MSc in Data Science

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

U leert deze datasets te modelleren, op te slaan en te verwerken met behulp van de nieuwste algoritmen en technieken en over moderne methoden en hulpmiddelen om ze visueel te onderzoeken.

De kerncursussen van het programma bieden de belangrijkste vaardigheden van een datawetenschapper: machine learning toepassen, grote datasets beheren en interessante visualisaties genereren.

De verworven vaardigheden zullen van toepassing zijn op zakelijke toepassingen, industriële toepassingen en ook op wetenschappelijke gegevensverkenning.

Professionele erkenning

De MSc is geaccrediteerd door de British Computer Society.

Cursusinhoud

Studenten volgen vier cursussen in semester 1 en nog eens vier cursussen in semester 2. Op dit programma zijn de volgende vakgerichte cursussen verplicht:

Kern vakken

 • Big Data Management
 • Data Mining en Machine Learning
 • Statistische modellering en analyse
 • Onderzoeksmethoden en projectplanning

Optionele cursussen

 • Gegevensvisualisatie en analyse
 • Computer Netwerkbeveiliging
 • Software Engineering Foundations
 • Digitaal en kenniseconomie
 • Geavanceerde software-engineering
 • Industriële programmering
 • Netwerk toepassingen
 • Biologisch geïnspireerd computergebruik

Naast deze geleerde cursussen, volgen studenten die de MSc-kwalificatie volgen een Masters-project, dat eindigt in een proefschrift.

Carrière

De banenmarkt in Dubai evolueert snel om tegemoet te komen aan de behoeften van de opkomende kenniseconomie waartoe de VAE in het algemeen en Dubai, in het bijzonder, evolueert. In die context zijn de kansen op werk voor afgestudeerden in MSc Data Science uitstekend, zowel lokaal als wereldwijd.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het leermiddel was op de middelbare school, moeten aanvragers aantonen dat ze een Engelse taalvaardigheid hebben die overeenkomt met IELTS 6.5 (waarbij alle elementen zijn geslaagd voor 6.0 of hoger). Kandidaten die het secundair en tertiair onderwijs hebben voltooid, moeten bewijsstukken overleggen. Een minimum van een jaar full-time studie in het Engels is vereist.

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad