MSc in Economie en Bedrijfskunde - Specialisatie in Economie van Markten en Organisaties

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Wil je het verschil maken op het werk? Ben je analytisch sterk en leergierig hoe je de impact van marktstructuur en organisatiebeleid op de prestaties van organisaties kunt bepalen? Leer cruciale inzichten en vaardigheden om te gaan met de uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd met het programma Economics of Markets and Organizations.

Deze specialisatie maakt gebruik van de nieuwste onderzoeksinzichten en -technieken. Het leert u te bepalen hoe organisatiebeleid, zoals werving, beloningen, taakontwerp, besluitvormingsprocedures en leiderschap, menselijk gedrag op het werk en daarmee de prestaties van de organisatie bevorderen. Bovendien leer je hoe marktstructuur en organisatiestrategie op elkaar inwerken bij het bepalen van de belangrijkste economische resultaten, zoals innovatie, productiviteit en groei. Met de vaardigheden en hulpmiddelen om theoretische en empirische analyses uit te voeren, bent u in staat kernstimulansen te herkennen voor uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd en oplossingen voor deze uitdagingen te bieden, presenteren en evalueren. Niet alleen die van vandaag, maar ook die over 20 jaar.

Bestudeer het programma Economics of Markets and Organization aan de Erasmus School of Economics voor:

  • Theoretische en empirische vaardigheden om organisaties en markten te analyseren
  • Relevante inzichten over hoe organisaties kunnen helpen bij het navigeren door de uitdagingen van vandaag en morgen
  • Een samenhangend, uitdagend en up-to-date curriculum
  • Carrièremogelijkheden in een breed scala van sectoren en beroepen.

Is dit de juiste keuze voor jou?

Ben je toegewijd, analytisch en geïnteresseerd in een uitdagend micro-economisch programma? Wil je begrijpen waarom sommige bedrijven slagen waar anderen falen? Ben je op zoek naar een carrière in consulting of management? Dan is dit programma voor jou ontworpen.

De volgende eigenschappen zullen u goed van pas komen om succesvol te zijn:

  • Je achtergrond in micro-economie is goed.
  • Je kent de basis van empirische economie.
  • Uitdagingen doen een beroep op een ambitieuze persoon zoals jij.
  • Je bent nieuwsgierig en ruimdenkend.

Waarom studeren economie van markten en organisaties in Rotterdam?

Dit programma is ideaal wanneer u inzicht wilt krijgen in wat menselijk gedrag op het werk aandrijft en hoe de marktstructuur en de organisatiestrategie van invloed zijn op het beleid en de prestaties van de organisatie. Erasmus School of Economics is uniek in het herbergen van een grote groep actieve onderzoekers die gespecialiseerd zijn in organisatie-economie en die zich toeleggen op het combineren van excellent onderzoek met lesvaardigheden die inspireren en enthousiasmeren. Dit maakt de Erasmus School of Economics de plek om in Europa te zijn voor het bestuderen van een programma op dit gebied.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Lees meer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Lees Minder
Ga naar de website van de school