MSc in Economie en Bedrijfskunde - Informatiebeheer

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Multidisciplinaire studie op het raakvlak van het en het bedrijfsleven


De organisaties van vandaag zijn sterk afhankelijk van informatietechnologieën (IT) om aan hun zakelijke behoeften te voldoen. De MSc in Informatie Management bereidt je voor op een carrière op het raakvlak van IT en business. U verwerft de expertise om strategische en operationele behoeften te vertalen in betere systemen met verbeterde prestaties, waardoor u een sleutelrol kunt spelen in moderne organisaties en bedrijven.

Multidisciplinaire functies

Werken met informatie en IT vereist de mogelijkheid om multidisciplinaire functies uit te voeren. Het programma Informatiebeheer bereidt u hierop voor door een nauwe dialoog en contact tussen studenten en docenten aan te bieden en door projectwerk en samenwerking als hulpmiddelen in uw leerproces te integreren.

IT en zakelijke competenties

Aan het einde van het programma kunt u: creatief deelnemen aan het beheer van informatiebronnen en informatietechnologie; IT gebruiken om bedrijven en hun diensten en producten aantrekkelijker en concurrerender te maken; nieuwe IT-systemen maken en beheren die bedrijfsdoelen en -strategieën ondersteunen die vaak een internationaal bereik hebben; en deelnemen aan strategische planning, vereisten voor nieuwe IT-systemen formuleren en deze binnen bedrijven en organisaties implementeren.

Dit MSc-programma is niet alleen voor studenten met een bachelordiploma met IT-elementen. Het is relevant voor alle studenten met een bachelordiploma op het gebied van economie en bedrijfskunde die IT en bedrijfskunde willen combineren.

Sociale en academische activiteiten

Aarhus BSS organiseert een rijk en gevarieerd activiteitenprogramma voor jou als student, zowel studiegerelateerd als sociaal. Onze vele studentenverenigingen organiseren evenementen variërend van lezingen en bedrijfsevenementen tot carrièredagen en sportdagen, vrijdagbars en vieringen, dus er is voldoende ruimte voor ontmoetingen en netwerken met gelijkgestemde mensen, het ontdekken van nieuwe gebieden van academisch belang en socialiseren met medestudenten.

Careers

De MSc in Informatiebeheer biedt geweldige carrièremogelijkheden om IT-manager, projectmanager of ERP-consultant (bijvoorbeeld SAP) te worden. Het internationale karakter van de programma's bereidt afgestudeerden voor om te werken in internationale organisaties.


“Ik koos voor de MSc in Informatiebeheer omdat ik bedrijven wilde helpen IT zoveel mogelijk in hun dagelijkse werkzaamheden te integreren om een concurrentievoordeel te behalen. Ik werd gedreven door het feit dat IT bijna alle werkprocessen kan ondersteunen, dus als je het goed gebruikt, kun je het beste bedrijf binnen je branche worden. In mijn huidige functie heb ik de algehele verantwoordelijkheid voor het ERP-programma bij GN ReSound, een programma met als hoofddoel het implementeren van een IT-landschap dat onze wereldwijde processen kan ondersteunen en ons tegelijkertijd de nodige flexibiliteit kan bieden om ons aan te passen. ”
Jonas Frank Johannesen
MSc in informatiebeheer
Senior directeur, ERP Strategie en implementatie, GN ReSound

Waar je studeert

Aarhus

Jaarlijks collegegeld

EU / EER / Zwitserse burgers: gratis

Anderen: EUR 10.000


www.masters. AU .dk / informatiemanagement

Aarhus BSS

Aarhus BSS (School of Business and Social Sciences) is een van de vier faculteiten van Aarhus University . Met ongeveer 13.000 voltijdstudenten, enkele duizenden deeltijdstudenten, meer dan 230 Ph.D. studenten, en meer dan 590 faculteitsleden, behoort Aarhus BSS tot de grootste bedrijfsscholen in Europa en is de grootste zakelijke en sociale wetenschappeneenheid van Denemarken op universitair niveau. Voortbouwend op zijn brede academische basis, omvat het zowel traditionele zakelijke als sociale wetenschappen.

Leren in een internationale context

Bij Aarhus BSS doen we onderzoek en onderwijs op het hoogste academische niveau. We zijn toegewijd om onze studenten precies de kennis, vaardigheden en ervaring te bieden waar de vraag naar is - de vaardigheden die essentieel zijn om deel te nemen aan professionele zakelijke activiteiten op een wereldwijde markt.

Onze brede scope stelt ons in staat om onderzoekers, docenten en studenten van over de hele wereld aan te trekken. Met hun hulp hebben we een internationale omgeving opgebouwd waarin academische en culturele opvattingen worden uitgewisseld, ervaringen worden verzameld en vriendschappen worden gevormd.

Onze studenten worden aangemoedigd om een ​​semester naar het buitenland te gaan in een van Aarhus BSS's ongeveer 300 partneruniversiteiten over de hele wereld. Studeren in het buitenland biedt u een uitstekende kans om academisch, cultureel en persoonlijk uw horizon te verbreden en om waardevolle internationale ervaring en kwalificaties te verwerven waar veel vraag naar is in bedrijven en organisaties overal ter wereld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Aarhus University is an academically diverse and strongly research-oriented institution that creates and shares knowledge. The university was founded in 1928 and today it has several world class resea ... Lees meer

Aarhus University is an academically diverse and strongly research-oriented institution that creates and shares knowledge. The university was founded in 1928 and today it has several world class research fields. Lees Minder
Aarhus , Herning , Kopenhagen , Emdrup , Beijing + 4 Meer Minder