MSc in Econometrics and Management Science - Specialisatie Business Analytics en kwantitatieve marketing

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wilt u diep graven om verborgen informatie op te halen met de nieuwste technieken? De behoefte aan kwantitatieve ondersteuning om de operationele en strategische besluitvorming te optimaliseren, blijft toenemen. Het programma Business Analytics en Quantitative Marketing richt zich op de meest creatieve kant van data science: het ontwikkelen van modellen en technieken om big data om te zetten in kennis, kansen te vinden en gedrag te voorspellen. Dergelijke modellen en technieken zijn afkomstig van statistieken, econometrie, machine-learning of computerwetenschap.

Dit uitdagende programma leert je hoe je de meest geschikte kwantitatieve methoden gebruikt bij het oplossen van bedrijfsproblemen en het uitvoeren van onderzoek. Op deze manier kunt u effectieve data-analysemethoden toepassen en verder ontwikkelen en bevindingen vertalen in bruikbare adviezen.

Is dit de juiste keuze voor jou?

Wilt u bedrijven helpen slimmere beslissingen te nemen en hun klanten beter te begrijpen? Is data science en het gebruik van geavanceerde methoden aantrekkelijk voor u? Wil je bijdragen aan een goede besluitvorming en zijn wiskunde, statistiek en econometrie jouw ding? In dat geval hebben we een opwindend programma aangeboden.

Deze meester heeft een technische focus. Je leert niet alleen state-of-the-art methoden toepassen, maar ook de wiskundige en statistische details van hun werking begrijpen. Deze kennis bereidt je voor om zelf nieuwe methoden te ontwikkelen en om de snelle ontwikkelingen op dit gebied na het afstuderen te blijven volgen. Daarom willen we het belang benadrukken van:

  • Sterke kwantitatieve en analytische vaardigheden
  • Een sterke achtergrond in wiskunde, statistiek en econometrie
  • Ervaring met programmeren (althans sommige)
  • Ambitie en een doorzettermentaliteit.

We adviseren u om de formele vereisten voor deelname te bekijken.

Waarom Business Analytics en Quantitative Marketing studeren in Rotterdam?

Erasmus School of Economics staat bekend om zijn kwantitatief onderzoek en hoogwaardige, op praktijk gebaseerde onderwijsmethoden. Voeg dit toe aan onze nauwe banden met het bedrijfsleven en onze vele succesvolle alumni in de fie en je weet waarom Rotterdam is waar je je wilt specialiseren in Business Analytics en kwantitatieve marketing.

Het beste voorbeeld van onze praktijkgerichte lesmethode is de seminarcursus. In deze cursus neem je deel aan een klein team van studenten om een ​​zakelijk georiënteerd onderzoeksprobleem van start tot finish te voltooien. Elk jaar selecteren we een aantal bedrijven om mee te werken. Ze geven ons hun gegevens en zakelijke vraag. Vervolgens is het aan u en uw team om dit te formuleren als een vraag over gegevenswetenschap, geschikte methoden te vinden en te ontwikkelen, deze uit te voeren en de resultaten aan het bedrijf te rapporteren. Elk jaar werken we aan nieuwe uitdagingen. Dit is echt een voorproefje van het werk dat je gaat doen na het afstuderen!

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quali ... Lees meer

Based in Rotterdam, the economic and logistics centre of Europe, Erasmus School of Economics is one of the world’s leading academic institutions. The school has a long-standing tradition of high-quality education and research. Lees Minder
Ga naar de website van de school