MSc in Engineering - Software Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Software maakt deel uit van veel aspecten van ons dagelijks leven, zowel in bedrijven als in de samenleving in het algemeen. Daarom is er een grote behoefte aan software-experts om producten te ontwikkelen die relevant zijn voor zowel consumenten als bedrijven en die voldoen aan de behoeften van de samenleving.

Tijdens je studie engineering leer je state-of-the-art softwareproducten en -diensten te ontwikkelen. Tegelijkertijd kunt u de producten en diensten die we vandaag kennen, verbeteren. Je leert hoe technologie het beste kan worden gebruikt om efficiënte oplossingen te ontwikkelen - niet alleen vanuit technisch oogpunt, maar ook vanuit gebruikersperspectief.

Female software engineer at computer

Vijf vakgebieden

De opleiding kent vier vakgebieden:

 • Modellering en simulatie
 • Mobiel en alomtegenwoordig computergebruik
 • Software-ecosystemen
 • Data Science
 • Innovatieve softwareoplossingen

Modellering en simulatie

Modellering en simulatie is de meest gebruikte techniek voor operations research / systems engineering voor het ontwerpen van nieuwe systemen en het optimaliseren van de prestaties van bestaande systemen. Op de een of andere manier gebruikt zowat elk technisch of wetenschappelijk veld simulatie als een exploratie-, modelleer- of analysetechniek. Het vakgebied is opgenomen om studenten basiskennis te geven van modellering en simulatiebenaderingen en ervaring met het gebruik ervan om echte problemen op te lossen.

Mobiel en alomtegenwoordig computergebruik

Software wordt tegenwoordig onderweg gebruikt op smartphones of horloges. Dit biedt een schat aan mogelijkheden voor het ontwikkelen van nieuwe softwareoplossingen.

Software-ecosystemen

Software bestaat in een ecosysteem van applicaties, systemen en bronnen. Goed functionerende software wordt ontworpen voor het ecosysteem en houdt rekening met voortdurende veranderingen in het ecosysteem en de wisselwerking tussen elk element.

Data Science

Data science is het extraheren van kennis uit data. Er zal bijzondere aandacht zijn voor het verzamelen, filteren, verwerken, afbeelden en distribueren van gegevens. De ontwikkeling van effectieve en ethische methoden om enorme hoeveelheden data te gebruiken, is een enorme uitdaging voor de wetenschap en voor de samenleving als geheel.

Innovatieve softwareoplossingen

De software maakt het mogelijk om nieuwe en onverwachte oplossingen te creëren in de automatisering van activiteiten en processen die met mechanische of analoge technologieën onmogelijk waren.

Programmastructuur

Eerste en tweede semester

In het eerste semester ontwikkel je je kennis van en ervaring met software engineering en projectmanagement verder. Je leert ook over wetenschappelijke methoden.

Tijdens de eerste twee semesters krijg je de kans om jezelf onder te dompelen in mobiel en alomtegenwoordig computergebruik, software-ecosystemen en datawetenschap, waar projectwerk de mogelijkheid biedt om de theorie in de praktijk te testen.

De helft van het tweede semester bestaat uit keuzevakken.

Derde semester

In dit semester leer je hoe je een innovatie- en ontwikkelingsproces uitvoert dat resulteert in een nieuw product of een nieuwe dienst die gericht is op bestaande markten of groeimarkten. De helft van het semester bestaat uit keuzevakken. Je kunt ervoor kiezen om een deel van de keuzevakken te gebruiken als onderdeel van je scriptie, zodat je in het derde semester al met je scriptie bent begonnen. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een stage bij een bedrijf.

Vierde semester

In het laatste semester schrijf je je scriptie in software engineering.

Carrièremogelijkheden

Met een diploma in Software Engineering ontwikkel je doorgaans intelligente producten voor een wereldwijde markt waarin cultureel begrip en kennis van lokale normen en voorwaarden cruciaal zijn voor succes.

Software maakt deel uit van veel aspecten van ons dagelijks leven en is ingebed in bijvoorbeeld computers, de tv, de smartphone, internet, de auto, de trein en de kachel. Dat betekent dat software-ingenieurs carrièremogelijkheden krijgen in veel verschillende sectoren - zowel in Denemarken als in het buitenland.

Als MSc in Software Engineering kun je bijvoorbeeld werkzaam zijn als:

 • Software ontwikkelaar
 • Mobiele applicatie-ontwikkelaar
 • Systeemontwikkelaar
 • Systeemadviseur
 • IT- en systeemarchitect
 • Software kwaliteit engineer
 • Productmanager
 • Projectleider
 • Hoofd IT-strategie
 • Leraar onderzoeker
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder