MSc in Computationele Cognitieve Neurowetenschappen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het begrijpen van de relatie tussen hersenen, cognitie en gedrag is een van de grootste uitdagingen waar de wetenschappelijke gemeenschap momenteel aan werkt. Computationele cognitieve neurowetenschap is een jonge en opwindende discipline die deze al lang bestaande onderzoeksvragen aanpakt door computermodellering te integreren met experimenteel onderzoek.

Dit Masters-programma bevordert een nieuwe generatie wetenschappers die worden getraind in zowel neuro-computationele modellering als cognitieve neurowetenschappen. De belangrijkste onderwerpen zijn:

 • Het maken van computationele / wiskundige modellen van neuronen, circuits en cognitieve functies.
 • De basisprincipes van cognitieve neurowetenschap (hersenmechanismen en structuren die ten grondslag liggen aan cognitie en gedrag).
 • Geavanceerde data-analyse en neuroimaging-technieken.

Het programma is geschikt voor studenten uit verschillende disciplines, waaronder - maar niet beperkt tot - psychologie, informatica, neurowetenschappen, engineering, biologie, wiskunde en natuurkunde. Studenten zonder voorafgaande programmeerervaring zijn welkom.

Afgestudeerden van deze Masters zullen een unieke reeks complementaire vaardigheden verwerven die hen uiterst competitief zullen maken in het veiligstellen van onderzoeks- of analistenposities in zowel de academische wereld als de industrie.

Waarom deze cursus studeren?

 • Dit geavanceerde programma loopt voorop in een nieuw, snel opkomend onderzoeksgebied.
 • Het is multidisciplinair en brengt de theorie en praktijk van computationele en cognitieve neurowetenschappen over.
 • Je kunt je laatste onderzoeksproject doen in samenwerking met verschillende internationale bedrijven, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor werkgelegenheid en stageplaatsen. Momenteel bestaat ons panel van industriëlen uit vertegenwoordigers van Sony Japan, Bayer, Filament, Vungle, LiquidWeb en AISat.
 • Afgestudeerden van dit programma krijgen een voorsprong op de arbeidsmarkt ten opzichte van afgestudeerden van andere, standaardprogramma's op gerelateerde gebieden.

126816_photo-1507413245164-6160d8298b31.jpgHal Gatewood / Unsplash

Wat ga je studeren

Module titel credits
Grondslagen van neurowetenschappen 15 studiepunten
Statistische methoden 15 studiepunten
Corticale modellering 15 studiepunten
Cognitieve neurowetenschappen 15 studiepunten
Cognitieve functies modelleren 15 studiepunten
Geavanceerde kwantitatieve methoden 15 studiepunten

Optiemodules

U kiest een optie uit de volgende twee modules:

Module titel credits
Gegevens programmeren 15 studiepunten
Inleiding tot codering met MATLAB 15 studiepunten

U kiest ook een van de volgende opties:

Module titel credits
Neurale netwerken 15 studiepunten
Machine leren 15 studiepunten
Natuurlijk computergebruik 15 studiepunten
Onderzoeksontwerp en analyse 15 studiepunten
Kritische analyse 15 KATTEN
Fysieke gegevensverwerking 1 15 studiepunten
Gedragsgenetica 15 studiepunten
Kunstmatige intelligentie 15 studiepunten

Toelatingseisen

Eerste of hogere tweedeklas graad (of gelijkwaardig diploma) in een relevante discipline. Aanvragers kunnen ook worden overwogen als ze geen afgestudeerd zijn of als hun diploma in een niet-verwant veld ligt, maar wel relevante ervaring hebben en kunnen aantonen dat ze in staat zijn om op postdoctoraal niveau te werken.

A-niveaus in Wetenschap, Computerwetenschappen of Wiskunde

Aanvragen worden geval per geval beoordeeld. Afhankelijk van eerdere achtergrond en ervaring, kan van aanvragers worden geëist dat ze vóór de start van het programma een of meer pre-sessiecursussen volgen (bijvoorbeeld programmeren, statistiek of rekenen). Deze cursussen zijn gratis voor houders van een MSc-aanbieding.

Internationale kwalificaties

We accepteren een breed scala aan internationale kwalificaties.

Als Engels niet je eerste taal is, heb je een IELTS-score (of gelijkwaardige Engelse taalkwalificatie) van 6.5 met een schriftelijke 6.5 en geen element lager dan 6.0 nodig om dit programma te studeren. Als je hulp nodig hebt met je Engelse taal, bieden we een aantal cursussen die je kunnen helpen je voor te bereiden op een studie op postdoctoraal niveau.

Careers

Tijdens het bestuderen van je programma heb je toegang tot de Goldsmiths Careers Service, die je advies op maat kan geven op basis van je eigen vaardigheden en interesses. Je kunt ook advies vragen aan de docenten over je cursus.

Bij het onderzoeken van carrièremogelijkheden, kan het nuttig zijn om de websites van professionele organisaties zoals de Federatie van Europese neurowetenschappenverenigingen, National Bernstein Network Computational Neuroscience, Cognitive Neuroscience Society Society for the Study of Artificial Intelligence and Simulation of Behavior (AISB) te bezoeken en de Organisatie voor Computationele Neurowetenschappen.

Afgestudeerden in computationele cognitieve neurowetenschappen hebben verschillende loopbaanopties, waaronder:

 • Academisch - neem deel aan onderwijs en academisch onderzoek in het veld.
 • Kunstmatige intelligentie - in verschillende functies, zoals machine learning engineer of data scientist.
 • Klinisch ingenieur - ontwerp, ontwikkeling en onderhoud van apparatuur voor het diagnosticeren van ziekten en het behandelen van patiënten.
 • Communicatie - ontwikkeling van communicatietechnologieën als communicatie-ingenieur.
 • Gegevensanalist - biedt inzicht en analyse van gegevens in verschillende sectoren.
 • Taalkundige analyse - op gebieden zoals spraakherkenning, tekst-naar-spraaksynthese, natuurlijke taalverwerking, gebruikersonderzoek en computer-gemedieerd taalonderwijs.
 • Programmering, systeemanalyse en software - op gebieden zoals game-ontwerp, Human-Computer Interface (HCI) -ontwerp en software-ontwerp en -ontwikkeling.
 • Wetenschappelijk onderzoek - op verschillende gebieden, zoals gezondheids- en farmaceutisch onderzoek en neurale netwerktoepassingen.
 • Verschillende rollen in de IT-sector.

Je kunt er ook voor kiezen om je academische studie uit te breiden en te verdiepen door te promoveren in computationele cognitieve neurowetenschappen of een gerelateerd veld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 20 ... Lees meer

We're a world-class university, ranked in the world's top 350 universities by the Times Higher Education World University Rankings 2016-17, and the world's elite by the QS World University Rankings 2016-17 Lees Minder