MSc in Engineering Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Consolideer uw engineeringervaring en verkrijg commerciële bewustzijns- en managementtools om uw carrière naar het volgende niveau te brengen.

Cursus details

 • Volgende startdatum: 27 januari 2020
 • Uiterste aanmelddatum: 20 januari 2020
 • Duur: twee jaar (deeltijd)
 • Formaat: online, met optionele face-to-face evenementen
 • Totale kosten voor de tweejarige cursus: £ 10.300

Toelatingseisen

 • Een minimum 2: 2 BEng graad in een technische discipline of een gerelateerd onderwerp of een internationale gelijkwaardige en / of passende beroepservaring.
 • Een IELTS 6.0-score (met minimaal 5,5 in elke vaardigheid) als je eerste taal geen Engels is (of andere Engelse taalvaardigheidskwalificaties die zijn geaccepteerd door de University of Hull).

Waarom dit MSc?

We erkennen dat om succesvol te zijn in een competitieve engineeringomgeving, managers en aspirant-leiders praktische kennis van opkomende managementconcepten, commercieel bewustzijn en de managementtools nodig hebben die nodig zijn om indrukwekkende, hoogwaardige resultaten te leveren.

Door onze MSc in Engineering Management te bestuderen, ontwikkelt u een geavanceerd begrip van de managementprincipes en -praktijken die nodig zijn om vooruitgang te boeken in een engineeringorganisatie.

Met ons online leermodel kunt u uw nieuwe kennis van best practices en technieken zoals; Lean denken, kwaliteitsverbetering, projectmanagement, prijzen en inkoop rechtstreeks naar uw huidige beroep.

Ontdek de praktische voordelen en positieve impact die een MSc in Engineering Management vandaag op uw carrière kan hebben.

Wat je leerd

De huidige door consumenten geleide markt is volledig afhankelijk van het vermogen om verwisselbare componenten met grote volumes te produceren. Als gevolg hiervan vereist de engineeringsector leiders en strategische denkers met een geavanceerd begrip van managementprincipes en de mogelijkheid om managementprocessen en bedrijfssystemen als geheel te overzien en te analyseren.

 • Het vermogen ontwikkelen om managementprincipes en best practices strategisch te identificeren en te implementeren voor de werking van een vooruitstrevende engineeringorganisatie.
 • Gebruik technieken zoals Lean om de efficiëntie te verbeteren, verspilling te elimineren en het concurrentievermogen en de bedrijfsefficiëntie van uw organisatie te verbeteren.
 • Begrijp hoe maatregelen, filosofieën en culturen de bedrijfsprestaties beïnvloeden en kwaliteitsverbeteringen ontwikkelen vanuit een technisch en financieel perspectief.
 • Vergroot het bewustzijn van relaties en logistieke uitdagingen binnen de supply chain en ga in op de implicaties van prijsbeleid en inkoopbeleid.
 • Leer bewezen projectmanagementtechnieken en -strategieën zoals Agile, Prince2 en ITIL om nieuwe productieprocessen te ontwikkelen.
 • Verkrijg de vaardigheden en kennis die u nodig hebt om een succesvolle engineeringmanager te zijn.

Cursus modules

Je bestudeert de volgende verplichte modules.

Engineering voor kwaliteit en bedrijfsverbetering (30 studiepunten)

Principes zoals Lean of agile denken vinden hun oorsprong in de productiewereld en zijn van onschatbare waarde gebleken bij het omkeren van het lot van talloze bedrijven. In deze module krijgt u inzicht in de fundamentele principes die de noodzaak van benchmarking ondersteunen, samen met de tools, technieken en strategieën om een succesvolle implementatie te garanderen. Deze module verbindt engineering en beheer en is cruciaal voor het succes van alle bedrijven.

Project- en financieel management (30 studiepunten)

Leer hoe u financiële theorieën en kaders kunt toepassen vanuit een internationaal perspectief. Ontdek hoe u de bedrijfsprestaties kunt meten met behulp van jaarrekeningen en ontwikkel inzicht in overeenkomstige aspecten zoals risico en rendement, waardering van vermogenskapitaal, beoordeling van investeringen en het beheer van werkkapitaal.

Management van mensen en organisaties (30 studiepunten)

Ontdek de complexiteit van het beheren van mensen en organisaties. Deze module behandelt onderwerpen zoals organisatiestructuur, analyse van de grenzen van de organisatie, de rol van technologie en welke praktijken het proces van de organisatie vormen. Managementuitdagingen zoals motivatie, leiderschap en besluitvormingsprocessen worden besproken. Je leert ook specifieke technieken ontwikkeld om veranderingen binnen een organisatie te beheren.

Principes van logistiek en supply chain management (30 studiepunten)

Leer hoe u logistiek en supply chains kunt beheren om te zorgen voor succesvolle klantenservice en operationele kostencompressies. Bestudeer de beste en slechtste praktijken die zijn toegepast binnen productie- en serviceorganisaties. Krijg een uitgebreid inzicht in vraagbeheerprincipes, inkoop- en inkoopstrategieën, transport, distributie en technologische oplossingen.

Individueel project (60 studiepunten)

Deze module biedt studenten de ervaring met het uitvoeren van een onafhankelijk geavanceerd onderzoeksproject op het gebied van Engineering Management. Als u een onderwerp bestudeert dat van strategisch belang is voor uw organisatie en dat verband houdt met uw academische achtergrond, krijgt u de gelegenheid geleerde managementtechnieken te identificeren en toe te passen om aanzienlijke verbeteringen in een commerciële omgeving aan te brengen.

Hoe je beoordeeld wordt

Alle beoordelingen voor de cursus zijn gebaseerd op cursussen en online ingediend. Uw prestaties op de cursus worden beoordeeld met behulp van een aantal methoden, waaronder:

 • voortdurende tutor en peer feedback;
 • uitdagende activiteiten en groepsdiscussieforums;
 • geschreven werk, inclusief case studies, rapporten en essays.

Carriere vooruitzichten

Deze graad van afstandsonderwijs is bedoeld om afgestudeerden voor te bereiden uit technische disciplines zoals Engineering and Technology en andere numerieke graden met geavanceerde vaardigheden in Engineering Management en een nadruk op industriële toepassingen.

Gedurende het programma is er een focus op teamgebaseerde benaderingen, schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden, technologiebeheer en voortdurende verbetering. U krijgt de wereldwijde mentaliteit die nodig is om te slagen in de engineeringindustrie.

Rollen die openstaan voor afgestudeerden van MSc Engineering Management kunnen zijn:

 • Systeemengineer
 • Productie ingenieur
 • R
 • Project Ingenieur
 • Kwaliteitsingenieur
 • Business development executive
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which w ... Lees meer

Looking for the inspiration and challenge to succeed in your degree? The University of Hull Online is the perfect choice. You get the teaching excellence and career-enhancing opportunities for which we're renowned. Plus the flexibility of studying online. Lees Minder