en je bevindingen te presenteren. Je proefschrift bevat 15.000 woorden en je leert over onderzoeksmethoden.

Optie-eenheden (kies er een)

 • Conferentietoerisme: hier reflecteert u op de groei van de conferentiesector en onderzoekt u de huidige toestand door de omvang, waarde, trends en groei van belangrijke conferentiebestemmingen overal ter wereld te identificeren. U kunt ook voorstellen hoe bestemmingen en locaties een beter conferentieproduct kunnen ontwikkelen.
 • Crisis
 • Creatieve industrieën in toerisme
 • Ondernemerschap: het proces van het creëren van een nieuwe onderneming en financieringsbronnen voor nieuwe en opkomende ondernemers. Er is een focus op het identificeren en evalueren van kansen voor ondernemers. Ondernemingsontwikkeling kan betrekking hebben op een enkele entiteit, een verdere investering door een portefeuille-ondernemer, een management buy-out, een spin-out of een onderneming in een bestaande organisatie.
 • Fashion Retailing: Je zou kunnen overwegen om deze unit te kiezen als je een carrière wilt met een bepaald mode-element. Je leert hoe de mode-industrie belangrijk is voor de detailhandel. Je krijgt de kans om te ontdekken hoe mode hier gebruikt kan worden om een ​​beroep te doen op modebewuste consumenten.
 • Eten
 • Mobiele communicatie
 • Sporttoerisme: leer meer over de kenmerken van sporttoerisme en de veranderende eisen, evenals over de aanbodstructuren en de impact op en reacties van sport- en toerismeproviders. Je zult ontdekken hoe sport, toerisme en evenementen op elkaar inwerken.

Let op: optie-eenheden hebben minimumaantallen nodig om te kunnen werken en zijn mogelijk slechts semester per semester beschikbaar. Ze kunnen ook van jaar tot jaar veranderen.

Optionele stage

De plaatsing is bedoeld om persoonlijke en professionele ontwikkeling te bevorderen en om u te helpen een verband te leggen tussen academisch leren en de werkende wereld. U moet overwegen hoe een reeks managementtheorieën kan worden gebruikt en of het management in de industrie kan worden verbeterd. De overdraagbare vaardigheden die worden ontwikkeld, zullen uw prestaties in uw toekomstige carrière verbeteren, zowel als werknemer als manager.

Programma specificatie

Programmaspecificaties geven een definitieve registratie van de door de universiteit aangeleerde graden in overeenstemming met de vereisten van het Quality Assurance Agency. Elke vakopleiding die leidt tot een BU Award heeft een programmaspecificatie die de doelen, structuur, inhoud en leerresultaten beschrijft, plus de gebruikte onderwijs-, leer- en beoordelingsmethoden.

Careers

Gebeurtenissen variëren in omvang, schaal en complexiteit van mega-evenementen tot zakelijke vergaderingen. Ze omvatten activiteiten van sport en cultuur tot productintroducties en fondsenwerving. Als een evenementmanager moet je vaardigheden hebben in een breed scala van vakgebieden.

Afgestudeerden van deze cursus werken nu in organisaties over de hele wereld, zoals Meht Entertainment in Duitsland, Capital Club East Africa in Kenia en Moody's Analytics en Concerto Live in het Verenigd Koninkrijk.

Sommige van onze afgestudeerden in Afstudeermanagement volgen nu functies zoals:

 • Accountmanager
 • Conferentie
 • Evenementenmanager
 • Evenementen coördinator
 • Assistent manager
 • Hoofd van verkoop.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries.

Our university has come a long way in a short amount of time and we currently have more than 17,000 students of which 1,500 are international students from around 130 countries. Lees Minder