MSc in Cyber ​​Security

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Het programma biedt studenten kernvaardigheden in brede aspecten van de beveiliging van informatiesystemen en gespecialiseerde vaardigheden in de gekozen specialisatie. Studenten krijgen een unieke kans om te studeren bij Cybersecurity-beoefenaars van hoog niveau van Estse universiteiten, industrie, wetshandhaving, CERT en het NATO Cooperative Cyber Defense Centre of Excellence.

leerplan

Het programma wordt gezamenlijk gegeven door de twee grootste openbare universiteiten in Estland. De studies Cyber Security en Digital Forensics zijn geconcentreerd in Tallinn, terwijl de specialisatie in Cryptography is geconcentreerd in Tartu. Na succesvolle afronding van het programma ontvangen studenten een gezamenlijk diploma ondertekend door beide universiteiten - TalTech en de Universiteit van Tartu.

Specialisatie in Cyber ​​Security

De publieke aandacht voor cybersecurity groeit over de hele wereld. Estland staat bekend om zijn gretigheid om innovatieve IT-oplossingen voor dagelijks gebruik in te zetten. Het is een pionier in elektronische identiteiten en elektronisch stemmen en gebruikt enthousiast mobiele technologie, online bankieren en elektronische overheidsdiensten. Maar met zoveel e-oplossingen en zo'n uitgebreid gebruik van internet moet ook aandacht worden besteed aan het beveiligingsprobleem.

 • Door verkiesbare cursussen te kiezen, is het mogelijk om je te specialiseren in een van de volgende aspecten of een geschikte mix daarvan:
  • Organisatorische aspecten - recht, organisatie, psychologie, normen, enz.
  • Technologische aspecten - netwerken, aanval / verdedigingstechnologie, cryptografie.

Specialisatie in Digital Forensics

Digitale forensische wetenschap is een tak van forensische wetenschap die het herstel en onderzoek van materiaal dat wordt aangetroffen in digitale apparaten omvat, vaak met betrekking tot computercriminaliteit. Het gebied wordt kritiek voor zowel gegevensbeveiliging als wetshandhaving en is betrokken bij een gecompliceerd samenspel tussen surveillance en contra-surveillance.

Specialisatie in cryptografie

Cryptografie is van vitaal belang voor het functioneren van de moderne, onderling verbonden wereld, aangezien het vereist is om privacy, gegevensintegriteit enz. Te waarborgen. Cryptografiedeskundigen moeten nieuwe manieren ontwikkelen om gegevens veilig te houden en ervoor te zorgen dat de bestaande oplossingen nog steeds sterk genoeg zijn .

Toekomstige carriëre

Het programma brengt de specialistische kennis en professionele vaardigheden over die nodig zijn op een carrièrepad dat leidt tot hoogwaardige technische rollen (bijv. Veiligheidsanalist, architect of onderzoeksingenieur, handelaar voor veiligheidsincidenten of een digitale forensisch expert in een wetshandhavingsinstantie) of leidinggevende functies (bijv. project / teamleider of technologieofficier).

De studies zijn ook een uitstekende aanvulling op een eerdere achtergrond in juridische studies of wetshandhaving, wat leidt tot unieke carrièremogelijkheden. Geweldige netwerkmogelijkheden en samenwerking met toonaangevende specialisten in het veld zullen afgestudeerden een scala aan carrièremogelijkheden bieden. De studies kunnen ook op doctoraal niveau worden voortgezet. Het directe vervolgcurriculum bij TalTech is het PhD- programma voor informatie- en communicatietechnologie (IAQD).

Toelating

Studenten voor internationale opleidingen van TalTech worden toegelaten op basis van de toelatingsdrempel. De maximale score voor de motivatiebrief, online interview en ondersteunende informatie is 20 punten. Een aanvrager die minimaal 10 punten ontvangt, wordt toegelaten.

