MSc in Business voor advocaten

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

MSc in Business voor advocaten

Klanten hebben advocaten nodig die hun business begrijpen. Het ALBA MSc in Business for Lawyers-programma is de enige academische kwalificatie die advocaten voorbereidt om complexe problemen in de bedrijfsomgeving en financiële markten het hoofd te bieden.

Het programma stelt juridische professionals in staat een gedegen theoretisch inzicht te verwerven, alsmede een praktische benadering van economische en financiële kwesties die verband houden met de dagelijkse bedrijfsvoering van een bedrijf. Het programma biedt een unieke leerervaring die samenwerking en leiderschapscompetenties bevordert in een interdisciplinair curriculum.

De ALBA MSc in Business for Lawyers is ontworpen voor juridische professionals die:

 • beheren en leiden van hun eigen advocatenkantoor
 • werk als bedrijfsadvocaten
 • werk in bedrijfsfinanciering en herstructurering
 • werken in of bij financiële dienstverleners
 • fungeren als adviseurs voor bedrijfsleiders

Het programma biedt:

 • Een link tussen de advocatuur en de moderne praktijk in het bedrijfsleven en financiën
 • Een raamwerk voor deelnemers om te denken en te fungeren als zakelijke partners die hen een zakelijk en managementinzicht bieden
 • Een leerervaring die leiderschaps- en teamworkcompetenties bevordert

Hoogtepunten van het programma

Het kernsegment van het programma biedt een solide basis van de economische, financiële en boekhoudprincipes samen met de nodige kwantitatieve vaardigheden. Speciale nadruk wordt gelegd op de praktische toepassingen van de economische theorieën. Het programma komt overeen met de juridische belangen van de deelnemers door middel van specialisatiecursussen over de juridische aspecten van internationale financiering, cursussen over belastingheffing en complexe financiële contracten.

"De ALBA MSc in Business for Lawyers heeft bewezen een hulpmiddel van onschatbare waarde te zijn in mijn professionele leven. Het gaf me de mogelijkheid om zowel als manager en als jurist te denken en de interactie met klanten te verbeteren. Het gaf me ook de kennis om bij te dragen aan het beheer van mijn kantoor. "

Eleni Alexiou, Partner
Alexiou - Advocatenkantoor Kosmopoulos

Uitgebreide mogelijkheden om cursussen te volgen in het buitenland door middel van studentenuitwisselingsovereenkomsten met een groot netwerk van top Business Schools wereldwijd.

Na het voltooien van het programma kunnen deelnemers:

 • Demonstreer een goed begrip van de taal van het bedrijfsleven
 • Heb een goed begrip van wereldwijde financiële markten
 • Werk samen in en draag bij aan complexe projecten op het gebied van financiering en herstructurering
 • Een bestuurlijke dimensie introduceren in de praktijk van de wet
 • Maak verfijnde oordelen in de toepassing van ethiek in het bedrijfsleven en de advocatuur
 • Duidelijke communicatie- en onderhandelingsvaardigheden demonstreren
 • Onderhandel over effectieve win-win-oplossingen
 • Heb een strategische ingesteldheid bij het omgaan met bredere zakelijke uitdagingen

Programmastructuur

Deelnemers moeten de vereisten van 18 cursussen en 1 workshop invullen. De duur van het MSc in Business for Lawyers-programma is 16 maanden. Elk academiejaar duurt van september tot december van het volgende jaar. De lessen komen twee keer per week samen tijdens de avonduren.

Toelatingsprocedure

Kandidaten die in aanmerking komen voor het MSc in Business for Lawyers-programma moeten de volgende documenten indienen:
Twee opties om toe te passen:
Online solliciteren (vul het aanvraagformulier in, scan en verzend uw documenten en stuur de originele exemplaren naar ALBA)
Het aanvraagformulier op papier (beschikbaar om te downloaden via het online-systeem van toepassing) wordt samen met de originele exemplaren naar het kantoor gestuurd

Kandidaten moeten de volgende documenten indienen:

Het ingevulde ALBA-aanvraagformulier, inclusief recente foto in jpeg-indeling (of twee foto's in gedrukte vorm)Twee aanbevelingsbrieven die online kunnen worden ingediend of die de afgedrukte formulieren in het Grieks of in het Engels kunnen gebruikenOfficiële transcripten evenals gewaarmerkte kopieën van diploma's van elke behaalde undergraduate, graduate of professionele graad. Aanvragers, die niet binnen een redelijke termijn een officiële transcriptie kunnen verkrijgen, kunnen een fotokopie van niet-officiële transcripties als tijdelijke vervanging sturen om het evaluatieproces te versnellen.Bewijs van bekwaamheid in de Engelse taal. Kandidaten moeten de bekwaamheid bezitten of de TOEFL (100 minimumscore-ALBA-code 0942) of de IELTS (minimumscore van 7.0) nemen, tenzij hun bachelordiploma is toegekend door een Engelssprekende academicus instellingDrie EssaysOntvangst van de niet-restitueerbare aanbetaling van [€ 60] (rekeningnummer Alpha-rekeningnummer 101-00-2320-011893, IBAN: GR21 0140 1010 1010 0232 0011 893, SWIFT (BIC) CODE: CRBAGRAAXXX) of afschrijving van creditcard (VISA of MASTERCARD)Alle kandidaten zullen worden gevraagd om een ​​persoonlijk interview af te leggen

Aanvragers met een of meer ontbrekende documenten worden niet verwerkt totdat deze documenten zijn ontvangen. Toelating tot het programma wordt besloten door de toelatingscommissie op basis van de kwalificaties en de persoonlijkheid en betrokkenheid van de aanvrager.

Collegegeld voor het lopende boekingsjaar: € 12.500 in termijnen. Speciale beurzen tot 40% op collegegeld en een vast tarief van 400 € / maand (in een gemeubileerd appartement - alle rekeningen inbegrepen) voor accommodatie voor internationale studenten.

Deadline voor de volgende toelatingsronde: mei

Uiteindelijke deadline voor toelating voor internationale studenten die een visum VISA nodig hebben: eind mei

ALBA accepteert het hele jaar door aanvragen

Beurzen

Beurzen zijn beschikbaar voor internationale studenten. Als u wilt weten of u in aanmerking komt, vul dan deze formulierwebsite in.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional organiza ... Lees meer

ALBA Graduate Business School at The American College of Greece was founded in 1992 and operates under the auspices of the business community, an association of corporations and institutional organizations, currently numbering more than 90 members. Lees Minder