MSc in Engels onderwijzen voor sprekers van andere talen (TESOL)

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De TESOL MSc biedt studenten de mogelijkheid om de theorie en praktijk van het lesgeven van Engels te integreren met sprekers van andere talen met de flexibiliteit om modules van interesse te selecteren en van voordeel te zijn voor je toekomstige carrière.

De MSc in Engels onderwijzen aan sprekers van andere talen (TESOL) is een cursus van een jaar, gegeven door de afdeling Engelse taalonderwijs. Het is ontworpen om nuttig te zijn voor zowel ervaren docenten Engels als voor docenten die een carrière overwegen in het lesgeven in het Engels.

highlights

Op de campus

 • Richt je studie op je specifieke aandachtsgebied en krijg een beter theoretisch en praktisch inzicht in de uitdagingen en kansen van praktijkmensen in het veld.
 • Kies naast de verplichte modules drie optionele modules en een proefschriftonderwerp om uw studies vorm te geven om uw eigen interesses te onderzoeken.
 • Sluit je aan bij ervaren beoefenaars en wetenschappers in de Engelse taalgemeenschap, met mogelijkheden om betrokken te zijn bij voortdurende professionele ontwikkelingsevenementen en de jaarlijkse Engels voor academische doeleinden (EAP) conferentie.
 • Integreer theorie en praktijk - bespreek theoretische concepten en kaders in kleine groepen en pas deze toe via praktische beoordelingen en peer-teaching-sessies.
 • Doe mee en denk na over een nieuwe taalleerervaring als onderdeel van het programma om een 360 gradenperspectief te krijgen over taalonderwijs en -leren.

Online

 • Het programma, met twee startdata (januari en september), maakt flexibele deeltijdstudie tijdens het werken mogelijk, maar biedt ook veel mogelijkheden voor interactie met zowel op de campus als met andere studenten op afstand. Je kunt ervoor kiezen om te studeren voor een PG-certificaat (60 studiepunten), een PG-dip (120 studiepunten) of het volledige MSc-diploma.
 • Richt je studies op je specifieke aandachtsgebieden door je keuze van optionele modules en proefschrifttitel, en krijg een beter theoretisch en praktisch begrip van de uitdagingen en kansen voor praktijkmensen in het veld.
 • Je hebt de mogelijkheid om een tweeweekse wooncursus in St Andrews te volgen om je de kans te geven om deel uit te maken van de St Andrews-gemeenschap en op een één-op-één basis met onze medewerkers te werken.
 • Sluit je aan bij ervaren beoefenaars en wetenschappers in de Engelse taalgemeenschap, met mogelijkheden om betrokken te zijn bij voortdurende professionele ontwikkelingsevenementen en de jaarlijkse Engels voor academische doeleinden (EAP) conferentie.
 • Je zal theorie en praktijk integreren: bespreek theoretische concepten en kaders via online forums en webinars en pas deze toe via praktische beoordelingen en groepswerk.

Lesindeling

Op de campus

Tijdens de eerste twee semesters van het programma volg je verschillende lesmodules, die worden aangeboden via een mix van lezingen, seminars, tutorials en out-of-class activiteiten.

In deze modules, zal je theorie en praktijk integreren door theoretische concepten en kaders te bespreken en te bekritiseren, en ze dan toepassen door middel van een reeks praktische beoordelingen. Beoordelingen omvatten:

 • schriftelijke opdrachten,
 • presentaties,
 • de ontwikkeling van lesplannen,
 • waargenomen lessessies.

Online

Je neemt een verscheidenheid aan onderwezen modules over de lengte van het programma, die op verschillende manieren worden aangeboden, zoals opgenomen lezingen, opgenomen minicolleges, online chatrooms, podcasts, begeleide teksten, een aantal webinars en intensieve feedbacksessies op je werk.

In deze modules, zal je theorie en praktijk integreren door theoretische concepten en kaders te bespreken en te bekritiseren, en ze dan toepassen door middel van een reeks praktische beoordelingen. Beoordelingen omvatten schriftelijke opdrachten, presentaties, de ontwikkeling van lesplannen en groepswerk met studenten die in andere delen van de wereld wonen.

modules

De modules in dit programma hebben verschillende manieren van bezorgen en beoordelen.