Programma specifieke vereisten

Bachelor diploma of gelijkwaardig

Bachelor diploma of gelijkwaardig in IT, ICT of Economie (diploma in een ander vakgebied wordt alleen geaccepteerd als de kandidaat eerdere werkervaring of bijscholing in IT heeft).

Om in aanmerking te komen voor de studies aan de Tallinn University of Technology , moet een kandidaat minimaal 60% van de hoogst mogelijke CGPA hebben.

Motivatiebrief

Voeg het volgende toe:

 • Beschrijf uw professionele doelen. Hoe ondersteunt de opleiding waarvoor u solliciteert uw beroepsprofiel?
 • Waarom solliciteer je voor het gekozen programma? Welke van de cursussen die in dit programma worden aangeboden, zijn bijzonder nuttig bij het nastreven van uw professionele doelen?
 • Beschrijf uw eerdere ervaring en competenties met betrekking tot IT - bijv. Uw werken en projecten, vaardigheden die u onder de knie hebt bij trainingen of zelf, online IT-cursussen die u hebt behaald, gratis en open-source softwareprojecten waaraan u hebt deelgenomen, lijst met Github, Bitbucket en andere opslagplaatsen voor sociale codering, enz.
 • Als je geen eerdere IT-ervaring hebt, leg dan uit waarom je voor cyberbeveiliging hebt gekozen.
 • Noteer prestaties waar je heel trots op bent. Dit kan bijvoorbeeld de ontwikkeling van open source-hulpmiddelen omvatten; gepubliceerde academische papers; enz.
 • Geef alsjeblieft 1-2 mogelijke onderzoeksvragen aan van je interesse, waarover je misschien zou overwegen om je definitieve MSc-these te schrijven.

NB! Het is belangrijk om alle bronnen die worden gebruikt in uw motivatiebrief (citaten, publicaties, ideeën, enz. Die niet van u zijn) correct te vermelden en te verwijzen. Het negeren van de regels voor het verwijzen en citeren wordt beschouwd als plagiaat en zal resulteren in de diskwalificatie van uw aanvraag.

Vragenlijst

Type vragenlijst (meestal meerkeuze-antwoorden) is een eenvoudig Google-formulier. Nadat u de vragenlijst heeft ingevuld, krijgt u toegang tot een virtuele labomgeving.

Online Lab

Een goede internetverbinding wordt aanbevolen om toegang te krijgen tot het virtuele lab. Het virtuele lab is cloudgebaseerd, dus er is geen speciale hardware of software vereist. Na het invullen van de eerste vragenlijst ontvangt u meer gedetailleerde informatie.

Online interview

Het doel van het interview is om uw academisch potentieel, motivatie en geschiktheid voor de door u gekozen cursus te begrijpen. Daarom zal het interview enkele technische vragen bevatten.

Vragen zijn samengesteld om uw:

 • probleemoplossend vermogen;
 • intellectuele flexibiliteit en analytische vaardigheden;
 • assimilatie van nieuwe ideeën en informatie.

Onderwerpen die tijdens het interview aan bod komen:

 • Interviews zijn op discussies gebaseerd, voornamelijk academisch en programma-gerelateerd:

  • persoonlijke motivatie en informatie verstrekt in de schriftelijke aanvraag;

  • betrokkenheid bij het gebied van cyberbeveiliging;

  • algoritmen en scripting / programming;

  • cryptografie;

  • netwerk veiligheid;

  • digitaal forensisch onderzoek;

  • beveiligingsbeheer en -strategieën;

  • juridische en ethische aspecten van cyberbeveiliging;

  • potentieel projectidee voor een proefschriftonderwerp.

De lengte van een interview varieert tussen 10-15 minuten en wordt uitgevoerd door de specialisten in het programma waarvoor u zich hebt aangemeld.

Beoordelingsschaal: 1-10 punten. Kandidaat moet minimaal 5 punten behalen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internat ... Lees meer

A vision of today’s society is innovative, entrepreneurial, technologically advanced, and open to the world, and this is what Tallinn Unversity of Technology (TalTech) is applying for through internationally high-level studies and research. Lees Minder