MSc in Engineering - Productontwikkeling en innovatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

MSc in Engineering (Productontwikkeling en innovatie, PDI) is een interdisciplinair studieprogramma met speciale nadruk op de interactie van technologie en sociale wetenschappen met de omringende wereld.

Met een diploma in PDI word je een ideeëngenerator en productontwikkelaar met uitgebreide technische kennis en zakelijk inzicht. Als student doe je fundamentele kennis op over de ontwikkeling van producten en processen. De masteropleiding integreert wetenschappelijke analytische vaardigheden in ontwerptechniek, technologiebeheercursussen in productontwikkeling en innovatieprocessen.

Transversale bedrijfsontwikkeling

Als MSc in Engineering (productontwikkeling en innovatie) leer je bedrijfsontwikkeling in de verschillende professionele eenheden van een bedrijf. U kunt producten ontwikkelen, de markt bestuderen en het marktpotentieel van het product inschatten. We geven prioriteit aan een creatieve aanpak en zakelijk inzicht in combinatie met traditionele technische vaardigheden.

Project- en onderzoeksgebaseerde leeromgeving

Je maakt deel uit van een studiegerichte en samenwerkende leeromgeving waar je in projectgroepen werkt. Jij en je medestudenten zijn verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van projecten binnen de gestelde tijd. Projecten komen doorgaans van bedrijven en we benadrukken het belang van het oplossen van problemen vanuit het 'echte leven'.

Programmastructuur

De masteropleiding is een tweejarig programma bovenop een relevante bachelordiploma.

In het programma specialiseer je je in productontwikkeling en innovatie op basis van nieuw onderzoek op het gebied van ontwerp, innovatie en technologische ontwikkeling. De focus zal bijvoorbeeld liggen op nieuwe duurzame materialen die onze manier van produceren van producten kunnen veranderen en kunnen bijdragen aan een duurzamere ontwikkeling door een circulaire economie in de vroege stadia van innovatie op te nemen.

In de graduate studies onderzoeken we ook hoe nieuwe technologieën, bijvoorbeeld digitale technologieën en Industry 4.0, onze manier van denken over producten en dienstverlening veranderen. Dit maakt de weg vrij voor nieuwe bedrijfsmodellen.

Carrièremogelijkheden

Master of Science in Engineering (productontwikkeling en innovatie) is een afgestudeerd ingenieursprogramma, dat engineering combineert met sociale wetenschappen. Een sterke technische achtergrond met echte integratie van marketing-, management- en bedrijfsontwikkelingsaspecten, gekoppeld aan een beoordeling van nieuwe technologieën, creëert een perfecte achtergrond voor het opleiden van projectmanagers, die kunnen zorgen voor een deel van of het hele productontwikkelingsproces.

Afgestudeerden in Productontwikkeling en Innovatie (PDI) zijn gekwalificeerd om banen te verwerven binnen drie hoofdrichtingen:

  • Beheer van multifunctionele projecten in wereldwijd verspreide netwerken die technische kennis en analytische vaardigheden vereisen, evenals een managementbenadering van complexe problemen en structuren.
  • Ontwikkeling van zakelijke kansen als ondernemer of intrapreneurs op basis van competenties binnen een bepaalde specialisatie.
  • Academia als een Ph.D. of een industriële Ph.D. en verdere carrièremogelijkheden aan de universiteit als onderzoeker.

Het profiel kwalificeert meer specifiek afgestudeerden om:

  • Vind banen op het gebied van geïntegreerde productontwikkeling en design.
  • Design-led engineer: waarde creëren in producten en diensten, waarbij unieke features in de producten worden geïntegreerd op basis van user-experience-based design.
  • Neem productmanagementfuncties aan, waar technische kennis, organisatorisch inzicht en competenties op het gebied van marketing nodig zijn op een hoog internationaal niveau
  • Neem projectmanagementtaken op zich, waarbij ontwerptechniek kan worden uitgevoerd in gedistribueerde team- of productienetwerken.
  • Het runnen van technologie-intensieve innovatieprocessen als intrapreneur
  • Een ondernemer die nieuwe ondernemingen start op basis van de ontdekking van nieuwe zakelijke kansen in een lokale of wereldwijde technologiegedreven markt.
Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder