MSc in Celtic

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Programmabeschrijving

Dit unieke, interdisciplinaire programma biedt studenten een professionele basis op het gebied van Keltische en Schotse studies. Het biedt een breed scala aan interesses, met Pathways in Traditional Arts and Culture, Medieval and Early Modern Celtic and Gaelic Development and Policy.

Je krijgt de kans om kennis en inzicht op te doen in professionele onderzoeksmethoden en onderzoeken, taalvaardigheden, literaire en tekstuele analyse of veldwerk en archivering, en een reeks kernonderwerpen in Keltische en Schotse studies.

Je zult een volledige onderzoekstraining volgen in Keltische en Schotse studies. Je leert deze kennis te analyseren en te synthetiseren in een interdisciplinaire context, vraagt aannames over het primaat van een specifieke discipline boven anderen en krijgt een inleiding op onderwerpen die je misschien niet hebt ervaren op het niet-gegradueerde niveau. Je hebt ook de mogelijkheid om cursussen te volgen die worden aangeboden door de School of History, Classics

Programmastructuur

Het programma duurt een academisch jaar (12 maanden) van een voltijdse studie of twee jaar (24 maanden) van een deeltijdstudie (deeltijdopties zijn alleen beschikbaar voor Britse of EU-studenten).

Je voltooit een hoofdcursus (20 credits totaal), vijf optiecursussen (100 credits totaal) en een proefschrift van 15.000 woorden (60 credits).

Verplichte vakken:

 • Onderzoeksvaardigheden en -methoden in Keltische en Schotse studies

Optionele cursussen kunnen zijn:

 • De bovennatuurlijke wereld
 • Materiële cultuur in Schotland
 • Scottish Emigrant Traditions

* (Herzien op 8 februari 2019 om stagegegevens te verwijderen, niet langer aangeboden).

Leerresultaten

Je ontwikkelt de kritische vaardigheden om teksten en een historisch begrip van literatuur en cultuur te evalueren en te vergelijken, evenals overdraagbare vaardigheden zoals het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het schrijven van commentaren en essays, het verbeteren van je analytische gedachten, het gebruiken van elektronische hulpmiddelen en het geven van mondelinge presentaties.

Je krijgt:

 • bekendheid met de brede context van Keltische en Schotse studies
 • een goed begrip van bibliografie en studiemethoden
 • het vermogen om op een hoog niveau deel te nemen aan het onderwerpmateriaal
 • een bewustzijn van actuele problemen en zorgen binnen geselecteerde onderzoeksgebieden
 • het vermogen om deel te nemen aan origineel onderzoek resulterend in een proefschrift in een gebied van specialisme
 • de mogelijkheid om moderne Schotse Gaelic of middeleeuwse Keltische talen te studeren

Carrièremogelijkheden

Er is een breed scala aan sectoren waarbinnen u uw kennis en vaardigheden, zoals journalistiek, zou kunnen toepassen; sociaal, overheids- of cultureel onderzoek; uitgeverij; hoger onderwijs; reclame; kunst administratie; informatiewerk; of programmeer onderzoek in uitzending.

Toelatingseisen

Een Britse 2: 1 graad, of zijn internationale equivalent, in een relevante discipline.

Als u van plan bent de Gaelic Development and Policy Pathway , moet u een goede kennis hebben van het Schotse Gaelic.

Als u van plan bent om de middeleeuwse en vroeg-moderne Gaelic Pathway , zult u profiteren van de kennis van een Keltische taal.

We kunnen uw aanvraag ook overwegen als u andere kwalificaties of ervaring hebt; Neem contact met ons op om dit te controleren voordat u zich aanmeldt.

Engelse taalvereisten

Alle aanvragers moeten een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van hun Engelse taalvaardigheid:

 • een undergraduate of master degree, die werd onderwezen en beoordeeld in het Engels in een Engelssprekend Engels land zoals gedefinieerd door UK Visas and Immigration
 • IELTS: totaal 7,0 (ten minste 6,5 in elke module)
 • TOEFL-iBT: totaal 100 (minstens 23 in elke module)
 • PTE (A): totaal 67 (ten minste 61 in elk van de secties "Communicatieve vaardigheden")
 • CAE en CPE: totaal 185 (minstens 176 in elke module)
 • Trinity ISE: ISE III met een pass in alle vier componenten

Graden die in het Engels worden onderwezen en beoordeeld, mogen aan het begin van je opleiding niet ouder zijn dan drie en een half jaar. IELTS, TOEFL, Pearson Test of English en Trinity ISE mag niet ouder zijn dan twee jaar aan het begin van je opleiding. *

(* Revised 8/11/2018 om meer accurate informatie te geven over vervaldata van Engelse taalkwalificaties.)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

An international community at the heart of the University of Edinburgh, drawing connections between people and cultures and surrounded by world-class resources and collections.

An international community at the heart of the University of Edinburgh, drawing connections between people and cultures and surrounded by world-class resources and collections. Lees Minder