MSc in Chemistry, Biochemistry

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het begrijpen van eiwitten staat centraal bij het begrijpen en oplossen van veel medische, milieu- en biochemische problemen op moleculair niveau. Deze masteropleiding in de biochemie onderzoekt de moleculaire structuren en functionele mechanismen van een groot aantal eiwitten, om een toolbox met methoden te bieden voor toekomstig gebruik in eiwit- en levenswetenschappen. Afgestudeerden van het programma zullen methoden voor het klonen, expressie en zuivering van eiwitten beheersen, evenals een aantal gespecialiseerde technieken voor eiwitanalyse en structuurbepaling, zoals massaspectrometrie en röntgenkristallografie. Ze zullen ook in staat zijn om primaire wetenschappelijke publicaties te begrijpen en te gebruiken en hebben het vermogen om zelfstandig experimenten te plannen, uit te voeren en kritisch te evalueren.

In het eerste jaar volgen studenten voortgezette opleidingen in de biochemie, eiwitchemie en moleculaire biofysica. In het tweede jaar kiezen ze een masterproject of -projecten in de bovengenoemde vakgebieden, die kunnen worden uitgevoerd aan de universiteit of in een bedrijf met een relevant onderzoeksprofiel.

Programmastructuur

De aanbevolen structuur voor het programma omvat de volgende cursussen:

  • Experimentele eiwitchemie (15 studiepunten)
  • Structurele biochemie (15 studiepunten)
  • Geavanceerde biochemie (15 studiepunten) en
  • Masterproject (30, 45 of 60 studiepunten)

Verplichte vakken:

Cursussen chemie op gevorderd niveau met 30 studiepunten, waarvan 15 studiepunten op het gebied van biochemie of moleculaire biofysica, en een masterproject met ten minste 30 studiepunten.

Carriere vooruitzichten

Afgestudeerden van het programma zijn zeer bekwaam in het uitvoeren van onderzoek en ontwikkeling en zijn goed voorbereid op zowel werk op het gebied van biowetenschappen, biochemie en eiwitwetenschap binnen vele sectoren van de academische wereld en de industrie. Het programma biedt ook een solide basis voor PhD-studies. De cursussen worden gegeven door docenten die ook wereldleidende onderzoekers zijn en waardevolle contacten bieden voor toekomstige werkgelegenheid. Er is veel vraag naar eerdere afgestudeerden van onze masteropleidingen in de chemie.

Ongeveer de helft van de afgestudeerden van de opleiding gaat verder met een PhD-graad, terwijl de rest in de industrie gaat werken, zowel in de lokale regio als internationaal. Voorbeelden van functies van afgestudeerden van de vorige masteropleiding biochemie zijn onder meer procestechnicus bij Pfizer (Grange castle, Ierland), een microbioloog bij Synlab analytics and services Sweden AB (Linköping, Zweden) en onderzoeksassistent bij Humboldt University (Berlijn, Duitsland) .

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school