MSc in Business, Taal en Cultuur (Sonderborg / Flensburg)

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De master of science in business, taal en cultuur omvat 2 jaar graduate studie volgend op de BA in internationale bedrijfskunde en vreemde talen. Naast de 3 semesters onderwijs, is er een semester gereserveerd voor het schrijven van de masterproef.

Annika Gordon / Unsplash

Hoe is het studieprogramma georganiseerd?

Bij het kiezen van de Master of Science in Business, Taal en Cultuur in Flensburg, heb je er al voor gezorgd dat je studie een internationale dimensie heeft. Naast dit masterprogramma kun je verschillende takken van internationaal management studeren die worden aangeboden aan de Duitse masteropleiding MA Management Studies.

De twee masteropleidingen vullen elkaar in veel opzichten aan, waardoor integratie mogelijk is. Zo kunt u binnen twee jaar slagen voor de Duitse Master of Science (120 ECTS) en de Deense Master of Science (eveneens 120 ECTS). Als je ervoor kiest om beide opleidingen tegelijk te halen, dan is je studielast uiteraard meer dan 120 ECTS (uiteraard afhankelijk van de keuzevakken die je in elk individueel geval kiest). De masterscriptie van elke opleiding wordt echter gecrediteerd door de andere opleiding, wat betekent dat je slechts één scriptie hoeft te schrijven, op voorwaarde dat je natuurlijk voldoet aan de formele vereisten die zijn opgesteld door de University of Southern Denmark en aan die bepaald door de Universiteit van Flensburg.

Onderwijs

De master of science in business, taal en cultuur omvat 3 semesters onderwijs plus 1 semester voor het schrijven van de masterproef. U moet binnen 2 jaar slagen voor examens die overeenkomen met 120 ECTS.

De Master of Science in International Business, Language and Culture omvat samenstellende discipline-elementen (90 ECTS) en keuzevakken (30 ECTS).

Structuur van de opleiding

De volgende sociale wetenschappen zijn verplicht voor alle studenten:

  • Strategische marketing van de business-to-business-context
  • Trends in toegepaste economie
  • Sociaal onderzoek en methodologie

De volgende geesteswetenschappelijke disciplines zijn ook verplicht voor alle studenten:

  • De vreemde taal I (mondelinge en schriftelijke vaardigheid - Deens, Duits of Engels als vreemde talen)
  • Zakelijke communicatie / interculturele communicatie

Naast de bovengenoemde verplichte disciplines, moeten studenten een van de 4 profielen kiezen:

  • Optie 1): Beheer en ondernemerschap van kleine bedrijven
  • Optie 2): Strategie & Organisatie
  • Optie 3): Organisatiegedrag & Human Resource Management
  • Optie 4): Marketing en mediabeheer

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van de Master of Business, Language and Culture (Cand.merc.int.) Beschikken over een scala aan taalkundige, communicatieve en sociaalwetenschappelijke competenties, waardoor ze in aanmerking komen voor een breed scala aan zakelijke functies. Afgestudeerden zijn in staat om op een geavanceerd wetenschappelijk niveau oplossingen te identificeren en te ontwikkelen voor taalkundige en bedrijfseconomische taken en problemen in particuliere en openbare internationaal georiënteerde bedrijven en organisaties. Afgestudeerden kunnen het bedrijf betreden als personeelsleden die geavanceerde analyses, evaluaties en oplossingen voorbereiden voor taken die verband houden met de internationale activiteiten van het bedrijf en de communicatieve en kennisoverdrachtstaken die tijdens het proces optreden. Met hun kennis van de internationale bedrijfseconomie, hun taalvaardigheid in het Duits / Deens en Engels en hun bijzondere inzicht in de vreemde culturen zijn afgestudeerden in staat om een functie te vervullen binnen gebieden als verkoop, marketing, personeelszaken en communicatie.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private b ... Lees meer

University of Southern Denmark has created an institution of higher research and education which provides first-class educational opportunities and is cooperation partner for both public and private businesses and organisations for providing qualified labour. Lees Minder
Odense , Kolding , Slagelse , Sønderborg , Esbjerg , Flensburg , Kopenhagen , Ljubljana , Girona , Beijing + 9 Meer Minder