MSc in Engelse taal en taalkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Bestudeer de ingewikkelde werking van taal, onderzoek zijn centrale rol in de samenleving en verwerf vakkennis van hedendaagse taaltheorieën.

Overzicht

Onze postdoctorale opleiding Engelse taal en taalkunde biedt u een uitstekende gelegenheid om de complexe werking van taal te bestuderen en de centrale rol ervan in de samenleving te verkennen. Onder begeleiding van deskundig personeel verken je hoe taal werkt, hoe mensen het gebruiken, waar mensen het voor gebruiken, waar het vandaan komt en hoe het verandert.

Je leert om onafhankelijk onderzoek uit te voeren en met andere onderzoekers in gesprek te gaan door te schrijven, te debatteren en mondelinge en schriftelijke presentaties te geven.

De cursus biedt ook een basis in theorieën en methoden die essentieel zijn voor een reeks van loopbanen. Je studeert af met vakkennis van hedendaagse linguïstische theorieën en hun toepassing in een bredere culturele context - met inbegrip van zowel generatieve als cognitieve benaderingen van linguïstische beschrijving, evenals de contexten waarin deze theorieën werken.

De cursus hielp me om voort te bouwen op mijn eerdere begrip van taal, waardoor ik mijn onderzoeksinteresses kon beperken. Met name de cursussen Sociolinguïstiek en Taal en Cognitie hebben me in staat gesteld om abstracte linguïstische concepten toe te passen op echte toepassingen.

Beth Harvey
Engelse taal en taalwetenschap 2013

Cursus Doelstellingen

Je zult kennis en begrip opdoen op specialistisch geselecteerde studiegebieden, zoals:

 • historische, sociale en regionale variëteiten van het Engels
 • taal en cognitie
 • evolutionaire taalkunde

Je kunt een verscheidenheid aan beschrijvende linguïstische tools toepassen op taalgegevens en taaltheorieën op geselecteerde specialistische studiegebieden binnen de Engelse taal en taalkunde, op basis van je interessegebieden.

Je plant en beheert een onderzoeksproject onder begeleiding. Dit omvat onafhankelijk onderzoek, inclusief het bijhouden van relevante ontwikkelingen in uw gekozen vakgebied (en) en het kunnen instellen in een geschikte context. Aan het einde van de cursus kun je:

 • ideeën structureren en communiceren
 • verzamelen, evalueren en organiseren van informatie uit meerdere bronnen
 • ga in gesprek met andere onderzoekers door het schrijven, bespreken en afleveren van mondelinge en schriftelijke presentaties

Flexibel leren

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van een module van deze cursus, het Postgraduate Certificate of het Postgraduate Diploma, stuur dan een e-mail naar Graduate Admissions om je studierichting te bespreken.

Onderzoek

Onderzoek in de afdeling Literatuur en talen scoorde indrukwekkend in het 2014 Research Excellence Framework, met 81 procent van ons onderzoek als wereldleider of internationaal excellent beoordeeld. In de categorie 'Onderzoekseffect' van de beoordeling werd bijna 90% van ons werk als internationaal uitstekend beschouwd.

Academische vereisten

Een minimum van een tweede klasse Honours diploma (2: 1 geprefereerd) of gelijkwaardig. Kandidaten zonder deze formele kwalificaties maar met significante relevante / relevante werk / levenservaring worden aangemoedigd om zich kandidaat te stellen.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van je Engelse taalvaardigheid:

 • IELTS: 6.0 met minimaal 5.5 in elke vaardigheid
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Grade C of hoger
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Grade C of hoger
 • Pearson-test van het Engels (academisch): 54 met 51 in elke component
 • IBT TOEFL: 80 zonder een subtest van minder dan 17

Pre-sessie Engelse taalcursussen

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je deze cursus binnengaat, biedt onze partner INTO University of Stirling een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn ontworpen om uw Engelse bekwaamheid voor toegang tot dit niveau te verbeteren.

Nadat je bent afgestudeerd

Onze Masters in Engelse taal en taalkunde bieden u een solide basis voor een breed scala aan functies. Veel van onze afgestudeerden gaan naar een carrière in gebieden zoals:

 • onderwijs
 • beheer en onderzoek door particuliere en publieke sectoren.
 • marketing en reclame
 • overheidsadministratie
 • journalistiek
 • bankieren en financiën

Anderen hebben zich gespecialiseerd in taalkundige advisering en logopedie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder