MSc in Chemistry, Physical Chemistry

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

De masteropleiding fysische chemie biedt een brede en fundamentele kennis van fysische chemie, theoretische chemie en chemische fysica, belangrijke velden voor de industrie en voor onderzoek op het gebied van milieu, materialen en katalyse. Speciale nadruk wordt gelegd op een ononderbroken begripslijn, van een kwantummechanische beschrijving van atomen en moleculen tot complexe supramoleculaire structuren, evenals hun industriële en biologische toepassingen. Het omvat cursussen over thermodynamica, colloïdchemie en spectroscopie. Een diepgaand theoretisch begrip van fundamentele mechanismen en een goed begrip van praktische toepassingen worden ontwikkeld met behulp van geavanceerde methoden zoals spectroscopie en calorimetrie, samen met simulaties en theoretische berekeningen.

Tijdens het eerste jaar bieden cursussen binnen de bovengenoemde gebieden je een geschikte basis voor toekomstige studies in deze of aanverwante onderwerpen. In het tweede jaar kiezen ze een masterproject of -projecten in de bovengenoemde vakgebieden, die kunnen worden uitgevoerd aan de universiteit of in een bedrijf met een relevant onderzoeksprofiel.

Programmastructuur

De aanbevolen structuur voor het programma omvat de volgende cursussen:

  • Moleculaire drijvende krachten en chemische binding (15 studiepunten)
  • Geavanceerde oppervlakte- en colloïdechemie (15 studiepunten)
  • Moleculaire kwantummechanica (7,5 studiepunten)
  • Statistische thermodynamica en moleculaire simulatie (7,5 studiepunten)
  • Moleculaire spectroscopie - methoden en toepassingen (15 studiepunten) en
  • minstens één masterproject (30, 45 of 60 studiepunten)

Verplichte vakken:

Cursussen op gevorderd niveau in de scheikunde van 30 studiepunten, waarvan 15 studiepunten binnen fysische chemie, theoretische chemie of chemische fysica, en een masterproject van minstens 30 studiepunten.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van het programma zijn zeer bekwaam in het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling en ze hebben een gevarieerde reeks werkgevers om uit te kiezen, zowel in de industrie, de geneeskunde als de academische wereld, binnen uiteenlopende gebieden als slimme materialen, fotochemie, voedingswetenschap en biomoleculaire assemblage.

Het programma biedt ook een uitstekende basis voor PhD-studies. De cursussen worden gegeven door docenten die ook wereldleidende onderzoekers zijn en waardevolle contacten bieden voor toekomstige werkgelegenheid. Ongeveer de helft van de afgestudeerden van de opleiding gaat verder met een PhD-graad, terwijl de rest in de industrie gaat werken, zowel in de lokale regio als internationaal. Er is veel vraag naar eerdere afgestudeerden van onze masteropleidingen in de chemie. Voorbeelden van functies van afgestudeerden van de masteropleiding zijn onder meer procesingenieur voor Silex microsystems (Stockholm, Zweden), een senior onderzoekswetenschapper bij Red Glead Discovery (Lund, Zweden) en technische dienst en ontwikkelingsingenieur bij het chemische bedrijf Dow (Tarragona, Spanje). ).

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school