MSc in Data Science en Business Analytics

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Deze MSc is bedoeld voor studenten met een sterke neiging tot Computationele, Statistische en Wiskundige Wetenschappen en een oprechte interesse in het werken met gegevens. Studenten krijgen geavanceerde technieken voor het uitpikken van impactvolle informatie uit grote datasets en voor effectieve communicatie om de strategische beslissingen van de organisaties waar zij zullen werken te beïnvloeden.

Het programma is gestructureerd in twee tracks met een moderne kwantitatieve kern: Data Science en Business Analytics . Ze streven specifiek naar, in verschillende mate, de volgende kwalificerende doelen:

 • Verstrek een sterke basis in theoretische en toegepaste statistiek en in machineleren, die essentieel is voor het identificeren van effectieve modellen en methoden voor gegevensanalyse en voorspelling
 • Ontwikkel geavanceerde vaardigheden in de computerwetenschappen die cruciaal zijn voor het bouwen van algoritmen en programmeertools die geschikt zijn voor de daadwerkelijke implementatie van statistische methoden
 • Ontwikkel een profiel dat solide kwantitatieve vaardigheden combineert met diepgaande kennis van de bedrijfsdynamiek om het management te ondersteunen bij het nemen van strategische beslissingen gebaseerd op data-analyse
 • Ontwikkel competenties, via educatieve activiteiten binnen en buiten het klaslokaal, die teamworkvaardigheden bevorderen, het vermogen om de resultaten van iemands werk effectief te presenteren en bespreken, en die het begrip van ethische en wettelijke limieten in verband met het gebruik van grootschalige databases bevorderen

Na de succesvolle afronding van dit MSc-programma hebben studenten de nodige kennis vergaard die hen tot professionele data scientists en bedrijfsanalisten maakt die gemakkelijk kunnen bijdragen aan bedrijven, bedrijven en instellingen die in een datagedreven samenleving werken. Ze zullen ook de vereiste achtergrond hebben opgebouwd voor het nastreven van PhD-programma's in vakgebieden die nauw verbonden zijn met Data Science.

Programmastructuur

EERSTE JAAR
bij Bocconi (Milaan)

Hoofdonderwerpen:

 • Computertechnologie
 • Statistieken
 • Machine Learning
 • Business Analytics
 • Marketing en innovatie

Data Science-track

 • optimalisatie
 • Computerwetenschappelijke algoritmen

Business Analytics-track

 • Natuurlijke taalverwerking
 • Simulatie en modellering

Studenten zullen geavanceerde en solide vaardigheden verwerven op het gebied van computerwetenschap, statistiek en bedrijfsanalyses en zullen kennis maken met hulpmiddelen en methodologieën voor het verzamelen, verwerken, visualiseren en analyseren van grote hoeveelheden gegevens (Big Data).Aan het einde van het eerste semester kiezen studenten een van de twee tracks: Data Science en Business Analytics. De Data Science-track richt zich op statistische en computationele methoden met een sterke nadruk op algoritmen, wiskundige optimalisatie, moderne stochastische modellering en machine learning. De Business Analytics-track richt zich op natuurlijke taalverwerking, wiskundige modellering en simulaties, financiën en sociale netwerkanalyse.

TWEEDE JAAR
bij Bocconi (Milaan) en / of in het buitenland

Data Science-track

 • Stochastische processen
 • Geavanceerd machinaal leren

Business Analytics-track

 • Financiën met Big Data
 • Sociale netwerkanalyseStudenten zullen ook
seminars bijwonen voor de ontwikkeling van gedragsvermogens (bijvoorbeeld teamwork, assertiviteit en het beheer van interpersoonlijke relaties, spreken in het openbaar, het managen van relaties in multiculturele situaties).

Stage (verplicht)
Vreemde taal (een EU-taal)
Scriptie

leerdoelen

Data Science en Business Analytics - onderwezen in het Engels - biedt studenten de modernste technieken voor computationele, wiskundige en statistische analyse, voor het analyseren van grote datasets (de zogenaamde Big Data), voor het interpreteren en communiceren van resultaten om de strategische beslissingen te beïnvloeden van bedrijven en organisaties waar ze zullen werken.

Meer in het bijzonder zijn de kwalificatiedoeleinden van Data Science en Business Analytics:

 • geavanceerde voorbereiding bieden op het gebied van het ontwerp en beheer van grote databases, toegepaste en theoretische statistieken om correlaties en oorzakelijke gegevens in de gegevens te identificeren om voorspellingen te doen
 • de voorbereiding op het gebied van computerwetenschappen afronden met geavanceerde vaardigheden waarmee de verworven statistische vaardigheden kunnen worden toegepast om het besluitvormingsproces bij overheidsorganisaties en bedrijven te beïnvloeden
 • een profiel ontwikkelen dat in staat is om solide kwantitatieve vaardigheden te combineren met diepgaande kennis van de bedrijfsdynamiek die relaties met bedrijfsmanagement mogelijk maakt om strategische beslissingen te beïnvloeden op basis van data-analyse
 • gedragscompetenties ontwikkelen via ad hoc seminars en via in / out of class activiteiten gerelateerd aan cursussen, namelijk vaardigheden in communicatie, in interactie, bij het aanpakken van complexe vraagstukken; competenties ontwikkelen voor het begrijpen van ethische en wettelijke limieten in verband met het gebruik van grootschalige databases.
 • het promoten (naast het Engels, de taal van het programma) vaardigheid in een andere EU-taal (Italiaans verplicht voor anderstalige Italianen)

Carrièremogelijkheden

Er is momenteel een enorme vraag naar afgestudeerden in Data Science en Business Analytics op de arbeidsmarkt. De mogelijke loopbaantrajecten kunnen losjes gerelateerd zijn aan de twee sporen die kenmerkend zijn voor het programma, namelijk: data scientist en business analist.

Dataskundigen worden gerekruteerd door onderzoekscentra in nationale en internationale instellingen, technologiebedrijven en data-savvy-bedrijven die actief zijn in een groot aantal sectoren, waaronder gezondheidszorg, sociale media, financiën, verzekeringen, consulting, openbare nutsbedrijven en pharma, om maar te zwijgen over een weinig.

Businessanalisten zijn vereist op elk functioneel gebied binnen industriële en dienstverlenende bedrijven in de publieke of private sector, in het bijzonder bedrijven voor de vervaardiging van consumptiegoederen, grote detailhandelaren, adviesbureaus en openbare nutsbedrijven.

Het programma biedt ook de nodige achtergrond voor het succesvol uitvoeren van een PhD-programma op een van de volgende gebieden: statistiek, toegepaste wiskunde, operationeel onderzoek, informatica, bedrijfskunde en management, economie en financiën.

Bovendien kunnen afgestudeerden profiteren van verworven zakelijke, programmeer- en statistische vaardigheden om een ​​bedrijf op te starten in de data-gedreven economie.

De MSc in Data Science en Business Analytics wordt vanaf 2018-2019 aangeboden, daarom is plaatsingsinformatie nog niet beschikbaar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics.

Università Bocconi, founded in 1902, was the first Italian university to grant a degree in economics. Lees Minder
Milaan , Los Angeles + 1 Meer Minder