Verplicht

 • Action Research for Teachers: biedt een leerervaring waarin je kunt reflecteren op concepten en theorieën die je in andere modules studeert en deze kunt verbinden met de klaspraktijk. De module onderzoekt de gecombineerde waarde van reflectie- en actie-onderzoek voor practici in de klas, biedt een manier voor taalleraren om hun klascontexten te begrijpen en om antwoorden op uitdagingen in deze contexten te plannen.
 • Taalonderwijs Methodologie: onderzoekt de theorieën die de onderwijspraktijk informeren en analyseert de implicaties die deze hebben op het gebied van manieren van leren, het gebruikte materiaal, de rol van de leraar en het klaslokaal. Dit is essentieel voor iedereen die zijn onderwijsomgeving beter wil begrijpen en voor degenen die de kans hebben om de leeromgevingen te beïnvloeden.
 • Taalkunde voor taaldocenten: voorziet u van de vaardigheden die vereist zijn om het geschreven discours te beschrijven en te analyseren. Het veronderstelt geen voorkennis van de taalkunde en probeert u kennis te laten maken met geselecteerde fundamentele concepten, relevant voor het lesgeven in het Engels. Je verkrijgt de juiste terminologie en technieken bij het analyseren en beschrijven van grammaticale termen en structuren.
 • Tweede taalverwerving: richt zich op de manier waarop volgende talen worden geleerd na de eerste taal door de ontwikkeling van de SLA-theorie te verkennen. Je zult dan overwegen hoe deze theorie het onderwijs informeert.
 • Lesgeven en onderzoeken: helpt u de kenmerken van een rigoureuze onderzoeksvraag op het gebied van TESOL te begrijpen, en te overwegen hoe u de effectiviteit van verschillende instrumenten voor gegevensverzameling ontwerpt, bestudeert en erover nadenkt. De module bevat ook begeleiding en discussie over de verschillende ethische overwegingen bij het uitvoeren van op klassen gebaseerd onderzoek, evenals de belangrijke fasen bij het schrijven van een proefschrift.

facultatief

U kiest drie optionele modules uit de volgende lijst:

 • Beoordeling en evaluatie: biedt een gedetailleerd inzicht in de belangrijkste concepten achter verschillende testmethoden en evaluaties bij het onderwijzen en leren van Engels.
 • English Medium Instruction: geeft u inzicht in de controverses van het Engels als internationale taal voor academische studie, en de complexiteit van het gebruik van Engels als instructietaal vanuit het standpunt van zowel de academische vakdocenten als de studenten die Engels als tweede taal.
 • Engels voor academische doeleinden: het voorbereiden en ondersteunen van studenten die studeren voor undergraduate of postgraduate graden via het medium Engels is een van de meest uitdagende, maar lonende banen op het gebied van taalonderwijs. Om dit goed te doen, moet een EAP-leraar de context van het hoger onderwijs begrijpen; de belangrijkste principes die ten grondslag liggen aan leren in een universiteit; tekst en discours in de gemeenschappen van de verschillende disciplines, theorieën en beoordelingspraktijken; en de meest effectieve methoden en materialen om studenten te motiveren en hen te helpen in een discourse-gemeenschap.
 • Teaching Young Learners: onderzoekt theorieën over de ontwikkeling en het leren van kinderen die fundamenteel zijn voor het begrijpen van de tweede taalverwerving van kinderen, namelijk kinderen van 4 tot 7, 8 tot 11 en van 12 tot 18. Bij de ontwikkeling van de kinderpsychologie moet rekening worden gehouden van lesmateriaal, lesstijlen en klassenmanagement.
 • Technology for Teaching: introduceert de belangrijkste theorieën, concepten en praktijken van technologie in het taalonderwijs. Je zult in staat zijn om kritisch te kijken naar de rol en het doel van verschillende wijzen van technologie in het onderwijs in een breed scala van instellingen om problemen in je eigen professionele context te identificeren en te conceptualiseren.

Optionele modules kunnen elk jaar worden gewijzigd en sommige kunnen slechts een beperkt aantal studenten toelaten.

Proefschrift

Voor het proefschrift kies je een onderwerp dat van belang is voor jou en je toekomstige carrière. U zult gerelateerde literatuur lezen en onafhankelijk onderzoek doen naar uw onderwerp.

Scripties van studenten worden begeleid door leden van het docententeam. Supervisors zullen u begeleiden tijdens het gehele onderzoeksproces en u helpen bij het formuleren van een geschikte onderzoekshypothese. Zij zullen u advies geven over relevante literatuur en uw tijd effectief plannen.

Het voltooide proefschrift van niet meer dan 15.000 woorden moet op een bepaalde datum in augustus worden ingediend.

Als u ervoor kiest om het proefschrift niet in te vullen dat vereist is voor de toekenning van een MSc, zijn er uittredingen beschikbaar die geschikt zijn voor gekwalificeerde kandidaten om een postdoctoraal diploma te behalen. Door een uitreikingsprijs te kiezen, beëindigt u uw graad aan het einde van het tweede semester van de studie en ontvangt u een PGDip in plaats van een MSc.

De hier vermelde modules zijn indicatief en er is geen garantie dat ze in 2019 zullen worden ingevoerd.

Careers

TESOL afgestudeerden zijn uitgerust met een scala aan vaardigheden en ervaringen die hen in staat stellen om een verscheidenheid aan rollen aan te nemen. De meerderheid van de TESOL-studenten werkt in het onderwijs, hetzij als docenten of docenten, als onderzoekers, of als beleidsmakers. Andere afgestudeerden werken in uitgeverijen, journalistiek en management.

Het Career Center biedt een-op-een advies aan alle studenten over een postdoctorale opleiding en biedt een evenementenprogramma om studenten te helpen bij het ontwikkelen van hun inzetbaarheidsvaardigheden.

Toelatingseisen

 • Een goede 2.1 Honours undergraduate-diploma in een relevante discipline of significante professionele of andere relevante ervaring. Als je je eerste graad buiten het Verenigd Koninkrijk hebt gestudeerd, bekijk je de internationale toelatingseisen.
 • Bewijs van voorafgaand alternatief leren, zoals beroepskwalificaties of certificeringen.
 • Engelse taalvaardigheid.

De vermelde kwalificaties zijn indicatief voor minimale vereisten voor toegang. Sommige academische scholen zullen aanvragers vragen om significant hogere cijfers te halen dan het minimum. Het verkrijgen van de vermelde toelatingseisen garandeert geen plaats, omdat de universiteit alle aspecten van elke aanvraag in ogenschouw neemt, inclusief, waar van toepassing, het schrijfvoorbeeld, de persoonlijke verklaring en ondersteunende documenten.

Toepassingsvereisten

 • CV,
 • persoonlijke verklaring (500 woorden),
 • twee origineel ondertekende referenties (waarvan er tenminste één academisch moet zijn),
 • academische transcripties en diploma's,
 • bewijs van Engelse taalvaardigheid (vereist als Engels niet uw eerste taal is).

Looptijd

Op de campus: een jaar voltijds studeren. 9 september 2019.

Online: tussen twee en vijf jaar deeltijdstudie. 9 september 2019, voor studenten die starten in Semester 1; 20 januari 2020, voor studenten die starten in Semester 2.

Funding

Recente afgestudeerde korting

De University of St Andrews biedt 10% korting op postdoctorale collegegelden aan studenten die in aanmerking komen om te studeren of die in de afgelopen drie academische jaren afgestudeerd zijn aan St Andrews en een postgraduaatsopleiding beginnen bij de University of St Andrews .

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete Uni ... Lees meer

As a 600-year-old institution, it's no surprise that the University of St Andrews is known across the globe as a world leader in education. We are Scotland’s best university ranked by the Complete University Guide 2019, and 2nd overall in the UK (Guardian Good University Guide 2019). Lees Minder